Στην τελική ευθεία η ιστοσελίδα της Ν.Α. Καρδίτσας


Η ιστοσελίδα της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Καρδίτσας είναι στον αέρα! Αν έχετε πρόσβαση στο διαδίκτυο και πληκτρολογήσετε www.karditsa.gr θα βρεθείτε στη δοκιμαστική έκδοση της ιστοσελίδας!

Την Τρίτη στις 3-6-08 και ώρα 11 π.μ. πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα του Νομαρχιακού Συμβουλίου συνάντηση μεταξύ στελεχών της Ν.Α Καρδίτσας και της ΑΝ.ΚΑ ΑΕ για να συζητηθεί η πορεία των εργασιών για την κατασκευή της ιστοσελίδας.

Τα θέματα της συνάντησης ήταν:

* Πορεία εργασιών

* Εκπαίδευση των στελεχών της ΝΑ στην εισαγωγή στοιχείων

* Συγκέντρωση παρατηρήσεων και προτάσεων βελτίωσης

* Καταμερισμός εργασιών με στόχο την ταχεία ολοκλήρωση των εργασιών

Η συνάντηση ήταν γόνιμη. Κατατέθηκαν αρκετές προτάσεις βελτίωσης, ενώ τέθηκε το χρονοδιάγραμμα συλλογής και εισαγωγής των στοιχείων που είναι απαραίτητα για την πλήρη λειτουργία της ιστοσελίδας. Παρουσία του Νομάρχη του Προέδρου του Ν.Σ και των Αντινομαρχών συζητήθηκε ο τρόπος συνεργασίας των στελεχών και των υπηρεσιών μεταξύ τους ώστε να επιτυγχάνεται η διαρκής επικαιροποίηση των στοιχείων και να παρέχεται πληρέστερη πληροφόρηση στον πολίτη ή τον επισκέπτη.

Η ιστοσελίδα της ΝΑ έχει δυναμικό χαρακτήρα και φιλοδοξεί να αποτελέσει ένα εργαλείο επικοινωνίας των πολιτών με της Υπηρεσίες, ένα βήμα πληροφόρησης και ενημέρωσης κάθε ενδιαφερομένου. Με μια απλή επίσκεψη ο πολίτης θα ενημερώνεται για:

* τις αποφάσεις του Νομαρχιακού Συμβουλίου,

* τις αποφάσεις των Νομαρχιακών Επιτροπών

* τα έργα που βρίσκονται σε εξέλιξη,

* τις δημοπρασίες και τις διακηρύξεις που διενεργούν όλες οι υπηρεσίες της ΝΑ,

* όλα τα θέματα που δόθηκαν ως δελτία τύπου,

* όλες τις εκδηλώσεις στις οποίες συμμετέχει η ΝΑ κλπ

Ιδιαίτερη μέριμνα δίνεται στην προβολή του Νομού, του τουρισμού, των τοπικών προϊόντων, των μνημείων, των διαδρομών, ενώ μπορεί κάποιος να βρει μια ποικιλία χαρτών και ένα πλούσιο φωτογραφικό υλικό το οποίο προστίθεται σταδιακά.

Επίσης, μέσω συνδέσεων που σταδιακά προστίθενται στην ιστοσελίδα, ο επισκέπτης μπορεί να πληροφορηθεί για όλα τα σχετικά με το Νομό θέματα (Δήμοι, πολιτισμός, ιστορία, καιρός, συγκοινωνίες κλπ)

Στις 17/6/08 στις 12 ώρα στον ίδιο χώρο θα γίνει νέα συνάντηση μεταξύ των συμμετεχόντων, για να προγραμματιστεί η ολοκλήρωση των τελευταίων εκκρεμοτήτων και να οριστικοποιηθεί η λειτουργία της ιστοσελίδας.

Μέχρι τότε καλούνται όλοι οι πολίτες, ειδικότερα όσοι ασχολούνται εξειδικευμένα με το θέμα της ηλεκτρονικής προβολής, οι άμεσα ενδιαφερόμενοι επαγγελματίες, οι πολιτιστικοί σύλλογοι, εκπρόσωποι φορέων να καταθέσουν προτάσεις βελτίωσης, δεδομένου ότι η ιστοσελίδα της Ν.Α μπορεί να γίνει ένα ακόμη (μεταξύ πολλών αξιόλογων προσπαθειών) βήμα προβολής του Νομού και ενημέρωσης των πολιτών.

Προηγούμενο άρθρο Σε πλήρη εξέλιξη η ανάπλαση πεζοδρομίων
Επόμενο άρθρο Καθαρισμός των ακτών της λίμνης Πλαστήρα