Σπ. Ταλιαδούρος: «Άμεσα οι Δήμοι Λίμνης Πλαστήρα και Μουζακίου θα μπορούν να ξεκινήσουν την υλοποίηση των ενταγμένων στο πρόγραμμα Leader έργων τους»


Σε απάντηση ερώτησης και αναφοράς που είχε καταθέσει στη Βουλή, στο πλαίσιο του Κοινοβουλευτικού Ελέγχου, ο Βουλευτής Καρδίτσας και π. Υφυπουργός Παιδείας, κ. Σπύρος Ταλιαδούρος, σχετικά με επίσπευση των διαδικασιών έκδοσης των αποφάσεων προέγκρισης δημοπράτησης των ενταγμένων στο πρόγραμμα Leader έργων των Δήμων Λίμνης Πλαστήρα και Μουζακίου αντίστοιχα, ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Α. Τσαυτάρης δηλώνει ότι άμεσα θα είναι έτοιμοι οι Δήμοι να συνεχίσουν τη διαδικασία υλοποίησης των έργων τους.

 

 

Ειδικότερα, η απάντηση του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων έχει ως εξής:

 

«Απαντώντας στην Ερώτηση, με αριθμ. πρωτ. 1506/11.9.2012 και στην Αναφορά με αριθμ. πρωτ. 596/28.9.2012 που κατέθεσε ο Βουλευτής κ. Σ. Ταλιαδούρος, σας πληροφορούμε τα εξής:·

Η Ομάδα Τοπικής Δράσης (ΟΤΔ) «Αναπτυξιακή Καρδίτσας – Ανώνυμη Εταιρεία Α.Ε. ΟΤΑ», σε συνέχεια προηγούμενων αποφάσεων έγκρισης των συγκεκριμένων δημοσίων έργων από την αρμόδια Ειδική Υπηρεσία Εφαρμογής ΠΑΑ Ανταγωνιστικότητα, απέστειλε, στις 4-7-2012, τα απαραίτητα τεύχη δημοπράτησης προς έλεγχο.

Η Ειδική Υπηρεσία, προκειμένου να διασφαλισθεί η συμμόρφωση με το θεσμικό πλαίσιο που διέπει το καθεστώς υλοποίησης των συγκεκριμένων έργων και να αποφευχθούν ενδεχόμενες αστοχίες σε επόμενα στάδια υλοποίησής τους, γεγονός που θα προκαλούσε μεγαλύτερες καθυστερήσεις, προέβη στη σύνταξη, στο σύνολό του, του διαχειριστικού πλαισίου ελέγχου των δημοσίων έργων.

Προς τούτο, απεστάλη, στις 20.9.12, σε όλες τις Ομάδες Τοπικής Δράσης, συμπεριλαμβανομένης και της ΟΤΔ «Αναπτυξιακή Καρδίτσας – Ανώνυμη Εταιρεία Α.Ε. ΟΤΑ», εγχειρίδιο σχετικών οδηγιών που αφορούν στους προληπτικούς ελέγχους.

Στην παρούσα φάση, ολοκληρώθηκε η διαδικασία που πρέπει να ακολουθούν οι ΟΤΔ για τον έλεγχο και τη διαχείριση των Δημοσίων έργων, ενώ βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη ο έλεγχος από την αρμόδια Υπηρεσία της προέγκρισης της δημοπράτησης των εν λόγω έργων.

Ως εκ τούτου, ο Δήμος Λίμνης Πλαστήρα και ο Δήμος Μουζακίου θα είναι σε θέση να συνεχίσουν απρόσκοπτα τη διαδικασία υλοποίησης των έργων τους.»

 

 

Προηγούμενο άρθρο Από Πέμπτη 25/10 έως Τετάρτη 31/10 με τέσσερις ταινίες συνεχίζονται οι προβολές στο Δημοτικό Κινηματοθέατρο Καρδίτσας
Επόμενο άρθρο Επαν-ενεργοποίηση του ορεινού γεωγραφικού χώρου των Αγράφων