Σπ. Ταλιαδούρος: «Την oλοκλήρωση της διαδικασίας διορισμού των εκλεγέντων μελών Δ.Ε.Π. και Ε.Π. των Α.Ε.Ι. ώστε να στελεχωθούν εγκαίρως τα Α.Ε.Ι της χώρας μας με το απαραίτητο εκπαιδευτικό προσωπικό της χώρας μας»


«Έχουν προωθηθεί από τα Α.Ε.Ι. και εκκρεμούν στο Υπουργείο Παιδείας σχεδόν 900 διορισμοί εκλεγέντων καθηγητών διάφορων βαθμίδων, αναμένοντας τη χορήγηση πιστώσεων από το Υπουργείο Οικονομικών. Για 400 από αυτούς, και συγκεκριμένα για 349 μέλη Δ.Ε.Π. και 51 μέλη Ε.Π., υπήρχαν διαβεβαιώσεις από την Υπουργό Παιδείας ότι θα ολοκληρωθεί ο διορισμός τους εντός του 2011. Μετά όμως την τελευταία ενημέρωση από το Υπουργείο Παιδείας, ο διορισμός τους αναμένεται να ολοκληρωθεί εντός του Ιανουαρίου του 2012. Για τα υπόλοιπους όμως 500 εκλεγέντες καθηγητές, δεν υπάρχει καμία ενημέρωση  για το πότε θα προωθηθεί ο διορισμός τους.

Η συνεχής καθυστέρηση διορισμού των 400 εκλεγέντων καθηγητών, σύμφωνα με τις διαβεβαιώσεις του Υπουργείου Παιδείας, αλλά και η παντελής έλλειψη ενημέρωσης για τους υπόλοιπους 500 έχει ως αποτέλεσμα αφενός την υποβάθμιση του εκπαιδευτικού και επιστημονικού έργου των Α.Ε.Ι., ιδιαίτερα όσων αντιμετωπίζουν πρόβλημα επαρκούς στελέχωσης, και αφετέρου την πρόκληση σοβαρών προβλημάτων στους ίδιους τους εκλεγέντες καθηγητές που βρίσκονται σε καθεστώς πλήρους προσωπικής και επαγγελματικής ανασφάλειας.

 

Κατόπιν αυτών ΕΡΩΤΩΝΤΑΙ οι κύριοι Υπουργοί:

  1. Πότε θα ολοκληρωθεί ο διορισμός των 400 εκλεγέντων μελών Δ.Ε.Π. και Ε.Π. των Α.Ε.Ι., δεδομένου μάλιστα ότι έχουν ήδη διαψευσθεί οι εξαγγελίες της Υπουργού Παιδείας για διορισμό τους εντός του 2011;
  2. Σε ποιες ενέργειες έχουν προβεί οι κύριοι Υπουργοί και ποιο είναι το ακριβές χρονοδιάγραμμα για την ολοκλήρωση του διορισμού των υπολοίπων 500 εκλεγέντων καθηγητών, ώστε να στελεχωθούν εγκαίρως τα Α.Ε.Ι της χώρας μας με το απαραίτητο εκπαιδευτικό προσωπικό;”
Προηγούμενο άρθρο Απάντηση Σωκ. Ξυνίδη στη Μ. Θεοχάρη για την παράσταση αποπληρωμής δανείων ΤΕΜΠΜΕ - ΕΤΕΑΝ
Επόμενο άρθρο Έναρξη συνεργασίας της ΑΣ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ Καρδίτσας με νέο αμυντικό