Στη 2η Έκθεση Καλοκαιρινών Διακοπών η Ν.Α. Καρδίτσας


Η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Καρδίτσας, στο πλαίσιο υλοποίησης του Προγράμματος Τουριστικής Προβολής του Νομού μας για το έτος 2008, συμμετείχε στην «2η Έκθεση Καλοκαιρινών Διακοπών ‘Summer Holidays Expo 2008’», η οποία πραγματοποιήθηκε στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Θεσσαλονίκης, από 29 Μαΐου έως 1 Ιουνίου 2008.

Παράλληλα με την έκθεση λειτουργούσε η 5η Διεθνής Έκθεση Βιβλίου και η «BIOLOGICA» Έκθεση Βιολογικών Προϊόντων, γεγονός που συντέλεσε στην αυξημένη προσέλευση κοινού.

Η συμμετοχή της Ν.Α. Καρδίτσας στη φετινή διοργάνωση συνέβαλλε με τρόπο άμεσο και εποικοδομητικό στην τουριστική προβολή και ανάπτυξη της περιοχής μας, καθώς και στο να καταστεί ο Νομός μας στη συνείδηση του κοινού ως ένας από τους πιο δημοφιλείς ορεινούς προορισμούς στη χώρα μας. Ιδιαίτερα προβλήθηκαν και οι εναλλακτικές μορφές τουρισμού (ορεινός, θρησκευτικός, πολιτιστικός, ιαματικός κ.ά.).

Οι επισκέπτες της έκθεσης είχαν τη δυνατότητα να ενημερωθούν εκτενώς για τους τουριστικούς προορισμούς και την πολιτισμική ανάπτυξη του Νομού μας είτε μέσω της άμεσης επικοινωνίας τους με το υπαλληλικό κλιμάκιο της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης που είχε την ευθύνη λειτουργίας του περιπτέρου, είτε μέσω της δωρεάν διάθεσης έντυπου και ηλεκτρονικού διαφημιστικού υλικού (τουριστικοί οδηγοί, τρίπτυχα θεματικά φυλλάδια, χάρτες, καρτ-ποστάλ, αφίσες, DVD κ.ά.). Ενδεικτική είναι η άποψη που εξέφρασαν πολλοί από τους επισκέπτες ότι το περίπτερο της Ν.Α. Καρδίτσας ήταν ομολογουμένως ένα από τα πιο άρτια και πλήρως εξοπλισμένα περίπτερα της έκθεσης τόσο όσον αφορά στο διαθέσιμο πληροφοριακό υλικό όσο και στην ενημέρωση. Κατά τη διάρκεια της έκθεσης οι επισκέπτες του περιπτέρου μας είχαν επιπλέον την ευκαιρία να δοκιμάσουν ντόπια παραδοσιακά εδέσματα, όπως πίτες, κρασί, τσίπουρο, λουκούμια, μέλι κ.ά.

Το περίπτερό μας επισκέφτηκαν ο κος Καναβός Χρήστος, Δήμαρχος Ανατολικής Αργιθέας και η κα Ρίτσα Χατζοπούλου, εκπρόσωπος της Τ.Ε.Δ.Κ..

Το κλιμάκιο που εκπροσωπούσε το Νομό μας αποτελούνταν από τους :

– Αθηνά Πέτσα, Αντινομάρχη Πολιτισμού – Τουρισμού,

– Βασίλειο Νίκου, Αντινομάρχη Έργων,

– Ιωάννη Σβάρνα, Αντινομάρχη Διοικητικών & Οικονομικών Υπηρεσιών

– Ερμιόνη Βασιλού, Νομαρχιακή Σύμβουλο

– Παναγιώτη Νασιώκα, Νομαρχιακό Σύμβουλο,

– Άλκηστη Κολοκύθα, Δ/ντρια Πολιτισμού – Τουρισμού – Νεότητας,

– Κων/νο Φωτάκη, Ειδικό Σύμβουλο της Ν.Α., 

– Ευαγγελία Τσαγκαράκη, υπάλληλο του Τμήματος Πολιτισμού – Τουρισμού και

– Γεώργιο Ανασιτούδη, υπάλληλο της Ν. Α.          

Προηγούμενο άρθρο Ξεκάθαρο μήνυμα των οικοδόμων προς την κυβέρνηση
Επόμενο άρθρο Θετικά απάντησε η ΔΕΗ στα περισσότερα αιτήματα φορέων του Νομού