Στο Νομάρχη εκπρόσωποι Ένωσης Νέων Αγροτών Καρδίτσας


   Το Νομάρχη κ. Φ.Αλεξάκο επισκέφθηκαν ο Πρόεδρος κ. Βάσκος Δημήτρης και  μέλη της Ένωσης Νέων Αγροτών Καρδίτσας για να του παρουσιάσουν  το  σχεδιασμό των δράσεων και τα αιτήματα των μελών  της Ένωσης. Στη συνάντηση παραβρέθηκε και ο νομαρχιακός σύμβουλος και νέος αγρότης κ. Τέλιος Κώστας. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης τους αντάλλαξαν απόψεις για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν σήμερα οι αγρότες και ιδιαίτερα οι νέοι.

     Ανάμεσα στις βασικότερες  διεκδικήσεις των εκπροσώπων της Ένωσης βρίσκονται η αποπεράτωση του μητρώου αγροτών και η κατοχύρωση του επαγγέλματος, ο καλύτερος σχεδιασμός των υποδομών και η παροχή οικονομικών διευκολύνσεων- φοροαπαλλαγών στους αγρότες, η απλούστευση  και επιτάχυνση των διαδικασιών αδειοδοτήσεων σχετικά με τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, τα σχέδια βελτίωσης και πολλά άλλα θέματα που σχετίζονται με τον εκσυγχρονισμό και τη βελτίωση της λειτουργίας του κλάδου των αγροτών.

     Ο Νομάρχης συμφώνησε πως πρέπει να γίνουν ακόμα πολλά βήματα στις υποδομές του αγροτικού τομέα και αυτό αποτελεί  μια από τις βασικές επιδιώξεις  της Νομαρχιακής αρχής. Τόνισε επίσης πως  απαιτείται να υπάρχει συντονισμός και άμεση επικοινωνία στις δράσεις μεταξύ των αγροτών  και των αρμόδιων φορέων. Για το σκοπό αυτό η ΝΑ επεξεργάζεται μια βάση δεδομένων με στοιχεία των αγροτών του νομού- ιδιαίτερα των νέων- όπου με την αξιοποίηση και τη χρήση των νέων τεχνολογιών (email, κινητά) θα υπάρχει δυνατότητα πρόσθετης και άμεσης ενημέρωσης για τις εξελίξεις στα αγροτικά ζητήματα.

Προηγούμενο άρθρο Εκδηλώσεις για τα Χριστούγεννα & την Πρωτοχρονιά
Επόμενο άρθρο Παραμένουν τα προβλήματα στην εκπαίδευση