Ειδήσεις

Στο συνέδριο της Ομοσπονδίας τους οι συνταξιούχοι της Καρδίτσας


Στις 18 -19/10/2018 πραγματοποιήθηκε το 22ο Συνέδριο της Ομοσπονδίας μας.        Πέρασαν τρία μαχητικά χρόνια από το προηγούμενο συνέδριο.  Σ αυτό το διάστημα το συνταξιουχικό κίνημα έχει βάλει την αγωνιστική του σφραγίδα στο εργατικό λαϊκό κίνημα, απορρίπτοντας την θανατηφόρα προπαγάνδα του «δεν γίνεται τίποτα». Η απάντησή μας είναι πως «τίποτα δεν πάει χαμένο».

Οι χιλιάδες συνταξιούχοι που πήραν μαζικά μέρος στις κινητοποιήσεις, έδωσαν απάντηση στις αντισυνταξιουχικές πολιτικές, έδωσαν το μήνυμα ότι δεν θα σταματήσουμε τους αγώνες, ούτε πρόκειται να νομιμοποιήσουμε ποτέ στη συνείδησή μας ό,τι μας έχει αφαιρεθεί.

Με αυτή την αγωνιστική πορεία και στάση καταφέραμε την επιστροφή των αναδρομικών από τις παράνομες παρακρατήσεις για την υγεία και την εισφορά αλληλεγγύης, τη στιγμή που οι άλλες δυνάμεις του συμβιβασμένου συνταξιουχικού κινήματος καλλιεργούσαν αυταπάτες με προσφυγές στα δικαστήρια και στο Συμβούλιο της Επικρατείας.

Αυτό το διάστημα η κυβέρνηση συζητάει για την αναβολή ή την αναστολή της εφαρμογής της προσωπικής διαφοράς. Αυτό είναι αποτέλεσμα της δράσης μας, που πρέπει να εντείνουμε και να συνεχίσουμε μέσα από την μαραθώνια αγωνιστική πορεία που έχουμε ξεκινήσει από τις αρχές του χρόνου.

Βασικός μας στόχος είναι να καταργηθεί ο νόμος Κατρούγκαλου, όλο το αντισυνταξιουχικό, αντεργατικό νομικό πλαίσιο που έχει ψηφισθεί από όλες τις κυβερνήσεις, διεκδικώντας ταυτόχροναόλα όσα μέχρι σήμερα μας έχουν αφαιρεθεί, χωρίς αιτήσεις, χωρίς προσφυγές.

Συνάδελφοι, συναδέλφισσες

Τις κύριες και επικουρικές μας συντάξεις τις έκαναν προνοιακά βοηθήματα, το ΕΚΑΣ, τις συντάξεις χηρείας τα έστειλαν στα αζήτητα. Μας αποκλείουν από την υγεία, την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη. Μας φορτώνουν κάθε μέρα με νέα φορολογικά βάρη. Κατάργησαν όποια κοινωνική παροχή κατακτήσαμε. Τα παιδιά μας τα κάνουν δούλους χωρίς ελπίδα.

Τα δισεκατομμύρια που κούρεψαν και άρπαξαν από τα ταμεία μας, είναι δικά μας χρήματα, δικός μας μόχθος.

Απορρίπτουμε τη Μαύρη προπαγάνδα της κυβέρνησης και την προσπάθειά της να κατευνάσει με ωμά ψέματα, τη δικαιολογημένη οργή και αγανάκτησή μας.

Να γίνει συνείδηση ότι δεν θα σταματήσουν να παίρνουν μέτρα εις βάρος μας όσο σκύβουμε το κεφάλι.

Διεκδικούμε την απόδοση στο ακέραιο των κύριων και επικουρικών μας συντάξεων, του ΕΚΑΣ, των συντάξεων χηρείας, των μερισμάτων και των εφάπαξ, της διαφοράς παρακράτησης που γίνεται αυθαίρετα στις επικουρικές συντάξεις, την επαναφορά του 13ου και 14ου μισθού και ό,τι άλλου μας έχει αφαιρεθεί.

Να δοθούν σήμερα αυξήσεις σε όλους τους συνταξιούχους. Κατώτερη σύνταξη στα 600 ευρώ από τα 360 που είναι σήμερα.

Να καταβληθούν άμεσα οι συντάξεις κύριες και επικουρικές, τα εφάπαξ, τα μερίσματα. Να δοθεί η δυνατότητα της απονομής σύνταξης στους συνταξιούχους του ΟΑΕΕ με βάση τις εισφορές που έχουν καταβάλει, ανεξάρτητα του ποσού που οφείλουν στα ασφαλιστικά τους ταμεία, να μη δεχθούμε την επαιτεία των 360 ευρώ που τους ετοιμάζουν στα 67 τους χρόνια.

Απαιτούμε την παροχή δημόσιας υγείας, δωρεάν παροχή υπηρεσιών περίθαλψης, φαρμάκων σε όλους χωρίς όρους και προϋποθέσεις, με άμεση ενίσχυση των δημόσιων υποδομών με έμψυχο και λοιπό υλικό, την απαγόρευση δράσης του ιδιωτικού τομέα στο κλάδο της υγείας-περίθαλψης. Κατάργηση της παρακράτησης για την υγεία στις κύριες και επικουρικές συντάξεις.

Κατάργηση όλων των αντιασφαλιστικών, αντιλαϊκών νόμων.

Να ανακεφαλαιοποιηθούν άμεσα τα ασφαλιστικά μας ταμεία.

Συνάδελφοι, συναδέλφισσες

Δεν υποχωρούμε και δεν θα υποταχτούμε. Ούτε θα επιλέξουμε ποιος δήμιος θα μας αποκεφαλίσει.

Μαζικοποίηση του συνταξιουχικού κινήματος. Μαζικοποίηση στα σωματεία μας.

‘Ολοι μαζί  παλεύουμε για την κατάργηση της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο.

 

 

Προηγούμενο άρθρο Επιμορφωτικό σεμινάριο από τον Σύνδεσμο Βιομηχανιών Θεσσαλίας
Επόμενο άρθρο Για τα προβλήματα της Οξυάς