Συνάντηση Σιούφα με αντιπροσωπεία της Κ.Ο. Φιλίας Βραζιλίας – Ελλάδος


Ο Πρόεδρος της Βουλής κ. Δημήτρης Σιούφας συναντήθηκε το μεσημέρι με αντιπροσωπεία της κοινοβουλευτικής Ομάδας Φιλίας Βραζιλίας-Ελλάδας, αποτελούμενη από τον Πρόεδρό της κ. Vieira da Cunha, την Αντιπρόεδρο κυρία Iriny Lopes, ελληνικής καταγωγής, και τα μέλη της κ.κ. Renato Amaty και Augusto de Carvalho, παρουσία του Πρέσβη της Βραζιλίας στη χώρα μας κ. Affonso Emilio de Alencastro Massot.

Στη συνάντηση, η οποία έγινε μετά από συνεργασία των Βραζιλιάνων Βουλευτών με αντιπροσωπεία της αντίστοιχης Ομάδας Φιλίας της Βουλής των Ελλήνων,  συμμετείχαν ο Πρόεδρός της κ. Γιώργος Ορφανός, ο Αντιπρόεδρος κ. Γιάννης Μαγκριώτης και ο Γραμματέας της κ. Παναγιώτης Λαφαζάνης.

Υποδεχόμενος ο Πρόεδρος της Βουλής τους Βουλευτές της φίλης χώρας είπε:

Δ. Σιούφας:  Με ιδιαίτερη χαρά η Βουλή των Ελλήνων και η Ομάδα Φιλίας Ελλάδας-Βραζιλίας καλωσορίζει τον Πρόεδρο και τα μέλη της αντίστοιχης Ομάδας του Κοινοβουλίου της Βραζιλίας. Δράττομαι της ευκαιρίας να σας συγχαρώ, κ. Πρόεδρε, για την εκλογή σας ως Αντιπροέδρου της Σοσιαλιστικής Διεθνούς. Παρακαλώ να μεταφέρετε στον Πρόεδρο του Κοινοβουλίου της Βραζιλίας τους θερμούς χαιρετισμούς μου, όπως και στους συναδέλφους σας Βουλευτές.

Προσωπικά, όπως και οι συνάδελφοί μου, ο Πρόεδρος της Ομάδας Φιλίας, Βουλευτής της Ν.Δ., πρώην Υπουργός, κ. Ορφανός, ο Αντιπρόεδρος, Βουλευτής του ΠΑ.ΣΟ.Κ., πρώην Υπουργός, κ. Μαγκριώτης και ο Γραμματέας, Βουλευτής του ΣΥ.ΡΙΖ.Α., κ. Λαφαζάνης, είμαστε καλοί φίλοι της Βραζιλίας, μιας μεγάλης χώρας όπου ζει και δραστηριοποιείται ελληνική ομογένεια που αριθμεί περί τα 30.000 μέλη και αποτελεί δυναμικό κομμάτι της κοινωνίας της. Πιστεύω ότι η συνάντησή μας και η συνεργασία που είχατε με τους συναδέλφους μου εδώ στη Βουλή θα δώσει αφορμή για περαιτέρω σύσφιξη των κοινοβουλευτικών μας σχέσεων.

Απαντώντας ο Πρόεδρος της Ομάδας Φιλίας Βραζιλίας-Ελλάδας ανέφερε:

V. da Cunha: Είναι μεγάλη τιμή για μας, κ. Πρόεδρε, να επισκεπτόμαστε τη Βουλή των Ελλήνων και σας ευχαριστώ τόσο για την τιμητική πρόσκληση που μας κάνατε όσο και για την υποδοχή που μας επεφύλαξαν ο Πρόεδρος και τα μέλη της ελληνικής Ομάδας Φιλίας, καθώς και για την ενδιαφέρουσα συζήτηση που είχαμε την ευκαιρία να αναπτύξουμε.

Έχω την ίδια γνώμη με σας για την ανάγκη να ενδυναμώσουμε τη συνεργασία μας και πιστεύω ότι μπορούμε να παίξουμε σημαντικό ρόλο στην ανάπτυξη των σχέσεων μεταξύ των χωρών και των λαών μας. Η Ελλάδα και η Βραζιλία έχουν ομοιότητες στην ιστορική τους διαδρομή, που θέτουν βάσεις αλληλοκατανόησης, φιλίας και εμπιστοσύνης, αλλά και ευοίωνες προοπτικές στον εμπορικό, τον οικονομικό και τον πολιτιστικό τομέα. Έχουμε πάρα πολλά να πούμε και να κάνουμε και οι Ομάδες Φιλίας των Κοινοβουλίων μας μπορούν είναι το μέσον για την αποδοτικότερη συνεργασία μεταξύ των χωρών και των λαών μας.

Αποτελεί τιμή για μας η παρουσία στη Βραζιλία χιλιάδων Ελλήνων που βοηθούν στην ανάπτυξή μας, δραστηριοποιούνται με επιτυχία σε όλους τους τομείς  και αναπτύσσουν ισχυρούς δεσμούς φιλίας μεταξύ των δύο χωρών μας. Είμαστε πανευτυχείς που βρισκόμαστε στην όμορφη και φιλόξενη χώρα σας, για την οποία αισθανόμαστε ιδιαίτερη εκτίμηση αλλά και ευγνωμοσύνη για τη μεγάλη προσφορά της στην ανθρωπότητα, τις πανανθρώπινες αξίες της δημοκρατίας και της ειρήνης που καλλιέργησε και μετέδωσε σε ολόκληρο τον κόσμο.

Προηγούμενο άρθρο Δεν είμασταν..., δεν είμαστε... και ποτέ δεν θα είμαστε όμοιοι...κύριοι... Τέγο και Τσίπρα
Επόμενο άρθρο Συναντήσεις με φορείς για το σχεδιασμό του LEADER