Συνεργασία Δήμου – βουλευτών για τις αθλητικές υποδομές


Επιστολή του Δημάρχου Καρδίτσας προς τον Πρόεδρο της Βουλής, τον Υφυπουργό Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων και τους βουλευτές του Νομού για την πραγματοποίηση συνάντησης.

Πρωτοβουλία για ευρεία σύσκεψη με τη συμμετοχή των πολιτικών εκπροσώπων του Νομού για την καλύτερη ενημέρωση και συντονισμό των προσπαθειών, προκειμένου να προωθηθούν τα έργα του Κλειστού Γυμναστηρίου και της αποκατάστασης της Ανατολικής Κερκίδας του Δημοτικού Σταδίου ανέλαβε ο Δήμαρχος Καρδίτσας κ. Δομ. Βερίλλης στέλνοντας σχετική επιστολή προς τον Πρόεδρο της Βουλής, τον Υφυπουργό Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων και τους βουλευτές του Νομού. Στην παρακάτω επιστολή, ο Δήμαρχος Καρδίτσας κ. Βερίλλης αναφέρθηκε χθες σε σχετική συνέντευξη που παραχώρησε:

Η επιστολή

Στην επιστολή προς τον Πρόεδρο της Βουλής, τον Υφυπουργό Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων και τους βουλευτές του Νομού με θέμα: «Κοινή προσπάθεια για τη χρηματοδότηση του έργου «Κλειστό Γυμναστήριο Καρδίτσας – Αίθουσα Βαρέων Αθλημάτων» και των εργασιών αποκατάστασης της ανατολικής κερκίδας του Δημοτικού Σταδίου» αναφέρονται τα εξής:

«Όπως γνωρίζετε, ο Δήμος Καρδίτσας, αν και πρωτεύουσα Νομού, στερείται των αναγκαίων αθλητικών υποδομών που θα καλύψουν τις ανάγκες άθλησης των πολιτών και τις αυξημένες απαιτήσεις συμμετοχής των συλλόγων της περιοχής μας στα πρωταθλήματά τους, αλλά θα ενισχύσουν και την προσπάθεια που καταβάλλουμε όλοι οι φορείς του Νομού για τη συμμετοχή του στους Μεσογειακούς Αγώνες.

Η Δημοτική Αρχή καταβάλλει μεγάλη προσπάθεια για την προώθηση των αναγκαίων έργων με «αιχμή» το έργο του Κλειστού Γυμναστηρίου και την αποκατάσταση  της ανατολικής κερκίδας του Δημοτικού Σταδίου.

-Το Κλειστό Γυμναστήριο 3.000 θέσεων, αποτελεί έργο πρώτης προτεραιότητας για την περιοχή μας, για το οποίο έχουν ολοκληρωθεί όλες οι διαδικασίες δημοπράτησης, ενώ ήδη έχει υπογραφεί σύμβαση με την ανάδοχο κοινοπραξία και έχουν ορισθεί από το Δήμο οι επιβλέποντες μηχανικοί.

Προκειμένου να ξεκινήσουν οι εργασίες κατασκευής, απαιτείται η διάθεση των απαραίτητων πιστώσεων από το Υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών, σύμφωνα με την άδεια δημοπράτησης της Περιφέρειας Θεσσαλίας. Συγκεκριμένα, πρέπει να διατεθούν 4.976.000 €, που αναλογούν στο Δήμο Καρδίτσας από το πρόγραμμα «ΕΛΛΑΔΑ 2004», ενώ απομένει ποσό 3,8 εκατομμυρίων € για την αποπληρωμή του οικονομικού αντικειμένου. Παρά το γεγονός ότι ο πλήρης φάκελος του έργου έχει αποσταλεί προ μηνών προς την Περιφέρεια Θεσσαλίας, δεν έχει ακόμη εγγραφεί η αναγκαία πίστωση, τουλάχιστον των 4.976.000 € για την έναρξη των εργασιών.

– Η Ανατολική Κερκίδα του Δημοτικού Σταδίου, χωρητικότητας 2.400 θεατών, παραμένει κλειστή δημιουργώντας τεράστιο πρόβλημα στην τέλεση σημαντικών αθλητικών γεγονότων, μιας και διαθέσιμη για τους φιλάθλους παραμένει μόνο η δυτική κερκίδα, που μπορεί να φιλοξενήσει 2.200 θεατές. Το πρόβλημα οξύνεται περαιτέρω, λόγω των αυξημένων αναγκών στους ποδοσφαιρικούς αγώνες της Αναγέννησης Καρδίτσας, η οποία από την προσεχή περίοδο 2008-2009 θα συμμετέχει στο ποδοσφαιρικό πρωτάθλημα της Β’ Εθνικής κατηγορίας. Με δεδομένο το ενδιαφέρον του φίλαθλου κόσμου της Καρδίτσας για την πορεία της ομάδας στο νέο πρωτάθλημα, η δυτική κερκίδα που λειτουργεί δε μπορεί σε καμία περίπτωση να ανταποκριθεί στις αυξημένες απαιτήσεις και είναι δικαιολογημένη η απαίτηση των φιλάθλων για τη χρήση και της ανατολικής κερκίδας, ενώ και η διοίκηση της ομάδας, θέτει διαρκώς στη Δημοτική Αρχή το ζήτημα, με δεδομένο ότι στερείται σημαντικών εσόδων από τη μείωση των διαθέσιμων εισιτηρίων.

Ο Δήμος Καρδίτσας, ανέθεσε στο αρμόδιο τμήμα του Δημοκρίτειου Πολυτεχνείου Ξάνθης τη σύνταξη της σχετικής μελέτης, για τον προσδιορισμό της κατάστασης της ανατολικής κερκίδας, αλλά και των τεχνικών λύσεων για την αποκατάστασή της.

Εκτιμούμε ότι και για τα δύο αυτά έργα που αφορούν όλο το Νομό, ο Δήμος Καρδίτσας έχει προβεί σε όλες τις ενδεδειγμένες κατά περίπτωση διαδικασίες και ενέργειες και για την χρηματοδότησή τους απαιτείται πλέον πολιτική βούληση και απόφαση.

Για την αντιμετώπιση των προβλημάτων, θεωρούμε χρήσιμο, -εφ’ όσον το επιθυμείτε κι εσείς και είναι εφικτό- να καθορισθεί μια κοινή συνάντηση-σύσκεψη σε χρόνο και τόπο που θα συναποφασίσουμε για την πληρέστερη ενημέρωση και τον καλύτερο συντονισμό των ενεργειών μας.

Με δεδομένο το ιδιαίτερο ενδιαφέρον σας για την πρόοδο και την ανάπτυξη της περιοχής μας, και βέβαιοι ότι οι δικές σας πρωτοβουλίες και παρεμβάσεις, στην κρίσιμη φάση, στην οποία βρίσκονται και τα δύο έργα μπορούν να είναι καθοριστικές για την εξασφάλιση των αναγκαίων χρηματοδοτήσεων, παραμένουμε στη διάθεσή σας για κάθε περαιτέρω πληροφορία ή διευκρίνιση.»

Δήλωση του Δημάρχου Καρδίτσας

Σχετικά με την πρωτοβουλία για την πραγματοποίηση συνάντησης με τους εκπροσώπους του Νομού μας στη Βουλή, ο Δήμαρχος Καρδίτσας δήλωσε τα εξής:

«Δυστυχώς, παρά τις επίμονες και συστηματικές προσπάθειες του Δήμου Καρδίτσας δεν αντιμετωπίστηκε κανένα από τα μεγάλα ζητήματα που αφορούν τις αθλητικές υποδομές και ειδικότερα τα έργα του Κλειστού Γυμναστηρίου και της Ανατολικής Κερκίδας.

Στάλθηκε επιστολή προς τους εκπροσώπους του Νομού μας στη Βουλή και ορίσθηκε η πραγματοποίηση συνάντησης σε χρόνο που θα συναποφασίσουμε.

Θα ακολουθήσουν επαφές με τον Νομάρχη και τον Γενικό Γραμματέα της Περιφέρειας Θεσσαλίας πιστεύοντας τελικά ότι με το διάλογο και την κοινή προσπάθεια θα βρεθεί λύση.

Διαφορετικά το λόγο θα έχει ο Πρωθυπουργός της χώρας, ο οποίος είμαστε βέβαιοι πως δεν γνωρίζει την αδικία που συντελείται σε βάρος της Καρδίτσας».

Προηγούμενο άρθρο Πρόγραμμα ΣΥΝ-ΚΟΙΝΩΝΙΑ στο Δήμο Μουζακίου
Επόμενο άρθρο Ανέλαβε καθήκοντα ο νέος Τομεάρχης Καρδίτσας της ΝΔ