Συνεχίζεται το «αντάρτικο» στη ΝΔ


Αναταράξεις στην κυβέρνηση.

Κινήσεις κατευνασμού των αγροτοσυνδικαλιστών.

Την υπόσχεση ότι η κυβέρνηση θα εξετάσει από το 2009 την επιστροφή του ειδικού φόρου κατανάλωσης καυσίμων στους κατά κύριο επάγγελμα αγρότες, διετύπωσε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Αλέξανδρος Κοντός έπειτα από συνάντηση με τον πρωθυπουργό, την Πέμπτη, απαντώντας με αυτόν τον τρόπο στις διαμαρτυρίες των γαλάζιων αγροτοσυνδικαλιστών, όπως ο Θανάσης Κοκκινούλης.

Την ίδια ώρα συνεχίστηκαν τα πυρά ανταρτών στη ΝΔ με νέες δηλώσεις Μιχαλολιάκου, ενώ στελέχη του κόμματος έλεγαν για τον Π.Τατούλη ότι προκαλεί τη διαγραφή του.

«Εκτός από την απόφαση που πήραμε ώστε από την επόμενη χρονιά τη δαπάνη για την ενεργοποίηση των δικαιωμάτων των κατά κύριο επάγγελμα αγροτών να την επιβαρύνεται ο κρατικός προϋπολογισμός, εξετάζουμε η επιστροφή του ειδικού φόρου κατανάλωσης καυσίμων για αγροτική χρήση να γίνεται από την επόμενη χρονιά μόνο στους κατά κύριο επάγγελμα αγρότες» είπε ο κ. Κοντός.

Κληθείς να σχολιάσει τις δηλώσεις του αγροτοσυνδικαλιστή Θανάση Κοκκινούλη, είπε ότι οι συνδικαλιστές ζητούν επιτάχυνση των ρυθμών και «αυτό κάνουμε». «Έχουμε καλύψει το χαμένο έδαφος αξιοποιώντας τους πόρους της τέταρτης προγραμματικής περιόδου, έχουμε συζητήσει με νομάρχες και δημάρχους και διαμορφώσαμε για τον κάθε νομό της χώρας, έναν φάκελο όπου πλέον ξέρουμε με τον καλύτερο τρόπο τι θα πρέπει να εφαρμόσουμε και να υλοποιήσουμε» ανέφερε.

Σε άλλη ερώτηση για τις αντιδράσεις αγροτών σχετικά με το ύψος των ποσών που λαμβάνουν από την επιστροφή του ειδικού φόρου κατανάλωσης καυσίμων, υποστήριξε ότι δίνεται με «απόλυτα δίκαιο και αντικειμενικό τρόπο».

Ο κάθε αγρότης, πρόσθεσε, ανάλογα με την καλλιέργεια που έχει παίρνει όσα καταναλώνει για την καλλιέργειά του. Σημείωσε ακόμη ότι με το νέο σύστημα επιστράφηκαν χρήματα για ολόκληρη τη χρονιά, ενώ τις πρώτες 45 μέρες είχε δοθεί αγροτικό πετρέλαιο.

Πυρ ανταρτών «κατά ριπάς»

Στο μεταξύ, με νέες βολές κατά του υπουργού Οικονομίας και Οικονομικών Γιώργου Αλογοσκούφη επανήλθε την Πέμπτη με συνέντευξή του στο Mega ο πρώην υφυπουργός Αμυνας Βασίλης Μιχαλολιάκος.

Ο κ. Μιχαλολιάκος χαρακτήρισε «εντελώς απαράδεκτο» στελέχη της κυβερνητικής παράταξης να ανοίγουν διάλογο για ένα θέμα όπως εκείνο των συνεργασιών, μίλησε για θέσεις «ατυχέστατες παρεμβάσεις» και θέσεις που «αποκλίνουν των αρχών της παράταξης».

Ο πρώην υφυπουργός επανήλθε και στο θέμα της απομάκρυνσης του Γιώργου Ζορμπά από την Αρχή κατά του ξεπλύματος βρώμικου χρήματος, λέγοντας ότι «του οφείλαμε μεγαλύτερο σεβασμό», ενώ αποποιήθηκε το χαρακτηρισμό «αντάρτης», χαρακτηρίζοντάς τον «προληπτική τρομοκρατία» εναντίον όσων έχουν διαφορετικές απόψεις.

Σε ό,τι αφορά τον Πέτρο Τατούλη, στελέχη της κυβερνητικής παράταξης έλεγαν ότι προκαλεί τη διαγραφή του. Ο πρώην υφυπουργός έκανε την Τετάρτη ένα βήμα παραπάνω, επικρίνοντας ουσιαστικά τον τρόπο διακυβέρνησης από τον κ. Καραμανλή.

«Ακούω δεξιά και αριστερά ότι ο τάδε βουλευτής είναι πικραμένος, κάποιος άλλος οργισμένος, ότι ο Πρωθυπουργός είναι δυσαρεστημένος. Ας σταματήσουμε αυτές τις ιστοριούλες. Η πολιτική δεν ασκείται με ψυχογραφήματα. Και ούτε ζούμε σε εποχές και χώρες που αρκούσε η φήμη ότι ο ηγεμόνας ή άρχοντας ή κοτζαμπάσης ‘έπαιζε νευρικά τα δάκτυλα στο τραπέζι, με οργή’ για να κλειδαμπαρωθούν οι χωρικοί στα σπιτικά τους από φόβο και δέος» είπε ο κ. Τατούλης.

Προηγούμενο άρθρο Οι Δήμοι και τα κοινωνικά προγράμματα
Επόμενο άρθρο Καθυστερήσεις στην αποκατάσταση & προβολή μνημείων Πολιτισμού