Συνεχίζεται το έργο των συνδέσεων με το νέο δίκτυο ύδρευσης


 

Ήδη στην πόλη της Καρδίτσας αντικαταστάθηκαν 4000 συνδέσεις

ενώ καταργήθηκαν περίπου 20.000 μ. του παλαιού δικτύου ύδρευσης

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται το έργο της σύνδεσης των καταναλωτών με το νέο δίκτυο ύδρευσης και της τμηματικής κατάργησης του παλαιού δικτύου στην πόλη της Καρδίτσας. Το έργο δημοπρατήθηκε τον Οκτώβριο του 2008 από τη ΔΕΥΑΚ και μέχρι σήμερα έχουν αντικατασταθεί περισσότερες από 4000 συνδέσεις με την κατασκευή 18.000 μ. αγωγών Φ63 (επί των πεζοδρομίων) και καταργήθηκε περίπου 20.000 μέτρα δικτύου ύδρευσης.

Στο έργο εκτός από τη σύνδεση με το νέο δίκτυο περιλαμβάνεται επίσης η πλήρης αντικατάσταση των διανομέων (κολλεκτέρ) και των παλαιών υδρομετρητών.

Να σημειωθεί ότι πέρα από τις προγραμματισμένες εργασίες για την τμηματική κατάργηση του παλαιού δικτύου τα συνεργεία της ΔΕΥΑΚ προχωρούν στην αντικατάσταση των παλιών συνδέσεων με νέες και σε όλες τις περιπτώσεις βλαβών που παρουσιάζονται στο υπό κατάργηση δίκτυο που λόγω της παλαιότητάς του είναι αρκετά συχνές.

Ήδη η πίεση στην κεφαλή του δικτύου της πόλης αυξήθηκε κατά 1 ατμόσφαιρα και τα θετικά αποτελέσματα του συνόλου των επεμβάσεων είναι αισθητά στους συνδημότες καταναλωτές.

Το έργο εντάσσεται στα πλαίσια της πλήρους αξιοποίησης του νέου δικτύου ύδρευσης, της εξοικονόμησης νερού με τη μείωση των διαρροών και της βελτιστοποίησης των παρεχόμενων υπηρεσιών της ΔΕΥΑΚ προς τους δημότες.

Προηγούμενο άρθρο Ολοκληρώνονται η ίδρυση σχολείου δεύτερης ευκαιρίας στα Βραγκιανά
Επόμενο άρθρο Ζημιές από χαλαζόπτωση των Δ. Ταμασίου, Σοφάδων & Καρδίτσας