Σύσκεψη στο ΥΠ.ΕΣ. για τη διαχείριση των στερεών αποβλήτων


Σύσκεψη υπό τον Υφυπουργό Εσωτερικών κ. Νάκο πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Εσωτερικών στην Αθήνα και είχε ως αντικείμενο τη διαχείριση των στερεών αποβλήτων στη Θεσσαλία.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο Γενικός Γραμματέας της Θεσσαλίας κ. Γκούπας, ο πρόεδρος της ΤΕΔΚ Ν. Λάρισας και Δήμαρχος Λαρισαίων κ. Τζανακούλης, ο Πρόεδρος της ΤΕΔΚ ν. Τρικάλων και Δήμαρχος Τρικάλων κ. Ταμήλος, ο πρόεδρος της ΤΕΔΚ Ν. Καρδίτσας και Δήμαρχος Μουζακίου κ. Κωτσός, ο πρόεδρος του Συνδέσμου Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων Μαγνησίας κ. Κουρτίνας ο Διευθυντής της ΠΑΔΥΘ κ. Πλιάσας, καθώς και στελέχη του Υπουργείου και της Περιφέρειας Θεσσαλίας που είναι επιφορτισμένα με την παρακολούθηση των έργων διαχείρισης στερεών αποβλήτων.

Ο Υφυπουργός ζήτησε και ενημερώθηκε από το Γ.Γ. κ. Γκούπα , τους Δημάρχους και τον πρόεδρο του Συνδέσμου της Μαγνησίας για την πορεία των έργων αποκατάστασης των ΧΑΔΑ, όπως επίσης και για την πορεία υλοποίησης του Περιφερειακού Σχεδιασμού για τη διαχείριση των στερεών αποβλήτων.

Αναφορικά με τη Δυτική Θεσσαλία έγινε γνωστό ότι ο ΧΥΤΑ έχει παραδοθεί και προχωρούν οι εργασίες του δρόμου πρόσβασης. Οι  ΣΜΑ τόσο των Τρικάλων όσο και της Καρδίτσας είναι έτοιμοι, ενώ εκκρεμεί η έκδοση οικοδομικών αδειών από την πλευρά της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Καρδίτσας για τους 3 ΣΜΑ του Νομού μας.

Μόλις εκδοθούν και οι οικοδομικές άδειες οι ΣΜΑ θα ηλεκτροδοτηθούν και αμέσως θα ξεκινήσει η δοκιμαστική τους λειτουργία.

Από την πλευρά του ο κ. Νάκος ζήτησε να επισπευσθούν οι διαδικασίες αποκατάστασης και των τελευταίων υπαρχόντων ενεργών χωματερών, ώστε να εναρμονιστούμε το Κοινοτικό Θεσμικό Πλαίσιο που απαγορεύει την ανεξέλεγκτη διάθεση απορριμμάτων.

Προηγούμενο άρθρο Στο Νομάρχη οι εργαζόμενοι του οικοτροφείου «ΓΑΛΗΝΟΣ»
Επόμενο άρθρο Φθηνότερη «ΣΥΝ-ΚΟΙΝΩΝΙΑ» στο Δήμο Καρδίτσας