Φθηνότερη «ΣΥΝ-ΚΟΙΝΩΝΙΑ» στο Δήμο Καρδίτσας


Μείωση του εισιτηρίου για τους δημότες θα αποφέρει η σύμβαση μεταξύ Δήμου και Αστικού ΚΤΕΛ που υπέγραψε ο Δήμαρχος Καρδίτσας κ. Δομ. Βερίλλης.

Την σύμβαση μεταξύ Δήμου Καρδίτσας και Αστικού ΚΤΕΛ για την υλοποίηση του προγράμματος «ΣΥΝ-ΚΟΙΝΩΝΙΑ» στο Δήμο ενέκρινε ομόφωνα το Δημοτικό Συμβούλιο κατά την συνεδρίαση υπέγραψαν ο Δήμαρχος κ. Δομ. Βερίλλης και ο Πρόεδρος του Αστικού ΚΤΕΛ κ. Δημ. Καρασιώτας.

Για το Δήμο Καρδίτσας μετά από αίτηση – πρόταση που κατατέθηκε το 2007 από τη Δημοτική Αρχή και μετά από νέα κατανομή της ΚΕΔΚΕ, εγκρίθηκε το ποσό των 244.548 ευρώ. Το ποσό με βάση και την σύμβαση που θα υπογράψει ο Δήμος με το Αστικό ΚΤΕΛ θα αξιοποιηθεί για τη μείωση εισιτηρίου στις υφιστάμενες γραμμές εντός πόλης Καρδίτσας και στα Δημοτικά Διαμερίσματα.

Σε συνεργασία με το Αστικό ΚΤΕΛ, εκτιμήθηκε ότι η μείωση θα είναι:

  • Για την πόλη και τα Δημοτικά Διαμερίσματα Καρδιτσομαγούλας, Αρτεσιανού, Παλαιοκκλησίου από 0,90 ευρώ σε 0,70 ευρώ.
  • Για τα Δημοτικά Διαμερίσματα Ρούσσου, Αγιοπηγής από 1,30 ευρώ σε 0,90 ευρώ.

Η ισχύς του προγράμματος θα είναι για 14 μήνες, η δε εκτέλεσή του θα αρχίσει την 1η Νοεμβρίου και θα περατωθεί την 31η Δεκεμβρίου 2009.

Με βάση την προκήρυξη του προγράμματος υπάρχει η δυνατότητα συνέχισής του και το 2010, ενώ η ΚΕΔΚΕ εκτιμά ότι θα υπάρξει χρηματοδοτήσεις καθ’ όλη τη διάρκεια του ΕΣΠΑ.

Δήλωση Δημάρχου Καρδίτσας

Ο Δήμαρχος Καρδίτσας σχετικά με το πρόγραμμα «ΣΥΝ- ΚΟΙΝΩΝΙΑ» που θα υλοποιηθεί στο Δήμο Καρδίτσας δήλωσε τα εξής:

« Με την υλοποίηση του προγράμματος ΣΥΝ-ΚΟΙΝΩΝΙΑ» θα επωφεληθούν πρωτίστως οι δημότες του Δήμου Καρδίτσας και ιδιαίτερα οι κάτοικοι των Δημοτικών Διαμερισμάτων που θα μπορούν να μετακινούνται με τα λεωφορεία του Αστικού ΚΤΕΛ πληρώνοντας φθηνότερο εισιτήριο. Αυτό το κίνητρο εκτιμούμε ότι θα ενθαρρύνει περισσότερους δημότες να χρησιμοποιούν τη συγκοινωνία και να αποφεύγουν να χρησιμοποιούν το αυτοκίνητό τους, ώστε να μειωθεί ο κυκλοφοριακός φόρτος στο κέντρο της πόλης προς όφελος συνολικά του Δήμου και των δημοτών.

Μέσω του προγράμματος ενισχύεται επίσης και μια επαγγελματική τάξη, ώστε να προσφέρει ακόμα καλύτερες υπηρεσίες συγκοινωνίας στους πολίτες.»

Προηγούμενο άρθρο Σύσκεψη στο ΥΠ.ΕΣ. για τη διαχείριση των στερεών αποβλήτων
Επόμενο άρθρο Περισσότερα….στη Γενική Συνέλευση