Το 4ο Δημοτικό Σχολείο Σοφάδων τίμησε την Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού


Την  Τετάρτη 8 Οκτωβρίου 2014, στο 4ο Δημοτικό Σχολείο Σοφάδων, στο πλαίσιο της Πανελλήνιας Ημέρας Σχολικού Αθλητισμού που θεσμοθέτησε το Υπουργείο Παιδείας & Θρησκευμάτων, διοργανώθηκαν εκδηλώσεις με θεματικό άξονα: «Ρατσισμός και Διαφορετικότητα, όλοι διαφορετικοί όλοι ίσοι».

Ο Σύλλογος Διδασκόντων με τη συνεργασία και των μαθητών και μετά από κατάλληλο σχεδιασμό πραγματοποίησαν καθ΄όλη τη διάρκεια του ωραρίου δράσεις αναγνωρίζοντας έτσι τη συμβολή του αθλητισμού στην προώθηση αξιών, στάσεων και δεξιοτήτων.

Το πρώτο μέρος των εκδηλώσεων περιελάμβανε δημιουργία αφίσας, αντιρατσιστικού κολάζ και πανό μέσα από τα οποία οι μαθητές εξέφρασαν τα συναισθήματά τους με χρώματα , σκίτσα και μηνύματα όπως << ΟΧΙ ΣΤΟ ΡΑΤΣΙΣΜΟ>>, <<ΟΧΙ ΣΤΗ ΒΙΑ>> και <<ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ  ΙΣΟΙ>>. Το πρώτο μέρος έκλεισε με τη χορωδία του σχολείου που με την καθοδήγηση της καθηγήτριας της μουσικής , ερμήνευσαν τραγούδια ανάλογου περιεχόμενου.

Στο δεύτερο μέρος της Ημέρας πραγματοποιήθηκαν αθλητικές δραστηριότητες.Το πλάνο που οργανώθηκε προέβλεπε αθλητικές εκδηλώσεις όπως αγώνες μπάσκετ, βόλεϊ και ποδόσφαιρο.

Η παραπάνω δράση είχε ως στόχο την αλλαγή στάσεων και συμπεριφορών των μαθητών/τριών απέναντι στη διαφορετικότητα και την προώθηση της ανεκτικότητας και της αλληλεγγύης μεταξύ τους.

Ο διευθυντής τέλος ευχαρίστησε θερμά του μαθητές και το σύλλογο διδασκόντων οι οποίοι συνέβαλαν ο καθένας με τον τρόπο του   στην επιτυχή  υλοποίηση της εκδήλωσης.

Προηγούμενο άρθρο Ρίψη εμβολίων δολωμάτων από αέρος για τον εμβολιασμό των αλεπούδων κατά της λύσσας
Επόμενο άρθρο Κανένας δεν γεννιέται ρατσιστής