ΦΡΟΥΤΑ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ 6.262 ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ – Μέχρι το τέλος της σχολικής χρονιάς


Ξεκίνησε ήδη σε κάποιες περιοχές της χώρας η υλοποίηση του προγράμματος του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων για τη δωρεάν διανομή φρούτων στους μαθητές της χώρας και σύμφωνα με την εγκύκλιο του Υπουργείου, σ’αυτές τις περιοχές συμπεριλαμβάνεται και η Καρδίτσα. Σύμφωνα με το πρόγραμμα του υπουργείου, για την περιοχή μας προβλέπονται και τα 62 σχολεία της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, ήτοι 6.262 μαθητές, οι οποίοι θα λαμβάνουν καθημερινά μία ειδικής κατασκευής κασετίνα που θα περιέχει έτοιμη φρουτοσαλάτα μέσα σε φρέσκο ελληνικό χυμό πορτοκαλιού ή φρούτα (μήλο, αχλάδι και πορτοκάλι). Σύμφωνα με το Υπουργείο ο στόχος είναι διττός: Αφενός οι οικογένειες που έχουν ανάγκη στη δύσκολη αυτή οικονομική συγκυρία να έχουν δωρεάν πρόσβαση σε φρούτα, αλλά και να εκπαιδευτούν οι μαθητές στο να επιλέγουν φρούτα και προϊόντα υγιεινής διατροφής.

 

Διαδικασία υλοποίησης του σχεδίου

 

Να πούμε ότι το παραπάνω πρόγραμμα υλοποιείται με κοινοτικούς πόρους και η ανάδοχος εταιρεία «Σπανός ΑΒΕΕΤ» έχει υποχρέωση να διανέμει 31 μερίδες φρούτων ανά μαθητή σε όλα τα δημόσια και ιδιωτικά σχολεία των νομών που περιλαμβάνονται σ’ αυτό. Το «Σχέδιο Προώθησης της Κατανάλωσης Φρούτων στα Σχολεία» θα υλοποιηθεί με ευθύνη των οικείων Περιφερειακών Διευθυντών Εκπ/σης, των Προϊσταμένων Επιστημονικής και Παιδαγωγικής Καθοδήγησης Π.Ε., των Διευθυντών Π.Ε., των αρμοδίων Σχολικών Συμβούλων Δημ. Εκπ/σης, των Διευθυντών και του διδακτικού προσωπικού των Δημοτικών Σχολείων. δ)Τα φρούτα που θα διανεμηθούν είναι μήλα (8 τεμάχια), πορτοκάλια (8 τεμάχια), αχλάδια (8 τεμάχια) καθώς και φρουτοσαλάτες (7 τεμάχια). Οι μερίδες αυτές θα είναι συσκευασμένες σε χάρτινα κλειστά κουτιά (κασετίνες) για κάθε μαθητή. Τα προϊόντα θα είναι πλυμένα, καθαρά και συσκευασμένα σε ατομική χάρτινη συσκευασία, έτοιμα προς άμεση κατανάλωση. Οι φρουτοσαλάτες θα είναι σε φυσικό χυμό φρούτων, συσκευασμένες σε διαφανείς περιέκτες (κύπελλα), οι οποίοι θα φέρουν επισήμανση με πλήρη περιγραφή συστατικών και θρεπτικής αξίας καθώς και την ημερομηνία λήξης του προϊόντος.  Η παράδοση έχει ξεκινήσει ήδη από τη Δευτέρα 11/3/2013 και γίνεται τμηματικά στο σύνολο των μαθητών. Ο κάθε μαθητής παραλαμβάνει τις κασετίνες, σε τρεις παραδόσεις. Οι κασετίνες φέρουν την εκτύπωση μιας από τις αφίσες του προγράμματος και υπάρχει πλαίσιο, όπου ο μαθητής γράφει το όνομά του και το όνομα του σχολείου του. Στο πλαίσιο των επικοινωνιακών μέτρων θα διανεμηθούν επίσης ένας σελιδοδείκτης και μία πάνινη τσάντα ανά μαθητή.

 

Προηγούμενο άρθρο Σπ. Ταλιαδούρος: «Να καταβληθεί η συνδεδεμένη ενίσχυση στους βαμβακοκαλλιεργητές ανεξάρτητα από το ύψος της παραγόμενης ποσότητας»
Επόμενο άρθρο Εξιχνιάσθηκε κλοπή γεωργικού μηχανήματος στην ευρύτερη περιοχή της Καρδίτσας