Ειδήσεις

Χειροκροτήματα…τέλος; – Του Συλλόγου Εργαζομένων Γ.Ν. Καρδίτσας


Μας αποκάλεσαν <»Οι  Ήρωες με την μάσκα».  Μας  χειροκρότησαν!!!!  Ξαφνικά πριν προλάβουν να σταματήσουν τα Ευχαριστώ και τα Χειροκροτήματα, το Υπουργείο Υγείας, αποφασίζει την δημιουργία δύο κλάδων νοσηλευτών. Στον ένα κλάδο κατατάσσει τους ΠΕ και ΤΕ και στον άλλο κλάδο τους ΔΕ βοηθών νοσηλευτών, ξεχνώντας  ποιοί βρισκόταν πίσω από τις μάσκες….Γιατί πίσω από αυτές βρίσκονται Νοσηλευτές όλων των κατηγοριών, ΠΕ-ΤΕ-ΔΕ.

Δεν εξαιρέθηκε κανείς!!!!  Γιατί λοιπόν , μετά από μια τόσο κρίσιμη και πρωτόγνωρη  κατάσταση που βίωσε η χώρα μας στην οποία πρωταγωνιστές ήταν το ιατρικό και ΟΛΟ το Νοσηλευτικό προσωπικό και όχι μόνο ,το Υπουργείο αντί για την δημιουργία Ενιαίου Νοσηλευτικού Κλάδου, που αυτή είναι η πάγια θέση  της ομοσπονδίας μας, θέλει να διαχωρίσει το νοσηλευτικό προσωπικό και να το διχάσει ????

Αυτό είναι το ευχαριστω και τα χειροκροτηματα στους ΔΕ βοηθούς νοσηλευτές  ,για την ανεκτίμητη προσφορά τους, στο ΕΣΥ ????

Η Ομοσπονδία μας , δεν επεδίωξε ποτέ την κατάργηση των εκπαιδευτικών  βαθμίδων στο Νοσηλευτικό προσωπικό και κανένας μας δεν το επιθυμεί.

Το Υπουργείο Υγείας, γνωρίζει πολύ καλά τι ακριβώς προσέφεραν οι  ΔΕ βοηθοί  νοσηλευτές, όχι μόνο τώρα με τον κορωνοϊό, που βρισκόταν στην πρώτη γραμμή, δουλεύοντας ακατάπαυστα στα τμήματα που νοσηλεύανε ύποπτα κρούσματα αλλά και ασθενείς με κορωνοϊό, αλλά  όλα τα χρόνια, οι οποίοι πολλές φορές  και κάτω από αντίξοες συνθήκες, προσέφεραν τις υπηρεσίες τους στους συνανθρώπους μας.

Σε όλα τα Νοσοκομεία στην χώρα μας ,πολλές βάρδιες καλύπτονται μόνο από τους  ΔΕ , κάνοντας όλες τις Νοσηλευτικές πράξεις, ότι ακριβώς κάνουν οι ΤΕ και οι ΠΕ.    Ποτε τιποτα λιγοτερο!!!!!    Μέχρι σήμερα δεν υπήρξε διαχωρισμός ανάμεσα στις τρείς κατηγορίες, όσον αφορά τα καθήκοντα τους.

Οι ΔΕ, καλύπτουν το 45% της Νοσηλευτικής δύναμης των Νοσοκομείων.

Πριν προχωρήσει το Υπουργείο Υγείας,  στην ψήφιση των δύο κλάδων ,ή στην δημιουργία ενός κλάδου νοσηλευτών ,όπου δεν θα κατατάσσονται εκεί οι ΔΕ βοηθοί νοσηλευτές, παρά μόνο οι ΤΕ και ΠΕ,          θα πρέπει να σκεφθεί , πόσο αδικο είναι για τους ΔΕ,μετά από την Τεράστια Προσφορά τους, στον χώρο των Νοσοκομείων !!!!!!!!

Να αναλογιστεί τα προβλήματα ,που θα επέλθουν ,στις σχέσεις μεταξύ των συναδέλφων, καθώς επίσης και το πόσο θα διαταραχθεί η λειτουργία των Νοσοκομείων…

Οι ΔΕ ήδη νιώθουν αδικημένοι από το  μισθολόγιο (ν.4354/2015) που υποβιβάστηκαν κατά πολύ μισθολογικά.

Τέλος θα πρέπει να σκεφθούν ,ότι εάν, με την ψήφιση δημιουργίας  δυο κλάδων νοσηλευτών, οι ΔΕ ,νιώθοντας την παράφορη αδικια,  αρνηθουν να κάνουν νοσηλευτικές πράξεις ,που είναι εκτός των επαγγελματικών τους δικαιωμάτων (κάτι που κάνανε όλα τα χρόνια ,και συνεχίζουν να κάνουνε, πασχίζοντας να<< κρατήσουν όρθια τα Νοσοκομεία>> για να μπορούν να λειτουργούν) , τότε θα δημιουργηθεί ΧΑΟΣ….!!!! Θα είναι αδύνατον την επόμενη ημέρα, να λειτουργήσουν τα Νοσοκομεία….. !!!!!!

Για όλους αυτούς τους λόγους , η κυβέρνηση δεν πρέπει, να προχωρήσει στην ψήφιση της δημιουργίας δύο νοσηλευτικών κλάδων, αλλά στην ψήφιση Ενιαίου Νοσηλευτικού Κλάδου, όπου μπορεί να υπάρξει διακριτό καθηκοντολόγιο και κατοχύρωση των επαγγελματικών δικαιωμάτων της κάθε κατηγορίας.

 

 

Προηγούμενο άρθρο Λέμε όχι στην καταστροφή των Αγράφων
Επόμενο άρθρο Μπ. Παπαδόπουλος: Να μπει τέλος στις συνεδριάσει των Δημοτικών Συμβουλίων με τον …. ταχυδρόμο