Ειδήσεις

Όλοι στην κινητοποίηση για τον προϋπολογισμό


Τη Δευτέρα 17/12/2019 πραγματοποιήθηκε σύσκεψη με πρωτοβουλία του «Σωματείου Εμποροϋπαλλήλων και Υπαλλήλων με σχέση Ιδιωτικού δικαίου νομού Καρδίτσας» με άλλους φορείς για το μείζων ζήτημα των συμβασιούχων εργαζόμενων στην καθαριότητα και τη φύλαξη του νοσοκομείου Καρδίτσας, όπως επίσης και των δασεργατών των Δασαρχείων Καρδίτσας και Μουζακίου.

Με ευθύνη όλων των κυβερνήσεων, είτε με πρόφαση την κρίση είτε με δικαιολογία «να διατηρηθεί η ανάπτυξη», μεθοδεύεται η υποστελέχωση και η ταυτόχρονη απαξίωση του δημόσιου συστήματος και του χαρακτήρα του σε όλους τους τομείς. Έχει γενικευθεί η κατάργηση της μόνιμης και σταθερής δουλειάς με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα και πραγματοποιείται η συνεχής ανακύκλωση της ανεργίας με συμβασιούχους σε τομείς μείζονος σημασίας.

Τα προβλήματα των συμβασιούχων είναι πολλά και κυρίως είναι ζητήματα επιβίωσης, αφού οδηγούνται στην ανεργία. Την ίδια στιγμή που απολύονται όλοι αυτοί οι εργαζόμενοι, οι οποίοι όλο το προηγούμενο διάστημα κάλυπταν πάγιες και διαρκείς ανάγκες των υπηρεσιών αυτών, η κυβέρνηση της ΝΔ παίρνοντας τη σκυτάλη από την προηγούμενη κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ φέρνει τον προϋπολογισμό, που κόβει ακόμα περισσότερα από μια σειρά τομείς, που αφορούν τη ζωή και τις ανάγκες των εργαζομένων, των λαϊκών στρωμάτων, μεταξύ των οποίων είναι και η υγεία και η δασοπροστασία, για να τα δώσει φοροαπαλλαγές στις μεγάλες επιχειρήσεις και βιομηχανίες.

Μέσα από αυτή τη σύσκεψη συμφωνήσαμε να συντάξουμε ένα Υπόμνημα, το οποίο θα κατατεθεί σε μια σειρά φορέων. Επίσης, αποφασίστηκε να προχωρήσουμε στις ακόλουθες ενέργειες, για να αναδείξουμε τα προβλήματα των συμβασιούχων, που αφορούν όλους μας και όχι μόνο τους ίδιους και είναι άμεσα συνδεδεμένα με την αντιλαϊκή πολιτική που εφαρμόζεται.

  1. Καλούμε την Τετάρτη 18 Δεκέμβρη και ώρα 6:30 το απόγευμα στην Κεντρική πλατεία στην κινητοποίηση για τον προϋπολογισμό, που είναι άμεσα συνδεδεμένος με την επίθεση, που δεχόμαστε σε όλους τους τομείς της ζωής μας.
  2. Παρέμβαση την Παρασκευή 20 Δεκέμβρη και ώρα 6 το απόγευμα στο Δημοτικό συμβούλιο Καρδίτσας.
  3. Το αμέσως επόμενο διάστημα παρέμβαση στην Περιφέρεια Θεσσαλίας και στην 5η ΥΠΕ.

Καλούμε τους εργαζόμενους, άνεργους, συνταξιούχους, μικρομεσαίους αγρότες, αυτοαπασχολούμενους, γυναίκες και νεολαία να πάρουν μέρος στις πρωτοβουλίες, που παίρνονται, στηρίζοντας τον αγώνα για μόνιμη και σταθερή δουλειά και δείχνοντας την αλληλεγγύη τους στους συμβασιούχους εργαζόμενους. Καλούμε τα Σωματεία και τους φορείς του νομού να πάρουν θέση στο πλευρό των εργαζομένων στηρίζοντας τα αιτήματά μας.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:

  • Να ανακληθούν όλες οι επικείμενες απολύσεις και να μην γίνει καμιά περεταίρω απόλυση.
  • Να προκηρυχθούν θέσεις μόνιμης και σταθερής εργασίας και να μετατραπούν οι συμβάσεις σε αορίστου χρόνου, ανοίγοντας και άλλες νέες θέσεις εργασίας με βάση τις πραγματικές και αυξημένες ανάγκες που υπάρχουν. Μέχρι την προκήρυξή των μόνιμων θέσεων και τη μετατροπή των ήδη υπαρχόντων συμβάσεων σε αορίστου χρόνου, να γίνουν παρατάσεις των συμβάσεών μας για την κάλυψη των πάγιων και διαρκών αναγκών.
  • Καμία κατάσχεση στο εποχικό επίδομα των δασεργατών. Να επιστραφούν τα χρήματα που «κόπηκαν».

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΜΠΟΡΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ ΚΑΙ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΜΕ ΣΧΕΣΗ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ ΝΟΜΟΥ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ

ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΕΡΓΑΤΟΤΕΧΝΙΤΩΝ, ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΑΦΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ ΝΟΜΟΥ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΙΚΑ ΝΟΜΟΥ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΚΑΘΑΡΙΣΤΡΙΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΔΑΣΕΡΓΑΤΩΝ ΣΤΟ ΔΑΣΑΡΧΕΙΟ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ (ΜΕΛΟΣ ΟΓΕ)

Προηγούμενο άρθρο 3 μετάλλια για την Α.Κ.Α.Κ. στο Grand Prix Χριστουγέννων 25αρας πισίνας
Επόμενο άρθρο Εκκλησιαστικά νέα