Ειδήσεις

ΑλλΑΓή_στην_ΠΡάΞΗ: Με όραμα και σχέδιο – Του Ξυλομένου Κωνσταντίνου


Η συμμετοχή μας στις Δημοτικές εκλογές αποτελεί μία υπεύθυνη πρωτοβουλία με ολοκληρωμένο πρόγραμμα, το οποίο κινείται στις σημερινές ανάγκες και απαιτήσεις της τοπικής κοινωνίας και είναι απόλυτα προσαρμοσμένο στα δεδομένα της σύγχρονης εποχής. Οι βασικοί πυλώνες του, η διαφάνεια, η αξιοκρατία και η κοινωνική συμμετοχή, αποτελούν αδιαπραγμάτευτες σταθερές και φέρουν το αξιακό φορτίο του συνδυασμού μας. Με θέσεις για κάθε τομέα, που αφορά την αυτοδιοίκηση και το Δήμο Καρδίτσας ειδικότερα, καταθέτουμε δημόσια τις προτάσεις μας και δεσμευόμαστε γι’ αυτές. Δεν διστάζουμε να αναδείξουμε κάθε πτυχή του σχεδίου μας για την Καρδίτσα και τις τοπικές κοινότητες, ώστε να αξιολογηθεί και να κριθεί αντικειμενικά από τους πολίτες. Εξάλλου στην περίπτωση που αναλάβουμε τη διοίκηση του Δήμου η κοινωνική συμμετοχή θα γίνει πραγματικότητα, με τη διεξαγωγή ηλεκτρονικών δημοψηφισμάτων για καίρια θέματα αλλά και συνεχείς ανοιχτές διαβουλεύσεις.

Η πόλη μας πρέπει επιτέλους να αποκτήσει χαρακτήρα και ταυτότητα, για να μπορέσει να είναι περισσότερο ανταγωνιστική με τις γειτονικές πόλεις και να προσελκύσει περισσότερους επισκέπτες. Η ανάδειξη της πολιτιστικής μας κληρονομιάς με την εξασφάλιση χρηματοδότησης για την ανακαίνιση του κτηρίου της Δημοτικής Αγοράς, το οποίο αποτελεί εμβληματικό μνημείο Ευρωπαϊκής αρχιτεκτονικής κληρονομιάς, αποτελεί προσωπική δέσμευση. H υλοποίηση και η μετατροπήσε εκθεσιακόχώρο-πνευματικό κέντροτου κτηρίου της παλιάς Ηλεκτρικής που βρίσκεται στην ευρύτερη περιοχή και παρουσιάζει εικόνα απόλυτης εγκατάλειψης, θα πρέπεινα προχωρήσει άμεσαστην επόμενη δημοτική περίοδο.Επιπλέον είναι αναγκαία η καταγραφή, σε συνεργασία με τους μηχανικούς και το Τ.Ε.Ε.,των εγκαταλελειμμένων και επικίνδυνων κτηρίωνστο κέντρο της πόλης, ώστε να εκπονηθεί μία μελέτη επανάχρησης και αξιοποίησης τουςμε σκοπό την ασφάλεια των διερχομένων, αλλά και να βελτιώσει την ελκυστικότητα τους και νατους προσδώσειαίγλη. Τέλος,παρεμβάσεις μου μειώνουν το ενεργειακό αποτύπωμα στις κτηριακές υποδομές των δημοτικών κτηρίων και ιδιαίτερα των σχολικών μονάδων, επιβάλλεται να προωθηθούν αξιοποιώντας κάθε είδους χρηματοδότηση.

Η αστική ανάπλαση και η αναζωογόνηση των γειτονιών με τη δημιουργία περισσότερων χώρων πρασίνου και χώρων κοινωνικών και πολιτιστικών δραστηριοτήτων, αποτελεί από τις βασικές προτεραιότητες του προγράμματος μας. Μουσικές και υπαίθριες δραστηριότητες σε κάθε συνοικία και κάθε πλατεία ολόκληρο το χρόνο, ώστε η πόλη να αποκτήσει «ζωντάνια» και να προσελκύσει επισκέπτες. Οργάνωση φεστιβάλ θεματικών ενοτήτων για το βιβλίο, τη μουσική, τον κινηματογράφο, τη γαστρονομία κτλ με τη συμμετοχή των νέων κυρίως αλλά και μεγαλύτερων, για την προώθηση και ανάδειξη του πολιτισμού.

Ο σχεδιασμός και η υλοποίηση των έργων υποδομής που αφορούν την πόλη της Καρδίτσας και τις τοπικές κοινότητες συναποφασίζονται μετά από διαβούλευση. Τουλάχιστον μία φορά το μήνα με ανοιχτές διαδικασίες στην κοινωνία και τους εμπλεκόμενους φορείς της, θα γίνονται συνεδριάσεις για τα έργα που θα αποτελέσουν σημείο αναφοράς του Δήμου Καρδίτσας, για τα επόμενα χρόνια. Το μεγαλύτερο μέρος της κρατικής χρηματοδότησης για έργα υποδομής, θα διοχετεύεται σε ουσιαστικά έργα που θα αφήσουν αποτύπωμα στην περιοχή και τα υπόλοιπα χρήματα θα χρησιμοποιούνται για έργα συντηρήσεων. Ο στόχος είναι να αποκτήσει ταυτότητα η Καρδίτσα και να γίνει πόλος έλξης μέσα από ένα ολοκληρωμένο αναπτυξιακό σχέδιο.

Το προσωποκεντρικό μοντέλο διοίκησης τουΔήμου Καρδίτσας απέτυχε παταγωδώς. Δηλώνουμε παρών για την ανατροπή των κατεστημένωνπου ανακυκλώνονται στα ίδια πολιτικά πρόσωπα και καταθέτουμε τη δική μας πρόταση. Η Καρδίτσα έχει ανάγκη από μία ισχυρή πολιτική αλλαγή στην αυτοδιοίκηση και μια Δημοτική αρχή αποφασισμένη να κάνει την Αλλαγή στην πράξη!

 

Του Ξυλομένου Κωνσταντίνου Διπλ. Πολιτικού Μηχανικού Α.Π.Θ., MSc – Ανεξάρτητου Δημοτικού συμβούλου,πρ. Αντιδημάρχου και υποψ. Δημάρχου Καρδίτσας

 

Προηγούμενο άρθρο 14 νέες θέσεις υποψηφίων διδακτόρων στο Τμήμα Δασολογίας, Επιστημών Ξύλου & Σχεδιασμού του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας
Επόμενο άρθρο Εορτή του Γενεθλίου του Τιμίου Προδρόμου