Ειδήσεις

Από 1,38 έως 1,40 η τιμή του πετρελαίου θέρμανσης


Από 1,38 έως 1,40 ευρώ το λίτρο κυμαίνεται η τιμή του πετρελαίου θέρμανσης στην Καρδίτσα, ενώ η πτώση της θερμοκρασίας των τελευταίων ημερών αύξησε τις παραγγελίες των καταναλωτών.

Αυτό τόνισε ο εκπρόσωπος των πρατηριούχων Ν. Καρδίτσας Χρήστος Βλάχος μιλώντας, το μεσημέρι της Δευτέρας 20 Νοεμβρίου, στο Ράδιο Ηχόραμα (100,8 FM), μιλώντας στην εκπομπή «Μεσημεριανό Μαγκαζίνο» και στη Βάσω Μπαλαμπάνη.

Και μπορεί οι παραγγελίες να αυξάνονται, οι ποσότητες όμως, για τους περισσότερους, μειώνονται και συνολικά με τα όσα άλλα οικονομικά προβλήματα αντιμετωπίζουν οι πρατηριούχοι, η κατάσταση δεν είναι και η καλύτερη για τον κλάδο τους.

Πιο αναλυτικά, ο κ. Βλάχος επεσήμανε τα εξής:

«Ξεκινάμε από το 1,38 μέχρι 1,40. Η πτώση της θερμοκρασίας σαφώς αύξησε λίγο τις παραγγελίες αλλά σε ήπια κίνηση. Σε σχέση με άλλες χρονιές, οι παραγγελίες αυτές είναι μειωμένες και έχουμε πτώση κατά 70%.

Μην ξεχνάμε και ότι είμαστε ένας Νομός που χρησιμοποιεί πάρα πολύ το φυσικό αέριο.

Εμάς μας πλήττει η κατάσταση από πολλούς παράγοντες. Καταρχήν είναι η φορολογία που αποτελεί το βασικότερο. Είναι η φορολογία της δουλειάς μας.

Πρώτα πρέπει να προκαταβάλουμε τα χρήματα και μετά να μας φορτώσουν οι εταιρείες.

Καταλαβαίνετε ότι σε αυτό το πράγμα πρέπει να είμαστε και ανταγωνιστικοί και δεύτερον εμείς δεν φοροδιαφεύγουμε στο επάγγελμά μας. Έχει μπει το σύστημα εισροών-εκροών.

Και σε όλα αυτά, έχουμε το ρεύμα, έχουμε τα τηλέφωνα, τα πάγια έξοδά μας τα οποία τα οποία είναι πάρα πολλά.

Και μην ξεχνάμε ότι στο δικό μας εμπορικό κέντρο το πάγιο είναι πολύ χαμηλό.

Αν πούμε ότι το εμπορικό κέντρο το δικό μας είναι μικτό κατά 4%, στα χίλια ευρώ να πάρεις 40 ευρώ.

Καταλαβαίνετε, από εκεί και πέρα ποια είναι τα έξοδα».

Όσο για την τιμή στα καύσιμα κίνησης, σημείωσε:

«Στα καύσιμα κίνησης, η βενζίνη είναι γύρω στο 1,90, το απλό πετρέλαιο είναι γύρω στο 1,75».

 

Σε δόσεις η εξόφληση του επιδόματος θέρμανσης
Στο μεταξύ, η πληρωμή του επιδόματος υπολογίζεται πως θα γίνει σε τρεις δόσεις και θα σχετίζεται με την ημερομηνία καταχώρησης των σχετικών παραστατικών:
-Έως τα τέλη Δεκεμβρίου για το σύνολο των αγορών που θα τιμολογηθούν υπό την προϋπόθεση καταχώρισης των απαιτούμενων στοιχείων έως και τις 15 Δεκεμβρίου 2023.

-Έως τις 29 Φεβρουαρίου για το σύνολο των αγορών που θα τιμολογηθούν έως την 31η Ιανουαρίου 2024 και υπό την προϋπόθεση καταχώρισης των απαιτούμενων στοιχείων έως και την 15η Φεβρουαρίου 2024.
-Έως τις 28 Απριλίου για το σύνολο των αγορών που θα τιμολογηθούν έως την 31η Μαρτίου 2024 και υπό την προϋπόθεση καταχώρισης των απαιτούμενων στοιχείων έως και την 14η Απριλίου 2024.

 

Προηγούμενο άρθρο Ελληνική Λύση: Ανάγκη στήριξης της αλιείας στη Θεσσαλία
Επόμενο άρθρο Α.Σ. Καρδίτσας Ιαπωνική, Θεόνη και Act For Karditsa σκοράρουν στην αλληλεγγύη!