Ειδήσεις

Αποκαλυπτήρια της προτομής του πυροσβέστη Χρήστου Χαϊδά


Εκδήλωση αποκαλυπτηρίων της προτομής του αδικοχαμένου πυροσβέστη Χρήστου Χαϊδά διοργανώθηκε αποκλειστικά από τα κεντρικά της Πυροσβεστικής στους Σοφάδες.

Παρέστησαν: ο Υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας κ. Χρήστος Στυλιανίδης, ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας κ. Βασίλειος Παπαγεωργίου, ο Αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος Αντιστράτηγος Αλέξιος Ράπανος, ο Δήμαρχος Σοφάδων κ. Θάνος Σκάρλος, η βουλευτής κ. Ασημίνα Σκόνδρα, ο Αντιπεριφερειάρχης Καρδίτσας κ. Κωστής Νούσιος, ο θεματικός αντιπεριφερειάρχης κ. Δημ. Αναγνωστόπουλος, ο Υποστράτηγος ΠΣ Συντονιστής Επιχειρήσεων Στερεάς Ελλάδας και Θεσσαλίας Δημήτριος Καρασαββίδης, ο Διοικητής  της Περιφερειακής Πυροσβεστικής Διοίκησης Θεσσαλίας Αρχιπύραρχος Ευάγγελος Φαλάρας , ο Διευθυντής του Γραφείου Αρχηγού του ΠΣ Αρχιπύραρχος Νικόλαος Τσόγκας,  ο Διοικητής Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Ν. Καρδίτσας Γεώργιος Νταουτάς

Η τοποθέτηση δημάρχου Σοφάδων Θάνου Σκάρλου

«Με συναισθήματα   συγκίνησης και βαθύτατου σεβασμού, τιμούμε την προσήλωση και αφοσίωση του Χρήστου Χαϊδά στο καθήκον. Προσήλωση και αφοσίωση που επέδειξε και κατά την τελευταία εκείνη αποστολή που του  ανατέθηκε, στις 20 Ιουνίου 2012  για την κατάσβεση  δασικής πυρκαγιάς στον Ασπρόπυργο Αττικής. Αποστολή που είχε δυστυχώς, την πλέον τραγική έκβαση.

Στεκόμαστε με δέος μπρος στο απαράμιλλο θάρρος και αυταπάρνηση που επέδειξε   και είχε ως αποτέλεσμα την ηρωική θυσία του.

Τιμούμε με σεβασμό την  υπέρτατη θυσία του, που η δύναμη των ιδανικών με τα οποία γαλουχήθηκε από την οικογένειά του υπήρξε ισχυρότερη του ενστίκτου της προσωπικής ασφάλειας και του ατομικού οφέλους.

Υποκλινόμαστε σήμερα ξανά στο άξιο παλικάρι από τη Ρεντίνα, ως η ελάχιστη οφειλή μας, έχοντας πλήρη επίγνωση του γεγονότος πως καμία τιμή και καμία στήριξη δεν μπορεί να υποκαταστήσει τη φυσική του  παρουσία.

Επιτρέψτε μου να εκφράσω την υπερηφάνειά μου ως Έλληνας για τους πυροσβέστες και την τόλμη τους, για την αφοσίωση τους στο καθήκον, για το υψηλό αίσθημα ευθύνης που επιδεικνύουν, για τον επαγγελματισμό και την αποφασιστικότητά τους, για τις ανεκτίμητες υπηρεσίες στην κοινωνία μας.

Είμαστε εδώ σήμερα ως Δήμος Σοφάδων για έναν ιερό σκοπό.  Για να αποτίσουμε φόρο τιμής στο Χρήστο Χαϊδά και να δηλώσουμε από τα βάθη της καρδιάς μας ότι  θα τον τιμούμε  με αισθήματα ευγνωμοσύνης  και σεβασμού  που οφείλουμε στη μνήμη του  αλλά και απέναντι στην οικογένειά του  που στερήθηκε τόσο πρόωρα το  δικό της  άνθρωπο.

 

Προηγούμενο άρθρο Συγχαρητήρια Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε Καρδίτσας Κωστή Νούσιου σε ομάδα ρομποτικής
Επόμενο άρθρο Ανοίγει ο δρόμος για το οδικό τμήμα Τερψιθέα-Ραχούλα