Ειδήσεις

Βίρνα Χρήστου: Έχω διάθεση προσφοράς και αγάπη για τον τόπο μου


Για τους στόχους της και το όραμά της για την περιοχή μίλησε στο Ράδιο Ηχόραμα (100,8 FM), το μεσημέρι της Πέμπτης 28 Σεπτεμβρίου, η υποψήφια δημοτική σύμβουλος Δήμου Λίμνης Πλαστήρα, με τον συνδυασμό «Η Λίμνη Πλαστήρα Μπροστά» με επικεφαλής τον Δημήτρη Τσιαντή, Βίρνα Χρήστου, μιλώντας στην εκπομπή «Μεσημεριανό Μαγκαζίνο» και στη Βάσω Μπαλαμπάνη.

Αναλυτικά η συνέντευξη:

Ερώτηση: Ποιοί λόγοι σας ώθησαν να είστε υποψήφια στις επερχόμενες δημοτικές εκλογές στον Δήμο Λίμνης Πλαστήρα; Ποιοι είναι οι στόχοι σας;

Απάντηση: Ξεκινώ από την αγάπη και το ενδιαφέρον μου για το χωριό μου το Λαμπερό, για το σύνολο της Λίμνης Πλαστήρα, αλλά και για να δείξω στα παιδιά μου, με προσωπικό παράδειγμα, ότι η συμμετοχή στα κοινά είναι υποχρέωση για κάθε ενεργό πολίτη.

Εκτιμώ ιδιαίτερα την αυτοδιοικητική διαδρομή και προσφορά στον τόπο μας του Δημήτρη Τσιαντή που πάλεψε και κατάφερε να γίνει ο Ενιαίος Δήμος στη Λίμνη Πλαστήρα. Έτσι, η θετική απάντηση μου στην πρότασή του ήταν μία φυσιολογική εξέλιξη. Μία από τις βασικές μου προτεραιότητες είναι η βελτίωση της καθημερινότητας των δημοτών, αλλά και τα θέματα κοινωνικής αλληλεγγύης.

Ερώτηση: Τι οραματίζεστε για την περιοχή; Τι θα θέλατε να αλλάξει ώστε να βελτιωθεί η καθημερινότητα του δημότη; Αλλά και γενικότερα, σε επίπεδο έργων υποδομής και ανάπτυξης;

Απάντηση: Τις προτεραιότητες τις θέτουν πάντα οι ίδιοι οι πολίτες, αλλά πλέον πολύ ψηλά στην ατζέντα, ιδίως μετά τις πρόσφατες καταστροφές που προκλήθηκαν στην περιοχή μας, από την κακοκαιρία Daniel είναι επιτακτική η ανάγκη να επενδύσουμε σε έργα στραγγιστικά και αντιπλημμυρικά, έργα που στοχεύουν στην ασφάλεια των δημοτών μας και της περιουσίας τους.

Εννοείται πως πρέπει να επικεντρωθούμε και στην ενίσχυση των απασχολούμενων με τον αγροκτηνοτροφικό τομέα, στη βελτίωση της αγροτικής οδοποιίας και του τρόπου αποχιονισμού.

Ερώτηση: Στον τομέα του τουρισμού, όπου η λίμνη Πλαστήρα αποτελεί ένα από τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της περιοχής, τι θα μπορούσε να γίνει για την ακόμα καλύτερη τουριστική προβολή, ανέλιξη και ανάπτυξη του Δήμου;

Απάντηση: Η λίμνη Πλαστήρα είναι ο πιο γνωστός τουριστικός προορισμός της Περιφερειακής Ενότητας Καρδίτσας.

Με όπλο μας το brand name της περιοχής, ο δήμος πρέπει να υλοποιήσει άμεσα δράσεις για την τόνωση του βαριά πληττόμενου κλάδου του τουρισμού.

Η ανάδειξη της περιοχής ως ιδανικού προορισμού για όλες τις εποχές και για κάθε γούστο πλέον επιβάλλεται.

Το τουριστικό μάρκετινγκ, δράσεις προβολής και διαφήμισης, δαπάνες φιλοξενίας και δημόσιες σχέσεις, ανάπτυξη του θρησκευτικού τουρισμού, αξιοποίηση και ανάδειξη κορυφαίων πολιτιστικών εκδηλώσεων, όπως ο διάπλους της Λίμνης Πλαστήρα και η γιορτή κρασιού Μεσενικόλα και σύνδεσή τους με τον τουρισμό,

εκπαίδευση σε συναφή με τον τουρισμό αντικείμενα μέσα από τα Κέντρα Διά Βίου Μάθησης, καθώς και φιλοξενία αθλητικών οργανώσεων και πρωταθλημάτων είναι τρόποι που θα βοηθήσουν στην τουριστική προβολή του τόπου μας.

Ερώτηση: Ένα από τα προβλήματα της περιοχής είναι το δημογραφικό. Κατά την άποψή σας, τι θα μπορούσε να γίνει ώστε οι νέοι να επιστρέψουν στον τόπο τους, να δημιουργήσουν εκεί και έτσι να δημιουργηθούν και νέες προοπτικές για τον τόπο;

Απάντηση: Το δημογραφικό αποτελεί πρόβλημα για το σύνολο της Χώρας, αλλά ιδίως στις ορεινές περιοχές, λαμβάνει ακόμα μεγαλύτερες διαστάσεις. Ο Δήμος θα πρέπει να δώσει μόνιμα και ισχυρά αναπτυξιακά κίνητρα που να βοηθήσουν ώστε να δημιουργηθούν σοβαρές και μακροχρόνιες επενδύσεις, για να μπορέσουν να δώσουν απασχόληση σε νέους ανθρώπους.

Επίσης, πρέπει να βελτιωθούν οι υποδομές, όπως σχολεία και να εκμεταλλευτούμε τυχόν ευρωπαϊκά προγράμματα σχετικά με την ανάπτυξη ορεινών περιοχών.

Κυρίως όμως το κράτος πρέπει με σειρά μέτρων, όπως για παράδειγμα η δημιουργία οικονομικών ζωνών με προνομιακούς όρους για τις απομακρυσμένες περιοχές, να δώσει κίνητρα για την επιστροφή των νέων στον τόπο τους.

Ερώτηση: Κλείνοντας, ποιο μήνυμα θέλετε να στείλετε στους δημότες; Για ποιόν λόγο, στις εκλογές της 8ης Οκτωβρίου, να δώσουν ψήφο εμπιστοσύνης στον συνδυασμό «Η Λίμνη Πλαστήρα Μπροστά» και σε εσάς προσωπικά;

Απάντηση: Για εμένα ο Δημήτρης Τσιαντής αντιπροσωπεύει την αλήθεια, την συνέπεια, την οργάνωση και τον πραγματικό σχεδιασμό με ολοκληρωμένες προτάσεις και έργα ουσίας. Είναι ένας άνθρωπος με εμπειρία και επάρκεια διοίκησης με αδιαπραγμάτευτη επιτυχημένη θητεία. Παράλληλα, δίπλα του στρατευθήκαμε μία ομάδα πολιτών και όχι πολιτικών, που δεν έχουμε προσωπικά κίνητρα. Το ψηφοδέλτιο μας είναι ανανεωμένο σε επίπεδο 80%.

Από τη μεριά μου, θα πω ότι έχω διάθεση προσφοράς και αγάπη για τον τόπο μου και ζητώ, από τους συνδημότες μου να με τιμήσουν με την ψήφο τους και τους διαβεβαιώνω ότι θέλω να προσφέρω ανιδιοτελώς και να συμμετέχω με όλες μου τις δυνάμεις συμβάλλοντας στην ανάπτυξη του τόπου μας.

 

Προηγούμενο άρθρο Συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο Δήμου Παλαμά
Επόμενο άρθρο Δράση εμβολιασμού στον οικισμό Μαύρικα