Ειδήσεις

Εγκρίθηκαν 4 νέες παιδικές χαρές του Δ. Λ. Πλαστήρα στο Πράσινο Ταμείο


Μία ακόμα ένταξη έργου στο «Πράσινο Ταμείο» πέτυχε ο Δήμος Λίμνης Πλαστήρα, με χρηματοδότηση 167.099,20 ευρώ για 4 παιδικές χαρές, στις κοινότητες Μορφοβουνίου, Μεσενικόλα, Κερασιάς και Καρίτσας. Με την ένταξη του έργου ολοκληρώνεται η παρέμβαση για τα παιδιά, αφού είναι ήδη σε εξέλιξη η κατασκευή οκτώ (8) παιδικών χαρών στις υπόλοιπες κοινότητες.

Η μελέτη εκπονήθηκε από την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου, παρά τις δυσκολίες από τον «κορονοϊό» αλλά και τις υποχρεώσεις για την αποκατάσταση των πληγών από τον «Ιανό». Η χρηματοδότηση εξασφαλίστηκε από το Πρόγραμμα «ΔΡΑΣΕΙΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΟΥ ΙΣΟΖΥΓΙΟΥ 2020» – ΑΣΤΙΚΗ ΑΝΑΖΩΟΓΟΝΗΣΗ», ενώ ο συνολικός προϋπολογισμός του έργου είναι 313.000,00 €, η διαφορά θα καλυφθεί από ίδιους πόρους.

Η πρόταση του Δήμου έχει και μία πανελλήνια πρωτοτυπία, αφού η παιδική χαρά του Μορφοβουνίου (έκτασης 3.000 τ.μ.) προορίζεται να καλύψει ισότιμα τις ανάγκες παιδιών και ατόμων ΑΜΕΑ. Στόχος του Δήμου είναι να καταστεί η λίμνη Πλαστήρα φιλική στα ΑΜΕΑ, ομάδα αποκλεισμένη από τις περισσότερες δημόσιες υποδομές και εγκαταστάσεις. Στο πλαίσιο αυτό μάλιστα σχεδιάζεται ειδική διαδρομή για άτομα με κινητικά προβλήματα, τα οποία θα έχουν τη δυνατότητα να περιηγηθούν στη λίμνη Πλαστήρα με ασφάλεια.

Οι παιδικές χαρές θα κατασκευαστούν  σύμφωνα με τις προδιαγραφές και θα τηρούν όλα τα πρότυπα και τις απαιτήσεις ασφαλείας που προβλέπονται από το νόμο, προκειμένου να πιστοποιηθούν και να αποκτήσουν το σήμα καταλληλότητας και ασφάλειας. Με την υλοποίηση του έργου όλες οι κοινότητες αποκτούν παιδικές χαρές, ισότιμα και χωρίς αποκλεισμούς.

Προηγούμενο άρθρο Επίσκεψη του Γιώργου Κωτσού στο κέντρο υγείας Καρδίτσας
Επόμενο άρθρο Υπεγράφη η σύμβαση για το Δέλτα Καρδίτσας