Ειδήσεις

Εκδήλωση 2ου Γυμνασίου Καρδίτσας για την Παγκόσμια Ημέρα της Ελληνικής Γλώσσας


Στο πλαίσιο του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας της Ελληνικής Γλώσσας, που γιορτάζεται στις 9 Φεβρουαρίου, πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 16 Φεβρουαρίου 2024 εκδήλωση στο 2ο Γυμνάσιο Καρδίτσας με κεντρική ομιλήτρια τη φιλόλογο, συγγραφέα και ποιήτρια κ. Γεωργία Γιώτα.

Την εκδήλωση προλόγισε ο διευθυντής του σχολείου κ. Γαλάνης Βασίλειος και κατόπιν η ομιλήτρια καθοδήγησε τους μαθητές σε ένα συναρπαστικό ταξίδι στον χρόνο, όπου παρακολούθησαν την εξέλιξη της ελληνικής γλώσσας, θυμήθηκαν τις διαδρομές και τους κύριους σταθμούς της, από την ολύμπια γλώσσα του Ομήρου ως τη γλώσσα των ποιητικών συμβόλων του 21ου αι., και αναγνώρισαν την αξία του αξεπέραστου στον χρόνο αυτού οργάνου, έτσι όπως το έπλασαν, το απογείωσαν, το δόξασαν και το επικοινώνησαν μεγάλοι δημιουργοί του πνεύματος από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα. Οι μαθητές και οι μαθήτριες του σχολείου μας επέδειξαν αξιοσημείωτο ενδιαφέρον για το διαδραστικό αυτό ταξίδι και έπαιξαν, αναγνώρισαν και δημιούργησαν λέξεις και φράσεις, «συνομιλώντας» με κείμενα αρχαία, μεσαιωνικά και νεότερα. Ταυτόχρονα, προσέφεραν τη δική τους προσωπική συμβολή απαγγέλλοντας στίχους της ποιήτριας με ένταση και συναίσθημα, που αποδεικνύει ότι η γλώσσα αποτελεί βίωμα και έκφραση ψυχής για όλους μας.

Η Διεύθυνση, το εκπαιδευτικό προσωπικό και οι μαθητές του σχολείου ευχαριστούν θερμά την κ. Γιώτα για το μαγικό αυτό ταξίδι στην ιστορία της ελληνικής γλώσσας και της εύχονται να είναι πάντα δημιουργική και ευαίσθητη, «αγγίζοντας» με τα έργα και τον λόγο της τις μύχιες χορδές της ψυχής μας, που αποδεικνύουν ότι μπορούμε ακόμη να είμαστε άνθρωποι με συναίσθημα και ουσία.

 

Προηγούμενο άρθρο Το σωματείο εμποροϋπαλλήλων Καρδίτσας στηρίζει την κινητοποίηση των υγειονομικών
Επόμενο άρθρο Με τη δύναμη του συγκλονιστικού συλλαλητηρίου επέστρεψαν στα μπλόκα οι αγρότες