Ειδήσεις

Εκκλησιαστικά νέα


Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Τιμόθεος, το Σάββατο 26 Αυγούστου 2023 και ώρα 10:00΄π.μ., θα υποδεχθεί την ιερά εικόνα της Παναγίας «Βασιλίσσης» στα προπύλαια του Ιερού Ναού Αγίου Αλεξάνδρου Καρδίτσης, η οποία θα παραμείνει στον Ιερό Ναό έως και το πρωί της Πέμπτης 31 Αυγούστου προς προσκύνηση και αγιασμό των πιστών.

Το εσπέρας της αυτής ημέρας και ώρα 8:00΄μ.μ., θα χοροστατήσει στην ακολουθία του Εσπερινού, επί τη ιερά μνήμη του αγίου και ενδόξου μάρτυρος Φανουρίου του νεοφανούς, στον Ιερό Ναό Αγίου Αθανασίου Τ.Κ. Μάρκου, καθότι πανηγυρίζει το Ιερό Παρεκκλήσιο αυτού επ’ ονόματι του Αγίου.

Την Κυριακή 27 Αυγούστου, ανήμερα της εορτής του Αγίου Φανουρίου, θα χοροστατήσει στην ακολουθία του Όρθρου και θα τελέσει τη Θεία Λειτουργία στο Ιερό Παρεκκλήσιο Αγίου Φανουρίου στη θέση Πουρνόβρυση Ρεντίνης.

Το ως άνω Ιερό Παρεκκλήσιο ανήκει στην Ιερά Μονή Κοιμήσεως της Θεοτόκου Ρεντίνης.

****

Ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Αμφιλόχιος Παπανδρέου, Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς μας Μητροπόλεως, την Κυριακή 27 Αυγούστου, θα προστεί της ακολουθίας του Όρθρου και της Θείας Λειτουργίας στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Καρδίτσης.

***

            Ο Αιδεσιμολογιώτατος Πρωτοπρεσβύτερος π. Θωμάς Κάιας, Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος της Ιεράς μας Μητροπόλεως, το Σάββατο 26 Αυγούστου και ώρα 7:30΄μ.μ., θα προστεί της ακολουθίας του Εσπερινού, επί τη ιερά μνήμη του αγίου και ενδόξου μάρτυρος Φανουρίου του νεοφανούς, στον Ιερό Ναό Αγίας Παρασκευής Σοφάδων, καθότι πανηγυρίζει το Ιερό Παρεκκλήσιο αυτού επ’ ονόματι του Αγίου.

Προηγούμενο άρθρο Συνεδριάζει το Περιφερειακό Συμβούλιο Θεσσαλίας την Τετάρτη 30 Αυγούστου
Επόμενο άρθρο Αστέριος Βασιλάκος: Παρεμβολών … συνέχεια στο Κέντρο του Μουζακίου