Ειδήσεις

Εκκλησιαστικά νέα – Το πρόγραμμα του Μητροπολίτη


Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Τιμόθεος, το εσπέρας της Τετάρτης 1 Ιουνίου 2022 και ώρα 6:00΄μ.μ., θα κομίσει και θα εγκαταστήσει πιστό αντίγραφο της    ιεράς και σεβασμίας εικόνος της Παναγίας Πελεκητής, της οποίας η ιερά Εικών είχε κλαπεί, στην ομώνυμο Ιερά Μονή.

Ακολούθως, θα χοροστατήσει στην ακολουθία του Εσπερινού επί τη δεσποτική εορτή της Αναλήψεως του Σωτήρος Χριστού, καθότι πανηγυρίζει το Καθολικό αυτής. Κατά τη διάρκεια της Ακολουθίας, θα τελέσει την μοναχική κουρά Δοκίμου της Ιεράς Μονής.

Την Πέμπτη 2 Ιουνίου, ανήμερα της δεσποτικής εορτής της Αναλήψεως του Σωτήρος Χριστού, θα χοροστατήσει στην ακολουθία του Όρθρου και θα τελέσει τη Θεία Λειτουργία στο ομώνυμο Ιερό Παρεκκλήσιο Τ.Κ. Πεδινού.

Το εσπέρας της αυτής ημέρας και ώρα 8:30΄μ.μ., θα χοροστατήσει στην ακολουθία της ιεράς Παρακλήσεως προς τον Δεσπότη Κύριο Ιησού Χριστό υπέρ βοηθείας, ενισχύσεως και θείου φωτισμού των υποψηφίων των Πανελληνίων Εξετάσεων στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίων Κωσταντίνου και Ελένης Καρδίτσης.

****

Ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Αμφιλόχιος Παπανδρέου, Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς μας Μητροπόλεως και Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Παναγίας Πελεκητής, την Πέμπτη 2 Ιουνίου, θα προστεί της ακολουθίας του Όρθρου και της Θείας Λειτουργίας στην Ιερά Μονή Παναγίας Πελεκητής.

****

Στον Ιερό Κοιμητηριακό Ναό Παμμεγίστων Ταξιαρχών Καρδίτσης, την Τετάρτη 1 Ιουνίου και ώρα 9:00΄μ.μ., θα τελεσθεί ιερά Αγρυπνία επί τη δεσποτική εορτή τηςΑναλήψεως του Σωτήρος Χριστού.

 

 

Προηγούμενο άρθρο Πορίσματα εκτίμησης ΕΛΓΑ για πληγείσες καλλιέργειες στο Μακρυχώρι
Επόμενο άρθρο Κοινή παρέμβαση των Ενώσεων Ιατρών Νοσοκομείου και Κέντρων Υγείας Νομών Καρδίτσας και Τρικάλων