Ειδήσεις

Κοινή παρέμβαση των Ενώσεων Ιατρών Νοσοκομείου και Κέντρων Υγείας Νομών Καρδίτσας και Τρικάλων


 Ο διοικητής της 5ης ΥΠΕ με «απόφασή» του στις 25-5-22 μετακινεί 2 παιδιάτρους από τα ΚΥ Καρδίτσας (πόλη) και Πύλης Τρικάλων στο Νοσοκομείο Λαμίας. Να σημειωθεί ότι και οι δύο συνάδελφοι ήδη μετακινούνται στα νοσοκομεία Καρδίτσας και Τρικάλων για κάλυψη εφημεριών.

Μόλις λίγες μέρες πριν, στις 12-5-22, κάλεσεμε έγγραφό του όλα τα νοσοκομεία της Θεσσαλίας και της Στ. Ελλάδας να διαθέσουν γιατρούς (παιδιάτρους, καρδιολόγους, γυναικολόγους, χειρουργούς) για τις ανάγκες των Κέντρων Υγείας.

Είτε δεν ξέρουν τι τους γίνεται, είτε ξέρουν πολύ καλά τι τους γίνεται και επειδή δεν πρόκειται να κάνουν όλες τις αναγκαίες προσλήψεις γιατρών, παίρνουν συνεχείς αποφάσεις μετακίνησης μόνο και μόνο για να «μπαλώνονται οι τρύπες» που δημιουργεί η πολιτική τους.

Επειδή οι γιατροί δεν είναι ούτε αναλώσιμοι, ούτε μπαλάκι του πινκπονκ, αλλά εργαζόμενοι με δικαιώματα, οικογένειες και ζωή.

Επειδή οι ασθενείς δεν είναι «πάρεργο» ή «έκτακτη ανάγκη» για το δημόσιο σύστημα υγείας, αλλά έχουν δικαίωμα και ανάγκη από πλήρως και μόνιμα στελεχωμένες μονάδες υγείας.

Επειδή η κυβέρνηση, το υπουργείο και η ΥΠΕ γνωρίζουν πολύ καλά και εδώ και καιρό τα προβλήματα, τα κενά και τις ελλείψεις, αλλά δεν κάνουν τίποτα για αυτό προκηρύσσοντας μόνιμες θέσεις εργασίας.

Απαιτούμε:

  • να ανακληθεί άμεσα η απόφαση μετακίνησης των παιδιάτρων από τα ΚΥ προς το ΓΝ Λαμίας

 

  • να προκηρυχθούν άμεσα μόνιμες θέσεις εργασίας και να ολοκληρωθούν οι προσλήψεις με κατεπείγουσες διαδικασίες για την παιδιατρική κλινική του ΓΝ Λαμίας

 

  • να σταματήσει το καθεστώς των αλλεπάλληλων μετακινήσεων γιατρών από και προς τα ΚΥ προς και από τα νοσοκομεία και αντίστροφα

 

  • να προκηρυχθούν άμεσα όλες οι κενές θέσεις εργασίας για γιατρούς σε όλα τα ΓΝ και ΚΥ
Προηγούμενο άρθρο Εκκλησιαστικά νέα - Το πρόγραμμα του Μητροπολίτη
Επόμενο άρθρο Στεγαστική συνδρομή για την αποκατάσταση ζημιών σε κτίρια από κατολισθήσεις