Ειδήσεις

Επερώτηση της Λαϊκής Συσπείρωσης για προβλήματα στα ορεινά του Δήμου Καρδίτσας


  1. Για την μη τοποθέτηση γέφυρας στον Μέγδοβα ποταμό, στη θέση «Ρογκάκια» μεταξύ Καροπλεσίου και Νεράιδας Καρδίτσας

Ως Λαική Συσπείρωση, επανειλημένα με επερωτήσεις μας στο Π.Σ Θεσσαλίαςτα προηγούμενα χρόνια, αναδείξαμε το αίτημα των κατοίκων και επισκεπτών της Νεράιδας και του Καροπλεσίου Καρδίτσας, για τοποθέτηση γέφυρας «Μπέλευ», στα κατασκευασμένα εδώ και 15 χρόνια, βάθρα του ποταμού Μέγδοβα στη θέση «Ρογκάκια», αφού δεν υπάρχει στο μήκος του, από το φράγμα της Λίμνης Πλαστήρα και το δρόμο Καρδίτσας – Καροπλεσίου, μέχρι την Δάφνη και την Βίνιανη Ευρυτανίας καμία γέφυρα εν έτει 2024!

Ωστόσο η προηγούμενη περιφερειακή αρχή, με διάφορες αβάσιμες δικαιολογίες δεν προχώρησε στην τοποθέτηση μιας τέτοιας γέφυρας επί των κατασκευασμένων βάθρων, παρ΄ ότι έχει μεταφερθεί εκεί απο το στρατό, ούτε έγινε κάποια άλλη κατασκευή.

Μάλιστα την τελευταία φορά, που καταθέσαμε σχετική επερώτηση, μας απάντησε ότι μόλις ολοκληρωθεί η κατασκευή της νέας γέφυρας «Καραϊσκάκη» στην Ε.Ο. Μουζάκι – Ελληνόκαστρο – Αμυγδαλή – Κρυοπηγή – Ανθοχώρι, η γέφυρα «Μπέλεϋ», που είχε τοποθετήσει προσωρινά ο στρατός στον Πάμισο ποταμό, θα μεταφέρονταν και θα τοποθετούνταν στον Μέγδοβα ποταμό, στη θέση «Ρογκάκια», μεταξύ Νεράιδας-Καροπλεσίου.

Η νέα γέφυρα στη θέση «Καραισκάκη» στον Πάμισο ποταμό, δόθηκε στην κυκλοφορία απο 30/11/23, επομένως η γέφυρα «Μπέλεϋ», θα μπορούσε να είχε φύγει απο εκεί και να τοποθετηθεί στον Μέγδοβα.

Ομως η νέα περιφερειακή αρχή, δεν έκανε καμία ενέργεια μέχρι σήμερα για να μεταφερθεί και να τοποθετηθεί αυτή η γέφυρα στον Μέγδοβα ποταμό, στη θέση «Ρογκάκια», μεταξύ Νεράιδας-Καροπλεσίου.

Ούτε βέβαια έκανε προετοιμασία ένθεν και ένθεν του Μέγδοβα, με καθαρισμό της βλάστησης και χαλικόστρωση μέχρι τα βάθρα, συνολικά 218 μέτρα απόσταση, για να υπάρχει πρόσβαση όταν τοποθετηθεί η γέφυρα.

 

Οι περιφερειακοί σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης θεωρώντας απαράδεκτη αυτή την καθυστέρηση, ζητάμε από την περιφερειακή αρχή Θεσσαλίας να μας ενημερώσει:

  • Γιατί δεν έχει μεταφερθεί και το τοποθτηθεί ακόμα η γέφυρα «Μπέλευ» απο την θέση «Καραισκάκη» του Πάμισου, στον ποταμό Μέγδοβα, στη θέση «Ρογκάκια» μεταξύ Καροπλεσίου-Νεράιδας, για να μπορούν να μετακινούνται αυτοκίνητα και πεζοί;
  • Πότε σκοπεύει να επιλύσει αυτό το πρόβλημα;

 

  1. Για την «Παραμεγδόβιο» επαρχιακή οδό Καρδίτσας– Καρπενησίου

Και γι’ αυτό το θέμα επανειλημένα έχουμε κάνει επερωτήσεις.

Εδώ και αρκετά χρόνια δεν προχωρά η κατασκευή γέφυρας επι του Μέγδοβα ποταμού και αντίστοιχα η ασφαλτόστρωση των 8 χιλιομέτρων του παραμεγδόβιου δρόμου απο την πλευρά του Νομού Καρδίτσας, ώστε να συνδεθεί με τον Νομό Ευρυτανίας.

Να σημειώσουμε ότι απο το 2015, υπάρχουν έτοιμες μελέτες για την γέφυρα, αλλά η κατασκευή της δεν προχώρησε.

Η προηγούμενη περιφερειακή αρχή δεν μας είχε δώσει κάποια συγκεκριμένη απάντηση σε ότι αφορά την μη κατασκευή της γέφυρας επί του Μέγδοβα ποταμού.

Σε ότι αφορά το τμήμα των 8 χιλιομέτρων περίπου του «παραμεγδόβιου» δρόμου, απο την πλευρά του Νομού Καρδίτσας, η οριστική μελέτη του, έπερεπε να είχε παραδοθεί τον Δεκέμβριο του 2022, αλλά μέσω παρατάσεων που δόθηκαν η ημερομηνία παράδοσης ορίσθηκε στις 21/10/2023, δίχως να γνωρίζουμε αν έχει παραληφθεί.

Εν το μεταξύ οι κάτοικοι της περιοχής ζητούσαν έως ότου ασφαλτοστρωθεί το τμήμα αυτό των 8 χιλιομέτρων, να χαλικοστρωθεί προκειμένου να μπορούν να τον χρησιμοποιούν οι κάτοικοι της περιοχής, χωρίς ούτε αυτό να γίνει απο την προηγούμενη περιφερειακή αρχή, με διάφορες δικαιολογίες.

Οι περιφερειακοί σύμβουλοι Θεσσαλίας της Λαικής Συσπείρωσης, επερωτάμε την περιφερειακή αρχή:

Α) Σε ότι αφορά την γέφυρα στον Μέγδοβα, που θα συνδέσει τους Νομούς Καρδίτσας-Ευρυτανίας, της οποίας οι μελέτες είναι έτοιμες από το 2015 και το έργο ώριμο, πότε θα προχωρήσει η κατασκευή της;

Β) Σχετικά με την ασφαλτόστρωση των 8 χλμ, του «παραμεγδόβιου» χωματόδρομου, έχει παραληφθεί η μελέτη του, υπάρχει εξασφαλισμένο κονδύλι και πότε θα προχωρήσει η δημοπράτηση και η κατασκευή του;

Προηγούμενο άρθρο Εμποροϋπάλληλοι και Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ Καρδίτσας: Εργατιά-Αγροτιά μια φωνή
Επόμενο άρθρο Με σύμμαχο τον κόσμο κόντρα στο Περιστέρι o ΑΣΚ