Ειδήσεις

Ιατρικός Σύλλογος Καρδίτσας: Άδικες και αυθαίρετες οι οριζόντιες ρυθμίσεις του φορολογικού νομοσχεδίου


Το νέο φορολογικό νομοσχέδιο που τέθηκε σε δημόσια διαβούλευση είναι άδικο και ζητούμε την άμεση απόσυρσή του. Με το νομοσχέδιο εισάγονται αναχρονιστικές, άδικες και ισοπεδωτικές μέθοδοι καταπολέμησης της φοροδιαφυγής  οι οποίες δοκιμάστηκαν, απέτυχαν και καταδικάστηκαν από τον ελληνικό λαό στις κάλπες, καθώς ανήκαν στη λογική του παρελθόντος. Αντί αυτής της τακτικής, μπορεί να υιοθετηθεί η προσφάτως ψηφισθείσα από τον ελληνικό λαό πολιτική της μείωσης των άμεσων και έμμεσων φόρων, της οριστικής κατάργησης του ΕΝΦΙΑ και του τέλους επιτηδεύματος, με παράλληλη εφαρμογή των σύγχρονων εργαλείων ελέγχου που το οικονομικό επιτελείο έχει στη διάθεσή του (καθολική εγκατάσταση POS, mydata, διασύνδεση ταμειακών μηχανών με κεντρικό έλεγχο, κλπ).

Παρά το γεγονός ότι η πλειοψηφία των ελεύθερων επαγγελματιών ιατρών αποδίδει υψηλούς φόρους και υπερβαίνει τους μέσους όρους των αυθαίρετων τεκμαρτών προσδιορισμών καθαρού κέρδους που προβλέπει το νέο φορολογικό νομοσχέδιο, υπάρχουν αρκετοί αυτοαπασχολούμενοι ιατροί στον κλάδο μας που θίγονται από τις οριζόντιες, άδικες και αυθαίρετες ρυθμίσεις του προσδιορισμού του τεκμαιρόμενου φορολογητέου εισοδήματός τους, χωρίς να μπορούν ουσιαστικά να τις αντικρούσουν, με αποτέλεσμα να οδηγούνται  επαγγελματικά στο περιθώριο και στον αφανισμό.

Είναι καιρός να ξεκινήσει ένας ειλικρινής και ουσιαστικός διάλογος της κυβέρνησης με όλους τους επιστημονικούς φορείς και επαγγελματικούς κλάδους της χώρας για ένα πραγματικά δίκαιο φορολογικό σύστημα που να αποδίδει και να εφαρμόζεται στη πράξη, πέραν από τις τακτικές του κοινωνικού αυτοματισμού και τους αυθαίρετους συλλήβδην χαρακτηρισμούς περί φοροφυγάδων. Η καταπολέμηση της φοροδιαφυγής δε λύνεται με οριζόντια μέτρα, προϋποθέτει τον ουσιαστικό διάλογο μεταξύ όλων των φορέων που  θα περιλαμβάνει αφενός τις πραγματικές συνθήκες ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας και αφετέρου τις ιδιαιτερότητες του κάθε επαγγέλματος και απαραιτήτως θα έχει ως βάση τη συνεισφορά εκάστου ανάλογα με τις δυνάμεις του.

Για τους λόγους αυτούς συμμετέχουμε στις κινητοποιήσεις κατά του φορολογικού νομοσχεδίου και φυσικά στις αντίστοιχες κινητοποιήσεις του Εμπορικού Συλλόγου Καρδίτσας και όλων των επιστημονικών φορέων της περιοχή μας. Παροτρύνουμε τους ιατρούς μας να κλείσουν το αντίστοιχο χρονικό διάστημα των κινητοποιήσεων τα ιατρεία τους για να βρεθούμε όλοι μαζί σήμερα το μεσημέρι στη 1μμ στην κεντρική πλατεία της πόλης και να ενώσουμε την φωνή μας με όλους τους φορείς κατά των άδικων, οριζόντιων και αυθαίρετων ρυθμίσεων του φορολογικού νομοσχεδίου.

 

Προηγούμενο άρθρο Ιωάννης Λ. Κολοβός: Ακούει κανείς!!! Το κατεστραμμένο οδικό επαρχιακό δίκτυο και η ασφάλεια των διερχομένων πολιτών στην Δ.Ε. Ιτάμου
Επόμενο άρθρο Η ΕΟΑΣΚ στηρίζει τους αγώνες των σωματείων ενάντια στη νέα φοροληστεία