Ειδήσεις

Η ομάδα Πόλο της Α.Κ.Α.Κ. στη Γ’ Εθνική κατηγορία ανδρών


Ολοκληρώθηκε το Σαββατοκύριακο 9-10 Ιουλίου 2022 η 1η φάση του πρωταθλήματος υδατοσφαίρισης (ΠΟΛΟ) της Γ’ εθνικής ανδρών. Η Αθλητική Κολυμβητική Ακαδημία Καρδίτσας (Α.Κ.Α.Κ.) έδωσε για πρώτη φορά το παρόν σε επίσημη διοργάνωση με θετικά για «πρωτάρα ομάδα» αποτελέσματα. Ο όμιλος που συμμετείχε ο σύλλογος αποτελούνταν από την Α.Κ.Α. Καρδίτσας, την Νίκη Βόλου, τον Νηρέα Πατρών, τον ΟΠΑΘΑ Πατρών και τον ΝΟ Ιτέας.

Το σύνολο του προπονητή Τίκα Τριαντάφυλλου εμφάνισε πολλά θετικά στοιχεία τόσο αγωνιστικά όσο και εξωαγωνιστικά. Μια οικογένεια που με λίγες προσθήκες μπορεί την επόμενη χρονιά να παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο στα σαλόνια της Γ’ Εθνικής. Το πρόσημο είναι θετικό και η ικανοποίηση των παικτών, του προπονητή και της Διοίκησης έκδηλη.

Το πρώτο χρονικά παιχνίδι ήταν μεταξύ των ομάδων Ν.Ο. ΙΤΕΑΣ – Α.Κ.Α. ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ το οποίο έληξε 18 – 6 υπέρ του Ν.Ο. Ιτέας.

Ο Ν.Ο. Ιτέας εμφάνισε ένα σύνολο καλοδουλεμένο και δίκαια κέρδισε το παιχνίδι καθώς και την πρόκριση στη Β’ φάση του πρωταθλήματος.

Οι σκόρερ της ομάδα μας ήταν: Κατσιάβας Νεκτάριος 1, Χρυσικός Αθανάσιος 4, Γιαννίκας Σωτήριος 1 γκολ.

Το δεύτερο παιχνίδι ήταν μεταξύ των ομάδων Α.Κ.Α. ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ – ΟΠΑΘΑ ΠΑΤΡΩΝ το οποίο έληξε 16-21 υπέρ του ΟΠΑΘΑ Πατρών.

Το παιχνίδι ήταν ντέρμπι και κρίθηκε στις λεπτομέρειες μέχρι και τα τελευταία λεπτά του αγώνα. Πολλές εναλλακτικές λύσεις από τον πάγκο δεν υπήρχαν. Μοιραία η κόπωση έκρινε το παιχνίδι.

Οι σκόρερ της ομάδας μας ήταν: Χρυσικός Αθανάσιος 5, Γιαννίκας Σωτήριος 1, Δανιήλ Αλκιβιάδης 1, Γιοβάνης Γεώργιος 1, Κωστόπουλος Δημήτριος 6, Καψάσκης Ιωάννης 2 γκολ.

Το τρίτο παιχνίδι ήταν μεταξύ των ομάδων ΝΗΡΕΑΣ ΠΑΤΡΩΝ – Α.Κ.Α. ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ το οποίο έληξε 21-7 υπέρ του Νηρέα Πατρών.

Η ανωτερότητα του Νηρέα Πατρών ήταν δεδομένη μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Όμως το παιχνίδι κρίθηκε στην έλλειψη συγκέντρωσης στην τελική προσπάθεια. Χάθηκαν πολλές ευκαιρίες για γκολ που αν ευδοκιμούσαν ίσως το αποτέλεσμα να ήταν διαφορετικό.

Οι σκόρερ της ομάδας ήταν: Τσίρης Ευάγγελος 1, Κατσιάβας Νεκτάριος 1, Δανιήλ Αλκιβιάδης 1, Γιοβάνης Γεώργιος 1, Κωστόπουλος Δημήτριος 3 γκολ.

Το τέταρτο και τελευταίο παιχνίδι ήταν μεταξύ των ομάδων Α.Κ.Α. ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ και ΝΙΚΗΣ ΒΟΛΟΥ το οποίο έληξε 9 – 14 υπέρ της Νίκης Βόλου.

Η δίψα για νίκη ήταν εμφανής στα πρόσωπα των παιχτών και του προπονητή. Η ομάδα ήταν ανταγωνιστική σε όλη τη διάρκεια του αγώνα. Η εμπειρία των παιχτών της Νίκης Βόλου έγειρε την πλάστιγγα υπέρ τους.

Οι σκόρερ της ομάδας ήταν: Μασίκας Μιχαήλ 1, Χρυσικός Αθανάσιος 3, Δανιήλ Αλκιβιάδης 1, Κωστόπουλος Δημήτριος 4 γκολ.

Πρώτος σκόρερ της ομάδας μας αναδείχθηκε ο Δημήτρης Κωστόπουλος με 13 τέρματα και δεύτερος ο Θανάσης Χρυσικός με 12 γκολ.

Η σύνθεση της ομάδας ήταν:

 • Πυργιώτης Νικήστρατος
 • Μασίκας Μιχαήλ
 • Τσίρης Ευάγγελος
 • Κατσιάβας Νεκτάριος
 • Χρυσικός Αθανάσιος
 • Γιαννίκας Σωτήριος
 • Δανιήλ Αλκιβιάδης
 • Γκούγκλιας Αθανάσιος
 • Γιοβάνης Γεώργιος
 • Κωστόπουλος Δημήτριος
 • Καψάσκης Ιωάννης

Η αρχή είναι το ήμισυ του παντός. Και η αρχή έγινε με απόλυτη επιτυχία. Η δημιουργία τμημάτων υποδομής είναι το πρώτο στάδιο για το χτίσιμο μια ισχυρής ομάδας. Ο προπονητής υδατοσφαίρισης Άκης Τίκας και η υπόλοιπη ομάδα είναι έτοιμοι να μυήσουν στα μυστικά του ΠΟΛΟ νέους αθλητές από 10 ετών και πάνω.

Ο πρόεδρος της Α.Κ.Α.Κ. Δημήτριος Γκούγκλιας και το Δ.Σ. του συλλόγου στέκονται αρωγοί στην προσπάθεια για τη δημιουργία μιας δυνατής ομάδας ΠΟΛΟ στην πόλη μας και συγχαίρουν τον προπονητή και τους αθλητές τόσο για τις εμφανίσεις όσο και για το ήθος τους.

 

Προηγούμενο άρθρο 32η Ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση της Αναπτυξιακής Καρδίτσας Αναπτυξιακής Ανώνυμης Εταιρείας Ο.Τ.Α.
Επόμενο άρθρο Τιμάται η ιερά μνήμη του εν αγίοις πατρός ημών Παρθενίου