Ειδήσεις

Με ενέργειες Σκόνδρα, λύση στο πρόβλημα οικοδομικών αδειών του Δ. Παλαμά


Λύση στο σημαντικό ζήτημα των οικοδομικών αδειών, που είχε αναδείξει και προωθούσε την επίλυση του,από το 2019 η Βουλευτής του Νομού μας, κ. Ασημίνα Σκόνδρα, δόθηκε από τον Υφυπουργό Χωροταξίας και Αστικού Περιβάλλοντος του ΥΠ.ΕΝ., κ. Νίκο Ταγαρά και αναμένεται η διάταξη από το νέο έτος.

Η θετική αυτή εξέλιξη ήρθε, όταν με πρωτοβουλία της Βουλευτή και μετά από σειρά συναντήσεων, που είχε η ίδια με τους αρμόδιους, κανονίστηκε σύσκεψη εργασίας υπό τον Υφυπουργό κ. Ταγαρά. Στη σύσκεψη κλήθηκαν επίσης να συμμετάσχουν, ο απερχόμενος Δήμαρχος Παλαμά, κ. Γ. Σακελλαρίου, ο εκλεχθείς Δήμαρχος Παλαμά, κ. Σ. Δασκαλόπουλος, καθώς και ο τοπογράφος – μηχανικός, κ. Ε. Μουτσανίδης, ο οποίος επί μακρόν ασχολείται με το ζήτημα.  Στην συνάντηση παρέστησαν όλοι πλην του κ. Δασκαλόπουλου, ο οποίος έπρεπε να παραβρεθεί στο Δ.Σ. της πόλης.

Μετά την ενδελεχή εξέταση του πολεοδομικού προβλήματος του Παλαμά, λόγω της αδυναμίας έκδοσης οικοδομικών αδειών και αφού εξετάστηκαν οι συνέπειες και οι δυνατότητες επίλυσής του, ο Υφυπουργός, δεσμεύτηκε ότι η απαγόρευση θα αρθεί, με νομοθετική παρέμβαση στις αρχές του νέου έτους.

Η λύση αυτή είχε δρομολογηθεί από την τελευταία συνάντησή του κ. Ταγαρά με την κ. Σκόνδρα, η οποία επανέφερε δυναμικά το ζήτημα τον Σεπτέμβριο του 2023, λίγες μόλις ημέρες μετά τις καταστροφές, που προκάλεσε η θεομηνία ΝΤΑΝΙΕΛ.

Τότε ο Υφυπουργός, που ήταν γνώστης του ζητήματος από παλαιότερη ενημέρωση της κ. Σκόνδρα, αναγνώρισε το επείγον το προβλήματος και την σοβαρότητά του και δεσμεύτηκε για άμεση επίλυση, δεδομένων και των ειδικών συνθηκών που δημιούργησαν οι ζημιές από την θεομηνία.

Οι παρόντες, πλήρως ικανοποιημένοι από την άμεση ανταπόκριση της Κυβέρνησης, μέσω του αρμόδιου Υπουργείου, ευχαρίστησαν τον κ. Ταγαρά και την κ. Σκόνδρα για τις συντονισμένες προσπάθειες, που οδήγησαν στην αποτελεσματική λύση του προβλήματος, που αντιμετωπίζει κατά κύριο λόγο Δήμος Παλαμά και άλλα σημεία της περιοχής μας.

Η νομοθετική ρύθμιση, αναμένεται να ψηφιστεί στις αρχές του 2024 και θα απελευθερώσει την έκδοση οικοδομικών αδειών και την ανοικοδόμηση.

Προηγούμενο άρθρο Ευχές Βουλευτή Γιώργου Κωτσού για τα Χριστούγεννα
Επόμενο άρθρο Μήνυμα του Κοινοβουλευτικού Εκπροσώπου και Βουλευτή Καρδίτσας Κώστα Τσιάρα για τα Χριστούγεννα