Ειδήσεις

Με τον Χρήστο Τριαντόπουλο συναντήθηκε ο βουλευτής Τέλης Σπάνιας


Με τον Υφυπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας κ. Χρήστο Τριαντόπουλο συναντήθηκε ο βουλευτής της Ν.Δ. του Ν. Καρδίτσας κ. Τέλης Σπάνιας.

Κατά την συνάντηση ο κ. Σπάνιας περιέγραψε τι επικρατεί σήμερα στα πλημμυρισμένα χωριά μας, και τις δυσκολίες που βιώνουν οι κάτοικοι, μετά τις καταστροφικές πλημμύρες του Σεπτέμβρη.

Η συζήτηση επικεντρώθηκε κυρίως στις αποζημιώσεις, στην αποκατάσταση των κατοικιών που παρουσιάζουν προβλήματα και φυσικά στην αντιμετώπιση της στέγασης εκείνων που τα σπίτια τους κρίθηκαν ακατάλληλα.

Ο κ. Τριαντόπουλος έχοντας  ο ίδιος πλήρη εικόνα της κατάστασης λόγο των συχνών επισκέψεων και επαφών στην περιοχή μας, αναφέρθηκε λεπτομερώς για τις αποζημιώσεις, τονίζοντας ότι στις επόμενες μέρες θα πληρωθούν όλοι οι δικαιούχοι. Επίσης διαβεβαίωσε ότι δεν υπάρχει περίπτωση να αδικηθεί κανένας και οποιοδήποτε πρόβλημα προκύψει σε κάποιον πλημμυροπαθή, το Υπουργείο θα τον ειδοποιήσει και θα τον κατευθύνει,ώστε να διευθετηθεί  άμεσά όποιο και αν είναι το ζήτημα.

Στην συνέχεια αναφέρθηκε σε μια σημαντική παρέμβαση που αφορά το ρεύμα που επιβαρύνει τους πληγέντες αγρότες. Έτσι σε συνεργασία με τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, κ. Θόδωρο Σκυλακάκη, τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ Λευτέρη Αυγενάκη και τον ΕΛΓΑ, διαμορφώθηκε ένα σχήμα ρύθμισης της επιβάρυνσης του αγροτικού ρεύματος για τους πλημμυροπαθείς αγρότες της Θεσσαλίας. Πρόκειται για ένα επταετές σχήμα. Τα δυο πρώτα χρόνια αποτελούν περίοδο χάριτος, και τα επόμενα πέντε θα γίνει ρύθμιση των οφειλών, χωρίς επιτόκιο, αφού αυτό θα καλυφθεί από το κράτος.

Κλείνοντας ο κ. Σπάνιας ευχαρίστησε τον κ. Τριαντόπουλο για τις ενέργειες του, ζητώντας να επισπευσθούν όλες εκείνες οι διαδικασίες για την άμεση καταβολή των αποζημιώσεων. Η κατάσταση στο νομό μας είναι ιδιαίτερα δύσκολη, η οποία μας επιβάλλει να εξαντλήσουμε κάθε δυνατότητα ενίσχυσης των αποζημιώσεων, ώστε οι πλημμυροπαθείς να καλύψουν πραγματικά το κόστος αντικατάστασης και αποκατάστασης των περιουσιών τους. Μόνο έτσι το αίσθημα της αβεβαιότητας που πλανάται στην περιοχή μας θα απομακρυνθεί βοηθώντας τους συμπολίτες μας να επανέλθουν στην κανονικότητα.

Προηγούμενο άρθρο Στα καζαναριά η ΠΑΚ Θεσσαλίας
Επόμενο άρθρο Σύσκεψη για τον εορτασμό των 50 χρόνων από τον ξεσηκωμό του Πολυτεχνείου