Ειδήσεις

Nα εκφραστεί μαζικά και μαχητικά η καταδίκη του ιμπεριαλιστικού πολέμου


Θέλουμε εξ αρχής να τονίσουμε πως με τις παρεμβάσεις μας που είναι ενταγμένες στο διήμερο αντιιμπεριαλιστικής δράσης που οργανώνει η ΕΕΔΥΕ, επιδιώκουμε και από εδώ από την Καρδίτσα να ενώσουμε τη φωνή μας  με όλες τις δυνάμεις που παλεύουν για την απεμπλοκή της χώρας μας από τον πόλεμο στην Ουκρανία που βρίσκεται σε εξέλιξη.

  • Συνεχίζουμε και κλιμακώνουμε τον αγώνα μας για να εκφραστεί μαζικά και μαχητικά η καταδίκη του ιμπεριαλιστικού αυτού πολέμου και της εμπλοκής της χώρας μας σ’ αυτόν, στους αμερικανοΝΑΤΟϊκούς σχεδιασμούς με οποιοδήποτε πρόσχημα.

Η εμπλοκή της χώρας μας όχι μόνο δεν προστατεύει τον λαό, αλλά αντίθετα τον βάζει σε μεγάλους κινδύνους.

Καλούμε τον λαό να προβληματιστεί:

  • Με ποιον τρόπο συμβάλλει στην ειρήνη η μετατροπή της Ελλάδας σε αμερικανοΝΑΤΟϊκό πολεμικό ορμητήριο και θύμα αντιποίνων;
  • Με ποιον τρόπο συμβάλλει στην ειρήνη η αποστολή ελληνικών ενόπλων δυνάμεων και πολεμικού υλικού στο “ουκρανικό μέτωπο”, στις δεκάδες αποστολές των ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ, της ΕΕ κατά άλλων λαών; Οι μύθοι τους έχουν καταρρεύσει

Το γεγονός ότι η Λάρισα και ευρύτερα η Θεσσαλία  έχει μετατραπεί σε ένα απέραντο αμερικανονατοϊκό ορμητήριο, μεγαλώνει την ανησυχία μας, αυξάνει τους κινδύνους για το λαό  της περιοχής.

Και αναφερόμαστε στην αξιοποίηση των υποδομών της 110 πτέρυγας μάχης από το ΝΑΤΟ που παραχώρησε η κυβέρνηση της ΝΔ με τη νέα συμφωνία για τις βάσεις .

Αναφερόμαστε, το λιμάνι του Βόλου, το στρατόπεδο «ΓΕΩΡΓΟΥΛΑ» στο Βολο , την 111 πτέρυγα μάχης στη νέα Αγχίαλο,  στις υποδομές της 1ης Ταξιαρχίας Αεροπορίας Στρατού στο Στεφανοβίκειο …

Κανείς μας δεν μπορεί να νιώθει ασφάλεια όταν από αυτή τη βάση απογειώνονται τα πολεμικά ελικόπτερα Apache με προορισμό την Πολωνία, ώστε να συμβάλλουν στους πολεμικούς σχεδιασμούς του ΝΑΤΟ στην Ουκρανία

 Δυναμώνουμε την πάλη για να κλείσουν τώρα όλες οι αμερικανοΝΑΤΟϊκές βάσεις. Να σταματήσει, να ματαιωθεί οποιαδήποτε αποστολή στρατιωτικών δυνάμεων και πολεμικού υλικού εκτός συνόρων. Κανένας φαντάρος, υπαξιωματικός και αξιωματικός να μη σταλεί στις ιμπεριαλιστικές αποστολές.

Είναι επομένως «φως φανάρι» πως η ελληνική κυβέρνηση παίζει με τη φωτιά του πολέμου. Συντάσσεται με την Ε.Ε και το ΝΑΤΟ στο όνομα των λεγόμενων “συμβατικών της υποχρεώσεων.

Αλήθεια ποιος μπορεί να παραμένει αδιάφορος μπροστά στις τεράστιες εξοπλιστικές δαπάνες όχι για την άμυνα της χώρας άλλα για τις επιθετικές ανάγκες του ΝΑΤΟ.

Εμείς τουλάχιστον δεν αδιαφορούμε.

Αγωνιζόμαστε για την επεμπλοκη της Ελλάδας από τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και πολέμους.

  • Να καταργηθεί η Ελληνοαμερικανική Συμφωνία για τις Βάσεις.
  • Καμιά αλλαγή των συνόρων και των συνθηκών που τα καθορίζουν.
  • ΟΧΙ στον Ευρωστρατό και στους άλλους πολεμικούς μηχανισμούς της ΕΕ.

Με μπούσουλα αυτό το πλαίσιο πάλης σχεδιάζουμε τις παρεμβάσεις μας και καλούμε φορείς σωματεία αλλά και καθένα και καθεμιά που βιώνει τις  συνέπειες του πολέμου και της ελληνικής εμπλοκής να τις στηρίξει:

  • ΚΥΡΙΑΚΗ 22 ΜΑΗ: Πορεία στους δρόμους της πόλης με αφετηρία το μνημείο Αντίστασης (στην είσοδο της πόλης) στις 7,30 μμ. και τερματισμός  με εκδήλωση στην πλατεία Πλαστήρα στις 8, 30 μμ  που θα περιλαμβάνει:

-Ομιλία από μέλος της γραμματείας της Επιτροπής Ειρήνης

-2-3 ολιγόλεπτοι χαιρετισμοί

-Θεατρικό δρώμενο δρόμου από το θέατρο «ΟΨΕΙΣ» Πρόκειται για μία Performances – Street Theater από την Δημιουργική Ομάδα του Θεάτρου «Όψεις», εμπνευσμένη από το  αντιπολεμικό και επίκαιρο έργο του Ευριπίδη «Τρωάδες»  μέσα από μια σύγχρονη μεταφορά στο παγκόσμιο σήμερα για τις συνέπειες του πολέμου. Μία πανανθρώπινη κραυγή διαμαρτυρίας για τα δεινά του πολέμου μέσα από τον θρήνο των γυναικών της Τροίας, ξετυλίγοντας τις πιο φριχτές πτυχές των ανθρώπων. Σκηνοθεσία Παύλος Βησσαρίου. Διδασκαλία Κίνησης: Νάντια Ράγκου – Παύλος Βησσαρίου. Υπεύθυνη Δημιουργικού Εργαστηρίου Βασιλική Μακρή. Συμμετέχουν τα Μέλη της Δημιουργικής Ομάδας του Θεάτρου Όψεις.

-Μουσικό πρόγραμμα  από το παράρτημα Καρδίτσας του ΠΜΣ

  • ΤΡΙΤΗ 24 ΜΑΗ 8,30μμ: πλατεία ΓΙΟΛΔΑΣΗ

Σύντομη ομιλία από μέλος της γραμματείας της Επιτροπής Ειρήνης

Παράσταση Καραγκιόζη από το Θέατρο Σκιών του Μάκη Χάρμπα .

  • ΤΡΙΤΗ 31 ΜΑΗ: 7,30ΜΜ «ΡΟΠΤΡΟΝ»

-Εκδήλωση-συζήτηση  σε συνεργασία με το σύλλογο γυναικών Καρδίτσας για ζητήματα πολέμου

Προηγούμενο άρθρο Εκκλησιαστικά νέα – Το πρόγραμμα του Μητροπολίτη
Επόμενο άρθρο 24 νέα θετικά κρούσματα covid στην Καρδίτσα