Ειδήσεις

Ο ΕΟΤ Γερμανίας επέλεξε και παρουσίασε την Αργιθέα ως κορυφαίο προορισμό


Ο Δήμος Αργιθέας ανταποκρινόμενος στην ιδιαίτερα τιμητική πρόσκληση της Υπηρεσίας του ΕΟΤ Γερμανίας, συμμετείχε ενεργά στην ενημερωτική εκδήλωση που διοργανώθηκε στη Φρανκφούρτη την Πέμπτη 7 Δεκεμβρίου 2023, με προσκεκλημένους εκπροσώπους επιλεγμένων διοργανωτών ταξιδίων, τουριστικών γραφείων, εταιρειών μάρκετινγκ καθώς και δημοσιογράφους της ευρύτερης περιοχής του κρατιδίου της Έσσης.

Συγκεκριμένα, η Βασιλική Κοϊμτζίδου παρουσίασε την Αργιθέα ως έναν πολλά υποσχόμενο εναλλακτικό προορισμό. Το μοναδικό ανάγλυφο της περιοχής, το πλήθος εναλλακτικών και οικοτουριστικών δραστηριοτήτων, σε συνδυασμό με τους αυθεντικούς ανθρώπους, τη ζεστή φιλοξενία και τα αγνά τοπικά προϊόντα εντυπωσίασαν τους Γερμανούς, οι οποίοι έδειξαν ιδιαίτερα έντονο ενδιαφέρον για την περιοχή.

Οι καλεσμένοι ζήσανε μια πολυαισθητική εμπειρία. Είδανε δυνατές εικόνες στην παρουσίαση και στο προωθητικό βίντεο, ακούσανε με προσοχή τα λόγια της Βασιλικής, μυρίσανε αρώματα βουνού αφού τους δόθηκαν ως δώρο τοπικά βιολογικά προϊόντα, τσάι του βουνού, ρίγανη και τραχανάς. Γευτήκανε τοπικά παραδοσιακά γλυκά του κουταλιού, το γνωστό καρυδάκι και γιαούρτι με κυδώνι κανέλα.

Μετά το δείπνο ακολούθησε εκτενής συζήτηση B2B με τους Γερμανούς και έγινε ανταλλαγή επαφών. Η Βασιλική τους παραχώρησε προωθητικό υλικό και τους παρουσίασε ολοκληρωμένα πολυήμερα προγράμματα.

Κλείνοντας τη βραδιά, το ραντεβού ανανεώθηκε για το νέο έτος, όπου θα επισκεφτούν την Αργιθέα τουριστικοί πράκτορες και ταξιδιωτικοί δημοσιογράφοι. Ενδιαφέρον και πρόταση συνεργασίας υπήρξε εκ μέρους εναλλακτικού touroperator καθώς και του μεγαλύτερου περιοδικού περιπατητικού τουρισμού της Γερμανίας, το Wandermagazin.

Ο Δήμος Αργιθέας έχει ήδη μεταφράσει το “Goldenbook της Αργιθέας” στα γερμανικά, κάτι που εντυπωσίασε πολύ τους Γερμανούς και τους έδειξε ότι έγιναν ήδη τα πρώτα βήματα για το ξεκίνημα στην Ευρωπαϊκή αγορά και κυρίως στις γερμανόφωνες χώρες.

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε θερμά και δημόσια τον ΕΟΤ Γερμανίας για την πρόσκληση και την ευκαιρία που μας έδωσε να παρουσιάσουμε στοχευμένα την περιοχή μας στην γερμανική αγορά.

Η ακόμα πιο δυναμική και ενδιαφέρουσα συνέχεια θα λάβει χώρα στην ορεινή Αργιθέα.

 

Προηγούμενο άρθρο Οι αγρότες βγάζουν τα τρακτέρ στον Ε65
Επόμενο άρθρο Μια νέα ιστοσελίδα δημιούργησε ο Δήμος Λίμνης Πλαστήρα