Ειδήσεις

Ο Σύνδεσμος Κοινωνικών Λειτουργών – Περιφερειακό Τμήμα Θεσσαλίας για την απεργία στο Βοήθεια στο Σπίτι


Το πρόγραμμα Βοήθεια στο Σπίτι μετά από 20 συνεχόμενα έτη που υλοποιείται στους Δήμους όλης της χώρας και την άοκνη προσφορά των 2909 συμβασιούχων εργαζομένων στα Ηλικιωμένα άτομα, τα ΑμεΑ και τους ανήμπορους πολίτες, βρίσκεται πάλι στο μάτι του κυκλώνα.

Παρότι αποδεδειγμένα οι εργαζόμενοι καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες, παρότι αντιμετώπισαν τις τραγικές συνέπειες των τριών μνημονίων στους εξυπηρετούμενους, παρότι αντιμετώπισαν την υγειονομική κρίση του COVID-19 στον γενικό πληθυσμό, παρότι 20 χρόνια η Πολιτεία συστηματικά περικόπτει τους πόρους για την κοινωνική πολιτική, έχουν έρθει αντιμέτωποι για πολλοστή φορά με το φάσμα της απόλυσης και της ανεργίας. Η Πολιτεία καλυπτόμενη για άλλη μια φορά πίσω από την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας που ακυρώνει εν μέρει την προκήρυξη για τη μονιμοποίηση του προσωπικού του προγράμματος Βοήθεια στο Σπίτι και αφήνει στο δρόμο 1073 ήδη εργαζόμενους, οδηγεί το μεγαλύτερο μέρος αυτών στην ανεργία και την εξαθλίωση μετά από 20 χρόνια αποδεδειγμένης προσφοράς.

Επιπλέον 163 εργαζόμενοι του προγράμματος με βάσει τα αποτελέσματα του ΑΣΕΠ μένουν απέξω. Η απογοήτευση και η δυσαρέσκεια των εργαζομένων στις Δομές είναι ήδη μεγάλη. Μπροστά στις απαράδεκτες πολιτικές όλων των κυβερνήσεων να μην προσλαμβάνουν μόνιμο προσωπικό στις κοινωνικές δομές και να μην αναγνωρίζουν τις διαδοχικές συμβάσεις είκοσι ετών τουλάχιστον ως αορίστου χρόνου, ως Περιφερειακό Τμήμα Θεσσαλίας του Συνδέσμου Κοινωνικών Λειτουργών Ελλάδας (ΝΠΔΔ) λέμε έως εδώ και Διεκδικούμε:

  • · Μονιμοποίηση ΟΛΟΥ του προσωπικού του προγράμματος Βοηθεια στο σπιτι χωρίς εξαιρέσεις, αστερίσκους και υπεκφυγές.
  • · Την επιπλέον πρόσληψη προσωπικού στο πρόγραμμα Βοήθεια στο Σπίτι
  • · Την αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τους εξυπηρετούμενους του προγράμματος Βοήθεια στο Σπίτι με την αγορά του αναγκαίου εξοπλισμού, την ανανέωση του στόλου των απαρχαιωμένων υπηρεσιακών αυτοκινήτων, την συνεχή εκπαίδευση και επιμόρφωση των εργαζομένων και την διεύρυνση των υπηρεσιών.
  • · Την ουσιαστική αύξηση των πόρων στον προϋπολογισμό του Κράτους για το σύνολο της ασκούμενης κοινωνικής πολιτικής σε όλα τα επίπεδα διακυβέρνησης, προκειμένου να καλυφθούν όλες οι πραγματικές ανάγκες του πληθυσμού.
  • · Τέλος καλούμε την Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας, του Δήμους και τα Δημοτικά Συμβούλια αυτών να πάρουν αποφάσεις αναγνώρισης της πολυετής προσφοράς του ήδη υπηρετούντος προσωπικού και να αναλάβουν πρωτοβουλίες πίεσης προς την Κυβέρνηση για νομοθετική ρύθμιση με την οποία θα υπάρξει άμεση μονιμοποίηση ΟΛΟΥ του προσωπικού του «Βοήθεια στο Σπίτι.

 

Προηγούμενο άρθρο Το ΕΠΑΛ Μουζακίου ενημερώθηκε για τη λειτουργία των δημοτικών υπηρεσιών
Επόμενο άρθρο ΣΘΕΒ: Η ανάπτυξη της ΒιΠΕ και οι κοινές δράσεις για επιχειρήσεις και εργαζόμενους