Ειδήσεις

Οι αγρότες αποχώρησαν από το μπλόκο του Ε65


Μετά από 35 μέρες υπερήφανου αγώνα οι αγρότες του μπλόκου Ε65 επέστρεψαν στα χωριά με τα τρακτέρ τους την Τρίτη. Με ψηλά το κεφάλι οι αγρότες έβαλαν μπρος τα τρακτέρ και πήραν τον δρόμο της επιστροφής, όμως χωρίς επιστροφή είναι ο αγώνας τους και για αυτό την Τετάρτη 28 Φλεβάρη θα συμμετάσχουν στην απεργιακή συγκέντρωση της Καρδίτσας και στις 10 Μάρτη στην εκδήλωση τιμής της θυσίας των κολίγων στο Κιλελέρ πριν 114 χρόνια.

Η οργανωμένη δύναμη των αγροτών, η δύναμη των μπλόκων και των τρακτέρ, ο αγώνας που έδωσαν στους κόμβους και μέσα στις πόλεις είναι παρακαταθήκη για το κίνημα των βιοπαλαιστών αγροτών, αλλά και αποφασιστικό μήνυμα προς την κυβέρνηση για λύσεις στα προβλήματα ενόψει της συνάντησης με τον πρωθυπουργό στις 11 Μάρτη ειδικά για τα προβλήματα της Θεσσαλίας. Οι 35 μέρες στο μπλόκο ήταν και ένα μήνυμα προς τις Βρυξέλλες για να μην εφαρμοστεί η Κοινή Αγροτική Πολιτική της ΕΕ που τους μειώνει το εισόδημα, που χρόνο με τον χρόνο τους αφανίζει.

Φτάνοντας στον Παλαμά οι αγρότες παρέταξαν τα τρακτέρ τους στην είσοδο της κωμόπολης. Ακριβώς εκεί που τα είχαν συγκεντρώσει πριν πέντε εβδομάδες κατά τη διάρκεια των οποίων οδήγησαν τα τρακτέρ στον κόμβο Ε65, στην πόλη της Καρδίτσας, των Φαρσάλων και φυσικά έπειτα από 15 ώρες και 300 χιλιόμετρα έως την Αθήνα και το Σύνταγμα.

Το συλλαλητήριο

Στο μεταξύ, με δεκάδες τρακτέρ μέσα στην πόλη της Καρδίτσας διαδήλωσαν, το απόγευμα της Δευτέρας, οι αγρότες από το μπλόκο του Ε65.

Υπό βροχή και κρύο, τα τρακτέρ ξεκίνησαν από τον κόμβο του Ε65 και με πορεία έφτασαν στην κεντρική πλατεία της πόλης για να γίνουν ξανά δεκτοί με χειροκροτήματα και ενθουσιασμό.

Οι αγρότες συμπλήρωσαν σχεδόν πέντε εβδομάδες στο μπλόκο, αναδεικνύοντας τα δίκαια αιτήματα τους στην Καρδίτσα με τις δράσεις τους, στη Θεσσαλονίκη με το συλλαλητήριο στην  Agrotica και φυσικά στην Αθήνα με το τεράστιο συλλαλητήριο στο Σύνταγμα.

Στην κεντρική πλατεία τους υποδέχθηκαν εργατικά σωματεία της Καρδίτσας, με τα οποία οι αγρότες έχουν αποφασίσει να συναντηθούν αγωνιστικά στην απεργιακή συγκέντρωση της Τετάρτης στις 12 μ.

«Η Κοινή Αγροτική Πολιτική της ΕΕ έχει στόχο να μας ξεκληρίσει, μας μειώνει το εισόδημα, δεν πρέπει να εφαρμοστεί» τόνισε στην ομιλία του ο Κώστας Τζέλλας, πρόεδρος της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλογών Καρδίτσας, αναφερόμενος στη συνεδρίαση του συμβουλίου υπουργών Γεωργίας στις Βρυξέλλες και στις νέες αγροτικές κινητοποιήσεις που έγιναν στο Βέλγιο. «Την Τέταρτη θα είμαστε πάλι εδώ στην απεργιακή συγκέντρωση, μαζί με τους εργαζόμενους, σε αυτό τον κοινό αγώνα που δίνουμε, για μια κοινωνία που θα έχει στο κέντρο τις ανάγκες του λαού και όχι τα κέρδη των ομίλων», υπογράμμισε ο Κ. Τζέλλας, σημειώνοντας ότι το μεγάλο συλλαλητήριο στην Αθήνα έδειξε πως ο λαός στηρίζει τα δίκαια αιτήματα των αγροτών. «Επιστρέφουμε από τα μπλόκα με το κεφάλι ψηλά, συνεχίζουμε τον αγώνα με όλες τις μορφές», σημείωσε.

Οι αγρότες ετοιμάζονται με νέες μορφές αγώνα να συνεχίσουν την πάλη τους ενόψει και της συνάντησης με τον πρωθυπουργό στις 11 Μάρτη για τα προβλήματα της Θεσσαλίας. Το πρωί της Τρίτης, με κόρνες και τους φάρους αναμμένος, και με ψηλά το κεφάλι, οι αγρότες της Καρδίτσας θα πάρουν τα τρακτέρ από τον κόμβο Ε65. Στα χωριά, όπως στον Παλαμά, έχουν αποφασίσει να τα παρατάξουν στην είσοδο, μέχρι και τη συνάντηση με τον πρωθυπουργό. Παράλληλα, ετοιμάζονται για τον αγωνιστικό γιορτασμό του Κιλελέρ στα μέσα του Μάρτη.

ΠΗΓΗ: 902.gr

Προηγούμενο άρθρο Συγκλόνισε η εκδήλωση μνήμης για το τραγικό δυστύχημα των Τεμπών - Συνταρακτικά λόγια από συγγενείς θυμάτων και επιζώντων
Επόμενο άρθρο Μεγαλειώδης η πορεία για τα Τέμπη στην Καρδίτσα