Ειδήσεις

Ονομαστήρια Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη μας κ.κ. Τιμοθέου


Με αρχιερατικό συλλείτουργο κορυφώθηκαν οι εορτασμοί για τη μνήμη του Αγίου Αποστόλου Τιμοθέου στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Καρδίτσης.
Της αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας προέστη ο Μητροπολίτης Σάμου κ. Ευσέβιος και συλλειτούργησαν οι Μητροπολίτες Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομος, Ιλίου κ. Αθηναγόρας, Κηφισίας κ. Κύριλλος, Γλυφάδας κ. Αντώνιος, Τρίκκης κ. Χρυσόστομος, Σταγών κ. Θεόκλητος, Λαγκαδά κ. Πλάτωνας, Κιλκισίου κ. Βαρθολομαίος, Θήρας κ. Αμφιλόχιος, Παραμυθίας κ. Σεραπίωνας και Θεσσαλιώτιδος κ. Τιμόθεος, ο οποίος έφερε και το όνομα του τιμωμένου αγίου.


Τον θείο λόγο κήρυξε ο Αρχιμανδρίτης Διονύσιος Χατζηαντωνίου, Γραμματέας παρά τω Αρχιγραμματεί της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος και προϊστάμενος του Ιερού Ναού Αγίας Φιλοθέης Αθηνών, ο οποίος αναφέρθηκε στον θαυμαστό βίο του Αποστόλου Τιμοθέου αλλά και στο κορυφαίο λειτούργημα του επισκόπου.


Προ της απολύσεως, ο Μητροπολίτης Θεσσαλιώτιδος, αφού ευχαρίστησε θερμά τους αρχιερείς για την παρουσία τους, σημείωσε πως, «η χάρις του θεού να ευλογεί και να αγιάζει τη ζωή μου, το έργο μου και την διακονία μου μέσα σε έμπονη κατάσταση αλλά και με ταπείνωση και ευπρέπεια, να διακονώ τον λαό του θεού. Να τον αγιάζω, να τον χαριτώνω και να τον διδάσκω, αλλά και εγώ από αυτόν τον πνευματικό κόσμο να απολαμβάνω χαρές και ευλογίες στην ζωή μου», κατέληξε.


Πλήθος κόσμου κατέκλυσε τον Μητροπολιτικό Ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης, για να παρακολουθήσει την εορταστική θεία λειτουργία και να ευχηθεί από κοντά στον αγαπητό ποιμενάρχη της θεσσαλικής πόλης.


Να σημειωθεί, ότι τους ύμνους της εορτής απέδωσε θαυμάσια η χορωδία του Συλλόγου Ιεροψαλτών Καρδίτσας «Άγιος Ιωάννης Κουκουζέλης», υπό τη διεύθυνση του προέδρου του συλλόγου και πρωτοψάλτη του Μητροπολιτικού Ναού κ. Θωμά Βλάχου και η χορωδία της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Μητροπόλεως, υπό τη διεύθυνση του κ. Ηλία Καπέλα, Διευθυντή ης Σχολής.

H ηλεκτρονική εφημερίδα μας εύχεται στον Σεβασμιώτατο να έχει πάντοτε υγεία και μακροημέρευση.

Προηγούμενο άρθρο Ξεκίνησε τις συναντήσεις στις Τοπικές Κοινότητες του Δήμου ο Δήμαρχος Σοφάδων κ. Δημοσθένης Κατσής
Επόμενο άρθρο Χρόνια Πολλά στον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη μας από τα παιδάκια των Κατηχητικών