Ειδήσεις

Παρά τις δυσκολίες, η χώρα μας βαδίζει σταθερά ανοδικά – Γράφει η Ασημίνα Σκόνδρα, Βουλευτής Καρδίτσας Ν.Δ.


Το φετινό καλοκαίρι ήταν δύσκολο και σκληρό για την Ελλάδα μας, για τα δάση μας, το φυσικό περιβάλλον, τους συμπολίτες και τις περιουσίες που χάθηκαν. Οι πυρκαγιές δοκίμασαν τον κρατικό μηχανισμό, όμως σε καμία περίπτωση δεν αποσταθεροποίησαν, ούτε έκαμψαν την λειτουργία του κράτους και του κυβερνητικού έργου.

Ο «πόλεμος της φωτιάς» που αντιμετώπισε η Κυβέρνηση Μητσοτάκη τον Ιούλιο και τον Αύγουστο, μας συγκλόνισε όλους. Δεν κατάφερε όμως να μας αποσπάσει από τον βασικό στρατηγικό στόχο, της νέας τετραετίας και της νεότευκτης Κυβέρνησης, που δεν είναι άλλος από την ανάπτυξη , την πρόοδο και την ευημερία της χώρας και των Ελλήνων.

Λίγες μόνο ημέρες πριν την Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, όπου ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναμένεται να εξαγγείλει επιπλέον ενισχύσεις και ελαφρύνσεις, για νοικοκυριά και επιχειρήσεις, η Κυβέρνηση θέτει σε εφαρμογή μέτρα που δοκιμάστηκαν και πέτυχαν. Με μόνο σκοπό την άμυνα των πολιτών, απέναντι στην μάχη του διεθνούς πληθωρισμού και της παγκόσμιας ακρίβειας.

Σχετικά με το κόστος της ενέργειας, συνεχίζονται και τον Σεπτέμβριο τα μέτρα στήριξης στους λογαριασμούς ηλεκτρικού ρεύματος, με την αξία της ενίσχυσης για νοικοκυριά και αγρότες να ξεπερνά, συνολικά, τα 21,4 εκατ. ευρώ.

Συγκεκριμένα, οι ενισχύσεις για την ηλεκτρική ενέργεια, σε οικιακά τιμολόγια και για όλες τις παροχές κύριας και μη κύριας κατοικίας, χωρίς εισοδηματικά κριτήρια και ανεξαρτήτως παρόχου, με απορρόφηση 100% του αυξημένου κόστους για τα νοικοκυριά που είναι ενταγμένα στο Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο.Το ίδιο για τους αγρότες, ανεξαρτήτως ισχύος παροχής, η ενίσχυση αυξάνεται σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα, για το σύνολο της μηνιαίας κατανάλωσης.

Στο πεδίο της ακρίβειας, η μάχη μαίνεται σκληρή, όμως τα όπλα της Κυβέρνησης για την αγοράαποδίδουν, πετυχαίνοντας σημαντικές ελαφρύνσεις, για τα πορτοφόλια των νοικοκυριών. Μαζί με το «Καλάθι της Νοικοκυράς» που συνεχώς εμπλουτίζεται, από την Τετάρτη 30 Αυγούστου και μέχρι τις αρχές Οκτωβρίου, τέθηκε σε ισχύ το «Καλάθι των Μαθητών», μια πρωτοβουλία στην οποία έχουν δεσμευτεί να μετέχουν, τόσο οι αλυσίδες σούπερ μάρκετ, όσο και μεγάλες αλυσίδες που διακινούν σημαντικό όγκο από τα σχολικά είδη.

Το «Καλάθι των Μαθητών» θα βρίσκεται σε ξεχωριστό σημείο πώλησης, σε περίοπτη θέση του καταστήματος, όπου θα τοποθετούνται και θα διατίθενται στο καταναλωτικό κοινό συγκεντρωμένα τα προϊόντα. Σκοπός και στόχος της ενέργειας αυτής, είναι η ουσιαστική βοήθεια προς τις ευάλωτες οικογένειες, να μπορέσουν να προμηθευτούν τα απαραίτητα σχολικά είδη για τα παιδιά τους, σε προσιτές τιμές, πριν την έναρξη της σχολικής χρονιάς.

Ως προς τους δείκτες οικονομικής ανάπτυξης και απασχόλησης, τα τελευταία δεδομένα είναι παραπάνω από ελπιδοφόρα. Σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ, η αγορά εργασίας την τελευταία τετραετία γνωρίζει σημαντική ανάκαμψη, με τον αριθμό των απασχολούμενων να ανέρχεται σε περισσότερα από 4,22 εκατομμύρια άτομα, σε σύγκριση με τον Ιούνιο του 2019 που ήταν 3,9 εκατομμύρια.

Σημειωτέον, τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ δεν «φουσκώνουν» την απασχόληση χάρη στη θετική επίδραση του τουρισμού. Χωρίς την εποχική διόρθωση, η ανεργία τον Ιούλιο μετρήθηκε στο 9,9%, δηλαδή υποχώρησε σε μονοψήφιο ποσοστό για πρώτη φορά από τον Σεπτέμβριο του 2009!

Και για τα δημοσιονομικά της χώρας τα νέα είναι ευχάριστα. Η Ελλάδα, τον μήνα Αύγουστο, βρέθηκε στην τέταρτη καλύτερη θέση της ευρωζώνης σχετικά με τον πληθωρισμό, ο οποίος αποδεικνύεται ιδιαίτερα επίμονος. Σύμφωνα με την Eurostat, η κρίση που επηρεάζει το κόστος ζωής είναι πανευρωπαϊκή και κατά πάσα πιθανότητα, θα διαρκέσει για αρκετούς μήνες ακόμα.

Η Ελλάδα, αντιθέτως, ήταν μία από τις χώρες όπου διαπιστώθηκε υποχώρηση του ετήσιου τιμάριθμου τον Αύγουστο (3,4% έναντι 3,5% τον Ιούλιο). Αντίστοιχη υποχώρηση παρατηρήθηκε και στις τιμές, γεγονός που δείχνει πως υπάρχει μία πτωτική δυναμικήστην ελληνική αγορά.

Όλα τα παραπάνω δείχνουνότι υλοποιούμε ένα στοχευμένο σχέδιο και ότι η Νέα Δημοκρατία, συνεχίζει μαχόμενη με σοβαρά προβλήματα και πολλές κρίσεις, να κρατάει σταθερά το τιμόνι της χώρας.

 

Προηγούμενο άρθρο Αιτήσεις συμμετοχής στο Κοινωνικό Ξενόγλωσσο Φροντιστήριο Δήμου Καρδίτσας
Επόμενο άρθρο Παιδικές Βιβλιοθήκες Δ.Ο.Π.Α.Κ. Δήμου Καρδίτσας: Έχω Δικαίωμα!