Ειδήσεις

Σύλλογος Εργαζομένων Ο.Τ.Α. Ν. Καρδίτσας: όλοι στην απεργία της Τετάρτης 28/2


Το Δ.Σ. του Συλλόγου Εργαζομένων Ο.Τ.Α. Ν. Καρδίτσας καλεί τους εργαζόμενους στην Τοπική Αυτοδιοίκηση να συμμετάσχουν μαζικά, ενωτικά και δυναμικά στην 24ωρη Πανελλαδική Απεργία που έχει προκηρύξει η Α.Δ.Ε.Δ.Υ. για την ΤΕΤΑΡΤΗ 28 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2024, καθώς επίσης και στο Συλλαλητήριο Διαμαρτυρίας που θα γίνει στις 12:00 το μεσημέρι στην Κεντρική πλατεία της Καρδίτσας.

Οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση καλούνται να ενώσουν τη φωνή τους μαζί με τους υπόλοιπους εργαζόμενους του Δημοσίου Τομέα και του Ιδιωτικού Τομέα και να στείλουν ένα ηχηρό μήνυμα στην ακραία νεοφιλελεύθερη κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας (Ν.Δ.), πώς ο κόμπος έχει φτάσει στο χτένι προ πολλού και δεν μπορεί να συνεχίζεται άλλο η καταστροφική αυτή πολιτική για τους πολλούς, πρός όφελος των λίγων, «κολλητών», αρεστών και «ημέτερων».

Η κοροϊδία, ο εμπαιγμός και οι θυσίες του Ελληνικού λαού στο βωμό του εύκολου και μεγάλου κέρδους για τους εργολάβους και επιχειρηματίες, τους οποίους εξυπηρετεί η κυβέρνηση με τα νομοθετήματα και τις αποφάσεις της πρέπει να τελειώσει εδώ και τώρα. Δεκατέσσερα (14) χρόνια από την επιβολή των καταστροφικών μνημονίων, όπου οι αποδοχές των εργαζομένων στους Ο.Τ.Α. μειώθηκαν κατά 40%, καταργήθηκαν τα δώρα, επιβλήθηκε η εισφορά αλληλεγγύης 2%, πάγωσε μισθολογικά η διετία 2016-2017, μειώθηκε το αφορολόγητο, η κυβέρνηση προκαλεί με τα ψίχουλα της εισοδηματικής της πολιτικής και οδηγεί τους εργαζόμενους στη φτώχεια και στην εξαθλίωση.

Οργή δε προκαλεί το γεγονός ότι, ενώ διαφημίζει από τα «αγορασμένα» Μ.Μ.Ε. τις αυξήσεις των 38,00 έως 42,00 ευρώ το μήνα στους εργαζόμενους και την πενιχρή αύξηση του κατώτατου μισθού, μοιράζει αυξήσεις 76% στους Διοικητές των Οργανισμών και των Φορέων του Δημοσίου, ενώ κλείνει τα μάτια στην αισχροκέρδεια και τη ληστεία του Ελληνικού λαού την οποία διαπράττουν οι πολυεθνικές, οι σουπερμαρκετάδες, το καρτέλ στα καύσιμα και την ενέργεια γενικότερα, οι εργολάβοι, το κεφάλαιο.

Οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση αγωνίζονται και διεκδικούν: 

  • Πραγματικές αυξήσεις στους μισθούς, άνω του πληθωρισμού.
  • Άμεση επαναφορά του 13ου και 14ου μισθού.
  • Αναγνώριση μισθολογικά της διετίας 2016-2017.
  • Κατάργηση της εισφοράς 2% υπέρ της ανεργίας.
  • Αφορολόγητο εισόδημα στα 12.000 ευρώ.
  • Αύξηση του ποσού τους Επιδόματος Επικίνδυνης και Ανθυγιεινής Εργασίας και ένταξη σε αυτό νέων κατηγοριών.
  • Μονιμοποίηση των εργαζομένων που δουλεύουν με επαναλαμβανόμενες συμβάσεις για χρόνια στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.
  • Κατάργηση της «Διάταξης Βορίδη» για υποχρεωτικές εφέσεις μόνο σε ότι αφορά σε εργασιακές διεκδικήσεις.
  • Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού προκειμένου να καλυφθούν τα τεράστια οργανικά κενά σε όλες τις υπηρεσίες των Ο.Τ.Α.
  • Κατάργηση των «Αναπτυξιακών Οργανισμών» που αποτελούν «όχημα» συναλλαγής, κατασπατάλησης Δημοσίου χρήματος και διαφθοράς!!!

Απαιτούμε μια ζωή με δικαιώματα και πραγματικές αυξήσεις κόντρα στο ανεξέλεγκτο κύμα ακρίβειας και αισχροκέρδειας που εξανεμίζει τα πενιχρά εισοδήματα και τους μισθούς από τις πρώτες κιόλας ημέρες της εβδομάδας. 

          Απαιτούμε να τιμωρηθούν οι υπαίτιοι του εγκλήματος των Τεμπών. Οι ένοχοι πρέπει να πληρώσουν. Απαιτούμε αλλαγή της πολιτικής που έχει φέρει πόνο, δυστυχία, οικονομική εξαθλίωση και  απαξίωση στην Ελληνική Κοινωνία. Διεκδικούμε ζωή με δικαιώματα και πραγματικές αυξήσεις κόντρα στο ανεξέλεγκτο κύμα ακρίβειας που εξανεμίζει τα πενιχρά εισοδήματά μας

Προηγούμενο άρθρο Συνελήφθη άμεσα ημεδαπός για ληστεία στους Σοφάδες Καρδίτσας σε βάρος άλλου ημεδαπού
Επόμενο άρθρο Μια ενδιαφέρουσα ξενάγηση των μαθητών του 1ου Πειραματικού ΓΕΛ Καρδίτσας στο CERN