Ειδήσεις

Το ΓΕΛ Μουζακίου ταξίδεψε στην Πολωνία


Ομάδα/Αντιπροσωπεία μαθητών/τριών του ΓΕΛ Μουζακίου, από τη Δευτέρα 27/09/2022 έως την Παρασκευή 30/9/2022, συμμετείχε στην τρίτη συνάντηση του ευρωπαϊκού προγράμματος Erasmus+ με κωδικό 2020-1-SK01-KA229-078288_2  και τίτλο “Memory of Europe: Historical intersections and their message for the contemporary generation». Η συνάντηση, που πραγματοποιήθηκε στο Κοζαλιν της Πολωνίας, είχε ως κεντρικούς άξονες τις μαρτυρίες ατόμων που επέζησαν από τον Β΄Παγκόσμιο Πόλεμο καθώς και τις συνέπειες τηςμεγάληςοικονομικήςύφεσης που επέφερε το κραχ του 1929. Οι συμμετέχοντες/χουσες- εκπαιδευτικοί και μαθητές/τριες- επισκέφθηκαν το στρατόπεδο συγκέντρωσης Στουκόφ, σαράντα χιλιόμετρα από το Γκντάνσκ, το Μουσείο του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου στο Γκντάνσκ καθώς και τις γερμανικές αποθήκες  στην πόλη Ούτσκα (Βαλτική Θάλασσα). Οι μαθητές/τριες δημιούργησαν σταυρόλεξα, παιγνίδια ερωτήσεων και ζωγραφιές με φόντο πάντα τον Β΄Παγκόσμιο Πόλεμο.  Οι αποστολές των τεσσάρων χωρών που συμμετείχαν ολοκλήρωσαν τις εργασίες της συνάντησης την Παρασκευή 30/9/2022, δίνοντας ραντεβού για την επόμενη συνάντηση που θα πραγματοποιηθεί στο Μουζάκι, το χρονικό διάστημα 27/3/2023 με 31/3/2023.

Επόμενος σταθμός για τους μαθητές/τριες του ΓΕΛ Μουζακίου ήταν η Κρακοβία, όπου το Σάββατο 1/10/2022 επισκέφθηκαν τα στρατόπεδα συγκέντρωσης του Άουσβιτς και του Μπιργκενάου. Η εμπειρία ήταν συγκλονιστική και ως εκ τούτουκαταλυτική για τη συνειδητοποίηση των φρικαλεοτήτων του 2ου Παγκοσμίου Πολέμου. Το απόγευμα της ίδιας μέρας περιηγήθηκαν στο Αλατωρυχείο της Βιελίτσκα, το δεύτερο σε αρχαιότητα αλατωρυχείο της Ευρώπης, του οποίου οι αίθουσες είναι  λαξεμένες πάνω σε συμπαγείς όγκους αλατιού καθώς και υπόγειες λίμνες. Τέλος, επέστρεψαν στο Μουζάκι την Κυριακή 2/10/22, έχοντας πλουτίσει τις γνώσεις και τις εμπειρίες τους σε πολλαπλά επίπεδα.

Τους μαθητές/ μαθήτριες συνόδευσαν ο Διευθυντής του Σχολείου κος Γεώργιος Φιλίππου και οι εκπαιδευτικοί κα Πλίτση Σοφία και κος Μουζιούρας Νικόλαος.

Προηγούμενο άρθρο «Χριστούγεννα στη Χώρα των Θαυμάτων» από τον 11ο Μύλο των Ξωτικών στα Τρίκαλα
Επόμενο άρθρο Με επιτυχία η συμμετοχή της ΑΝ.ΚΑ στην πολυκλαδική έκθεση ThessalyExpo’22