Ειδήσεις

Τον Υπουργό Ανάπτυξης Κώστα Σκρέκα επισκέφτηκε ο βουλευτής του Ν. Καρδίτσας Τέλης Σπάνιας


Τον Υπουργό Ανάπτυξης κ. Κώστα Σκρέκα επισκέφτηκε ο βουλευτής του Ν. Καρδίτσας κ. Τέλης Σπάνιας. Ο νομός μας δέχτηκε ακόμα ένα πρωτόγνωρο φυσικό φαινόμενο, ανέφερε ο κ. Σπάνιας περιγράφοντας τα τεράστια προβλήματα που προέκυψαν μετά τις καταστροφικές πλημμύρες του Σεπτέμβρη, και την δύσκολη κατάσταση στην οποία βρίσκονται οι συγκεκριμένες περιοχές.

Το πρόβλημα τόνισε όμως είναι αρκετά σύνθετο και αυτό διότι η θεομηνία  χτύπησε, κατοικίες, αγροτικό εξοπλισμό, αγροκτήματα, αγροτικά προϊόντα, υποδομές, κτηνοτροφικές μονάδες. Αποτέλεσμα όλων αυτών ήταν η κάθετη πτώση του αγροτικού εισοδήματος, το οποίο αποτελεί το βασικό στήριγμα της τοπικής μας οικονομίας και οδηγεί σταδιακά σε πτώση της αγοραστικής δύναμης στο νομό μας.

«Κύριε Υπουργέ αποτελεί επιτακτική ανάγκη η εφαρμογή ενός ολοκληρωμένου Σχεδίου ανάπτυξης του νομού, έτσι ώστε να μπορέσει να ανακάμψει και να αποκτήσει μια ανοδική δυναμική. Στην προσπάθεια αυτή ζητάμε την αρωγή σας για να μπορέσουν οι πλημμυρισμένες περιοχές να επανέλθουν άμεσα στην κανονικότητα.»

Ο κ. Σκρέκας γνώστης της κατάστασης, σαν κάτοικος της πόλης των Τρικάλων, ένας νομός που χτυπήθηκε και αυτός από την πλημμύρα, δήλωσε ότι καταβάλλεται κάθε δυνατή προσπάθεια από όλα τα μέλη της κυβέρνησης, ο καθένας από την δική του θέση, για να  καταφέρουμε την άμεση αποκατάσταση

αυτών των περιοχών.

Ειδική αναφορά έκανε ο Υπουργός και στα μέτρα και τους ελέγχους στην ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλίας λέγοντας ότι μετά την κακοκαιρία Daniel έχει επιβληθεί για την περιοχή πλαφόν κέρδους σε όλες τις εταιρίες για διατροφή, και ζητήθηκε από τις αλυσίδες πώλησης τροφίμων και ηλεκτρικών συσκευών  να χαμηλώσουν τις τιμές τους.

Γίνετε κάθε δυνατή προσπάθεια τόνισε για να δοθούν όλα εκείνα τα μέσα στήριξης στους πληγέντες. Η πολιτεία διαμέσου της κρατικής αρωγής,  είναι δίπλα σε όσους είδαν σπίτια και επιχειρήσεις να καταστρέφονται.

Ο κ. Σπάνιας ευχαρίστησε τον κ. Σκρέκα ζητώντας του από την θέση του Υπουργού να δώσει προτεραιότητα σε ζητήματα που αφορούν το Νομό μας, έτσι ώστε να επιταχυνθούν όλες εκείνες οι διαδικασίες που αφορούν την αποκατάσταση των υποδομών και την ανασύνταξη του αγροτοκτηνοτροφικού κλάδου στις περιοχές που επλήγησαν από τις θεομηνίες.

 

Προηγούμενο άρθρο Εν αναμονή της τελετής εγκαινίων του έργου Ύδρευσης Ανατολικής Πλευράς Ν. Καρδίτσας
Επόμενο άρθρο Πρόσληψη προσωπικού με σύμβαση εργασίας, για κάλυψη κατεπειγουσών αναγκών του Δήμου Λ. Πλαστήρα