Ειδήσεις

Τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Θόδωρο Σκυλακάκη συνάντησε ο βουλευτής Καρδίτσας Τέλης Σπάνιας


Τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Θόδωρο Σκυλακάκη συνάντησε ο βουλευτής του Νομού Καρδίτσας κ. Τέλης Σπάνιας.  Η συμβολή του Υπουργείου σας για την αντιμετώπιση των προβλημάτων, που προέκυψαν μετά τις καταστροφικές πλημμύρες του Σεπτέμβρη είναι ιδιαίτερα σημαντική τόνισε ο κ. Σπάνιας.

Τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο νομός μας είναι αρκετά σύνθετα και αυτό διότι η θεομηνία χτύπησε, κατοικίες, αγροτικό εξοπλισμό, αγροκτήματα, αγροτικά προϊόντα, υποδομές, κτηνοτροφικές μονάδες. Αποτέλεσμα η κάθετη πτώση του αγροτικού εισοδήματος, το οποίο αποτελεί το βασικό στήριγμα της τοπικής μας οικονομίας, οδηγώντας σεμείωση της αγοραστικής δύναμης σε όλο τον Ν. Καρδίτσας.

Ο κ. Σκυλακάκης διαβεβαίωσε ότι από την επομένη της καταστροφής γίνετε κάθε δυνατή προσπάθεια για να δοθούν όλα τα μέσα στήριξης στους πληγέντες. Η πολιτεία διαμέσου της κρατικής αρωγής, είναι δίπλα σε όσους είδαν τις περιουσίες τους να καταστρέφονται. Συνεχίζοντας ο υπουργός υπογράμμισε ότι για την ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλίας προχωρήσαμε σε ειδική ρύθμιση για την διευθέτηση των οφειλών στο αγροτικό ρεύμα όλων των αγροτών, που έχουν πληγεί.

Το υπουργείο παίρνει συνεχώς μέτρα προστασίας και στήριξης των πολιτών για τη μείωση του ενεργειακού κόστους και στα πλαίσια των καθηκόντων μας τόνισε, θα προσπαθήσουμε τα μέγιστα για το Νομό σας.

Η συζήτηση μεταξύ του Υπουργού κ. Σκυλακάκη και του βουλευτή κ. Σπάνια συνεχίστηκε για χρηματοδοτούμενα προγράμματα που μπορεί να έρθουν και να βοηθήσουν το νόμο της Καρδίτσας, για τις ΔΕΥΑ όπου ο υπουργός τόνισε ότι γίνονται συζητήσεις και θα παρθούν αποφάσεις κατόπιν συνεννόησης με τους αρμόδιους κάθε περιοχής. Και φυσικά αναλύθηκε το θέμα που υφίσταται στο νόμο Καρδίτσας όσον αφορά την αδυναμία έκδοσης οικοδομικών αδειών.

Κλείνοντας ο κ. Σπάνιας ευχαρίστησε τον κ. Σκυλακάκη ζητώντας του από την θέση του Υπουργού και στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων του, όσον αφορά τις αλλαγές στις ΔΕΥΑ να σταθεί δίπλα στο Νόμο μας που παρουσιάζει πολλά προβλήματα και ιδιαιτερότητες. Επίσης να μεριμνήσει άμεσα, για το μεγάλο πολεοδομικό ζήτημα που έχει προκαλέσει οικοδομική στασιμότητα, ιδιαίτερα στην περιοχή του Δ. Παλαμά που τώρα θα ξεκινήσει η ανοικοδόμηση του. Συγκεκριμένα ζήτησε από τον Υπουργό να γίνει αρωγός στην προσπάθεια που γίνεται για την αποκατάσταση των υποδομών και την ανασύνταξη του αγροτοκτηνοτροφικού κλάδου, για να μπορέσουν οι πλημμυρισμένες περιοχές να επανέλθουν άμεσα στην κανονικότητα.

Προηγούμενο άρθρο Ο νεοεκλεγείς Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Δημήτριος Κουρέτας σε συνάντηση εργασίας με τη Διοίκηση του ΣΘΕΒ
Επόμενο άρθρο Κρίσιμη έξοδος στα Τρίκαλα για τον Απόλλωνα Καρδίτσας