Αρουραιόπληκτο το πεδινό τμήμα της Καρδίτσας


Με απόφαση του Περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κων/νου Αγοραστού, κηρύχθηκε το πεδινό τμήμα του Νομού Καρδίτσας ως αρουραιόπληκτο.

Η απόφαση αυτή ελήφθη ύστερα από το συνεχιζόμενο έντονο πρόβλημα ζημιών από αρουραίους, σε καλλιέργειες κυρίως μηδικής αλλά και χειμερινών σιτηρών.

Η Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Π.Ε. Καρδίτσας θα καλύψει τις δαπάνες προμήθειας κατάλληλων αρουραιοκτόνων, εφ’ όσον εξασφαλισθεί η αναγκαία πίστωση από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Οι Δήμοι και οι Τοπικές Κοινότητες, όπου υπάρχουν προβλήματα ζημιών σε καλλιέργειες, παρακαλούνται να συνδράμουν στο έργο της Δ/νσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής με τη συγκρότηση ειδικών συνεργείων για τον έγκαιρο εντοπισμό των προσβεβλημένων περιοχών.

Τα συνεργεία αυτά θα τοποθετήσουν και τα κατάλληλα δολώματα σύμφωνα με τις οδηγίες των συσκευασιών τους και υπό την επίβλεψη γεωπόνων της Υπηρεσίας μας, αλλά και των γεωτεχνικών υπηρεσιών των Δήμων.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθύνεστε στο Τμήμα Ποιοτικού και Φυτοϋγειονομικού Ελέγχου της Δ/νσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Π.Ε Καρδίτσας στα τηλέφωνα 24413 55203, 24413 55206 και 24413 55243 (αρμόδιοι γεωπόνοι οι κ.κ. Γ. Δήμου, Β. Τσιαχτής και Π. Κουσιάς).

Ο Αναπληρωτής Προϊστάμενοςτης Δ/νσης

 

 

 

Δημήτριος Β. Κωστής

Γεωπόνος

 

 

 

 

 

 

 

 

Προηγούμενο άρθρο Δωρεάν μαστογραφικός έλεγχος στην Καρδίτσα
Επόμενο άρθρο Δύο συλλήψεις για ναρκωτικά στην Καρδίτσα