Δημήτρης Σιούφας : Στον τομέα της υγείας δεν υπάρχουν εύκολες λύσεις


Από την εκδήλωση για τα 23 χρόνια λειτουργίας του ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ (Κέντρο Ελέγχου Προληπτικής Νοσηλείας) σημαντικού φορέα του Υπουργείου Υγείας.

Στην εκδήλωση αυτή συμμετείχαν και οι πρώην Υπουργοί Υγείας Γιώργος Σούρλας  και Δημήτρης Σιούφας, οι οποίοι και τιμήθηκαν για την δημιουργία του ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ και την προσφορά τους στον χώρο της Υγείας.  Ο πρώτος, νομοθέτησε τον φορέα με τον νόμο 2071/92 στα σχέδια του Μιλτιάδη Έβερτ και του Καθηγητή Γιάννη Στρατηγού και ο δεύτερος ο οποίος λειτούργησε τον φορέα.

Ο Δημήτρης Σιούφας, απευθυνόμενος στους συμμετέχοντες, αφού αναφέρθηκε ότι στον χώρο της υγείας δεν υπάρχουν εύκολες λύσεις γιατί πάντα βρίσκεται μπροστά σε νέες προκλήσεις και κινδύνους, είπε ότι στο εξής το ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ οφείλει να ασχοληθεί στην μετά τα αντιβιοτικά εποχή ώστε να προετοιμαστεί έγκαιρα, σύμφωνα με τις εξελίξεις στον χώρο της καταπολέμησης νέων ανθεκτικών μικροβίων. Την ώρα που η χώρα μας κατέχει παγκόσμιο ρεκόρ στην χρήση αντιβιοτικών. Άλλωστε, είπε, η Ελλάδα των 11 εκατ. κατοίκων έχει τον ίδιο αριθμό γιατρών, αφού λίγο πολύ όλοι κάνουμε και τον γιατρό. Οι πραγματικοί γιατροί όμως είναι σπουδαίοι και διακεκριμένοι επιστήμονες.

Συνεχάρη για το σημαντικό έργο που επιτελέστηκε και επιτελείται και τώρα με τις προκλήσεις και τις ασύλληπτες ανάγκες του προσφυγικού δραματικού προβλήματος, το προσωπικό, τις Διοικήσεις του, μέχρι σήμερα και τους διατελέσαντες Υπουργούς και Υφυπουργούς.

Είπε ακόμα, ότι η ψυχή του φορέα είναι ο γιατρός Θεόδωρος Παπαδημητρίου και αναφέρθηκε με ευγνωμοσύνη στους τότε συνεργάτες του καθηγητές Γιάννη Παπαδημητρίου, Γιάννη Στρατηγό, Σωτήρη Ράπτη, Κώστα Μοίρα, και Κώστα Τούντα όπως και το στελεχιακό προσωπικό του Υπουργείου την περίοδο εκείνη, στους οποίους και ανήκει η σημερινή τιμή.

 

Του Δημήτρη Σιούφα, πρώην Προέδρου Βουλής των Ελλήνων

 

Προηγούμενο άρθρο Συνεχίζεται η δωρεάν διάθεση ρυζιού σε απόρους του Δήμου Καρδίτσας
Επόμενο άρθρο Στοχευμένοι αστυνομικοί έλεγχοι στη Θεσσαλία με συλλήψεις 10 ατόμων