Κρούσματα καταρροϊκού πυρετού και στην Αργιθέα


Το τελευταίο διάστημα παρατηρήθηκαν κρούσματα καταρροϊκού πυρετού σε κοπάδια προβάτων στην Αργιθέα.
Ο Δήμος είναι σε επαφή με την περιφέρεια και τις υπηρεσίες του νομού ώστε να μπορέσουν από κοινού να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα.
Η νόσος μεταδίδεται στα πρόβατα με το τσίμπημα των εντόμων (κουνουπιών), που σημαίνει ότι η καταπολέμησή τους (απεντόμωση) είναι το πρωταρχικό και για την καταπολέμηση της νόσου.
Προτείνεται στους κτηνοτρόφους να ψεκάσουν τα τυχόν λιμνάζοντα νερά στις περιοχές βοσκής των προβάτων, τους στάβλους καθώς και όπου υπάρχει η δυνατότητα να βάζουν τα κοπάδια στους στάβλους πριν το σούρουπο (ώρα έξαρσης των κουνουπιών).
Ήδη η περιφέρεια ζήτησε από του Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων να «προβεί στην έγκριση των απαραίτητων κονδυλίων, σύμφωνα με την ΚΥΑ αριθ 432/20486/14-2-2014, ΦΕΚ Β’ 345 (αρθρο 9 παρ. 3), προκειμένου να αποζημιωθούν οι πληγέντες κτηνοτρόφοι της Περιφέρειάς μας για την αγορά των απαραίτητων εγκεκριμένων εντομοκτόνων – εντομοαπωθητικών σκευασμάτων».
Ο Δήμος σε διαρκή επαφή με τους κτηνοτρόφους της περιοχής, καταγράφει τα πρόβατα που νοσούν καθώς και τις απώλειες, ώστε να προβούν στη διεκδίκηση των αποζημιώσεων.

Το γραφείο Τύπου

Προηγούμενο άρθρο Ποδηλατικός αγώνας από τη Δρακότρυπα στην Οξυά
Επόμενο άρθρο «Με ζήλο και επιμέλεια ανταποκριθήκατε με άριστο τρόπο στις απαιτήσεις» - Ευχαριστήριο Σκάρλου στους αστυνομικούς