Ειδήσεις

Κώστας Τσιάρας : Δεν είναι στραβός ο γιαλός


Η πρόσφατη απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας για τον διαγωνισμό σχετικά με τις τηλεοπτικές άδειες, ύψωσε ένα πρώτο ανάχωμα νομιμότητας απέναντι στον αυταρχισμό της κυβέρνησης. Μιας κυβέρνησης, η οποία αποφάσισε σε μια νύχτα να καταργήσει ουσιαστικά το μόνο αρμόδιο όργανο για την αδειοδότηση των καναλιών, να εκχωρήσει τις σχετικές αρμοδιότητες στον Υπουργό – Υπερκαναλάρχη κ. Νίκο Παππά και να καταλύσει με αυτόν τον τρόπο κάθε δημοκρατική νομιμότητα.

Η Νέα Δημοκρατία είχε εξ αρχής επισημάνει τους κινδύνους από τις νομοθετικές πρωτοβουλίες του κ. Τσίπρα, που έρχονταν σε ευθεία σύγκρουση με όσα ορίζει το Σύνταγμα. Αντί όμως ο κ. Παππάς να πατήσει φρένο στις διαδικασίες κακής νομοθέτησης, πάτησε γκάζι στην αλαζονεία του, αψηφώντας τον κίνδυνο οι νομοθετικές πρωτοβουλίες του και οι διατάξεις του νόμου του να προσκρούσουν στο Σύνταγμα.

Τώρα βέβαια, μόλις άρχισε να διαφαίνεται το αδιέξοδο που η ίδια δημιούργησε με τις άθλιες μεθοδεύσεις της κατά όσων εξέφραζαν αντίθετη άποψη και την προσπάθεια χειραγώγησης της δικαιοσύνης, που όμως αντέχει και συνεχίζει την κρίση επί της ουσίας, η κυβερνητική πλειοψηφία στρέφεται και πάλι στο ΕΣΡ. Με περισσήυποκρισίακαμώνεται, πως ενδιαφέρεται για μια ΑνεξάρτητηΑρχή που η ίδιαέχειαπαξιώσει, μόνο και μόνο για να περιβάλλει με τον μανδύα της νομιμότητας τις παρανομίες του κ. Παππά.

Καμία κυβέρνηση και κανένας νόμος,όμως, δεν είναι πάνω από το Σύνταγμα και δεν μπορεί να το παραβιάζει. Παρά την ψήφιση του νόμου Παππά, που υφάρπαξε τις αρμοδιότητες από την Ανεξάρτητη Αρχή, το ΕΣΡ παραμένει κατά το Σύνταγμα το μόνο αρμόδιο όργανο. Και στον βαθμό που η οριστική συνολικήαδειοδότηση των εθνικών, θεματικών και περιφερειακών τηλεοπτικών συχνοτήτων εκκρεμεί, η επανασυγκρότηση του Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης παραμένει μείζον ζήτημα και για την χώρα και για την ελληνική περιφέρεια.

Από την πλευρά μας, ως Αξιωματική Αντιπολίτευση, έχουμε ξεκαθαρίσει,πως επιθυμούμε την επανασύσταση του ΕΣΡ και να προχωρήσουν οι οριστικέςτηλεοπτικέςαδειοδοτήσειςσύμφωνα με την συνταγματικήτάξη. Όσο όμως υπάρχει ο νόμος Παππά, με ευθύνη της κυβέρνησηςτο ΕΣΡ ουσιαστικά δεν υφίσταται και σε ένα τέτοιο ΕΣΡ δεν μπορούμε να συναινέσουμε.

Ο γιαλόςδεν είναι στραβός, λοιπόν. Μάλλον στραβά αρμενίζει η συγκυβέρνηση Τσίπρα – Καμμένου.

 

*Του Κώστα Τσιάρα, βουλευτή Καρδίτσας και Γενικού Γραμματέα της ΚΟ της ΝΔ

Προηγούμενο άρθρο Γ. Κωτσός : Αναγκαιότητα Μεταρρυθμίσεων στη Δημόσια Διοίκηση
Επόμενο άρθρο Σε Λάρισα, Καρδίτσα και Τρίκαλα ο Λευτέρης Αυγενάκης