Τοποθέτηση του Δημοτικού Συμβούλου Καρδίτσας κ. Ευάγγελου Λέμα, για το Δημοψήφισμα


Κύριε Πρόεδρε, ο Ελληνικός λαός έχει υποφέρει πολύ τα τελευταία χρόνια.
Εν μέσω της απόγνωσης λόγω της άσχημης οικονομικής κατάστασης έδωσε την εντολή σε ένα νέο πολιτικό ηγέτη να χειριστεί τις τύχες του έθνους σε μια από τις κρισιμότερες στιγμές. Η εντολή ήταν σαφής. Σκληρή διαπραγμάτευση με διασφαλισμένη την παραμονή στο ευρώ.
Σήμερα μετά από 5 μήνες η διαπραγμάτευση δεν είχε επιτυχή κατάληξη, και η οικονομία βουλιάζει όλο και περισσότερο στην ύφεση.
Πολλές φορές καλλιεργούνταν η ψευδαίσθηση πως η συμφωνία ήταν προ των πυλών αλλά την τελευταία στιγμή η συμφωνία ναυαγούσε.
Τώρα βρισκόμαστε μπροστά σε ένα δημοψήφισμα τη στιγμή που σημαντικές προθεσμίες έχουν εκπνεύσει και η χώρα βιώνει σε καθεστώς πτώχευσης.
Η χώρα μας υπό τις παρούσες συνθήκες πρέπει να μείνει ενωμένη και ψύχραιμη, να παραμείνει στην Ευρώπη και στο ευρώ.
Ως Αυτοδιοικητικοί πρέπει να τονίσουμε πως η έξοδος της χώρας μας από την Ευρώπη ισοδυναμεί με καταστροφή, διότι θα έχει ως αποτέλεσμα τον αποκλεισμό της από τα ευρωπαϊκά κονδύλια. Από την απώλεια πόρων ύψους πολλών δισεκατομμυρίων που θα προέλθει από την ακύρωση προγραμμάτων ΕΣΠΑ, ΣΕΣ, το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο κλπ. Επίσης θα έχουμε κατάργηση κρίσιμων δημοτικών και κοινωνικών δομών και υπηρεσιών, προγράμματα όπως Βοήθεια στο Σπίτι, ή η λειτουργία των Παιδικών Σταθμών που δεν θα μπορούν να συνεχιστούν.
Θα έχουμε απώλεια θέσεων εργασίας σε όλους τους Δήμους που αφορούν εργαζομένους μας σε δομές και υπηρεσίες που χρηματοδοτούνται από ευρωπαϊκά προγράμματα. Ακόμη αδυναμία εκτέλεσης σημαντικών έργων σε όλη τη χώρα, σε όλους τους Δήμους, όπως σχολεία, δρόμοι, αναπλάσεις, πλατείες, έργα ύδρευσης και αποχέτευσης κλπ. Θα έχουμε ακύρωση κρίσιμων κοινωνικών προγραμμάτων για την αντιμετώπιση της φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού στην φτωχοποίηση εκατομμυρίων Ελλήνων. Θα έχουμε μείωση του αγροτικού εισοδήματος, διότι οι Έλληνες αγρότες δεν θα έχουν πρόσβαση στα ευρωπαϊκά κονδύλια και τις αγροτικές επιδοτήσεις. Επίσης θα έχουμε πλήρη αδυναμία αντιμετώπισης διαχείρισης και στήριξης των μεταναστευτικών ροών.
Αγαπητοί συνάδελφοι
Σήμερα έχει διαμορφωθεί ένα ανησυχητικά πολωτικό κλίμα στη χώρα δια του οποίου διακυβεύονται όλα τα προαναφερθέντα. Πιστεύω ότι, ως Αυτοδιοικητικοί οφείλουμε να συμπαρασταθούμε αφενός στους συνδημότες μας και αφετέρου στην Κυβέρνηση, η οποία πρέπει να έρθει σε μια τίμια συμφωνία. Οι δημότες έχουν έρθει σε καταστάσεις που δεν πίστευαν ότι μπορούσαν να τους συμβούν (ουρές έξω από τράπεζες) και δεν φαντάζονται του τί θα ακολουθήσει ακόμη.
Ήδη η χώρα μας έχει υποστεί πολύ μεγάλη ζημιά.
Δικό μας καθήκον ως Δημοτικοί Σύμβουλοι είναι να αποφύγουμε το διχασμό και να λειτουργήσουμε έτσι ώστε να αποφύγουμε τις αντιπαλότητες.
Η Ελλάδα πρέπει να μείνει ενωμένη, να παραμείνει στην Ευρώπη και στο ευρώ.
Την Κυριακή λέμε ναι στην Ευρώπη.

Προηγούμενο άρθρο Προβληματισμός για τις πολιτικές εξελίξεις στο Δ.Σ. Καρδίτσας - Οι τοποθετήσεις των επικεφαλής
Επόμενο άρθρο Ολοκληρώθηκε η ζωγραφική ανάπλαση του Δημ. Σταδίου Σοφάδων