Υψηλή κερδοφορία για την Συνεταιριστική Τράπεζα Καρδίτσας


Την ετήσια Γενική Συνέλευσή της πραγματοποίησε, το απόγευμα της Τρίτης, σε κεντρικό ξενοδοχείο της πόλης, η Συνεταιριστική Τράπεζα Καρδίτσας.

Όπως επισημάνθηκε από τον Πρόεδρό της κ. Γιώργο Μπούκη, η πορεία της και για το έτος 2014, και παρα τη δύσκολη οικονομική συγκυρία που επικρατεί, υπήρξε ανοδική.

«Πιο αναλυτικά σε ό,τι αφορά στα μεγέθη της Τράπεζας, το ενεργητικό ξεπέρασε τα 100 εκ. Τα ίδια κεφάλαια έφτασαν τα 17.221.000 αυξημένα κατά 4,37%. Οι καταθέσεις ξεπέρασαν τα 87 εκ. αυξημένες κατά 17% περίπου. Παράλληλα είχαμε θετικό ρυθμό πιστωτικής επέκτασης κατά 5,68% δείχνοντας για άλλη μία φορά ότι στηρίζουμε την οικονομία του Νομού μας.

Τα λειτουργικά κέρδη της τράπεζας αυξημένα σε σχέση με την προηγούμενη χρήση κατά 16% έφτασαν το 1.728.000 € επιβεβαιώνοντας την δυναμική της. Η υψηλή κερδοφορία μας δίνει τη δυνατότητα να αυξήσουμε τις προβλέψεις για επισφαλείς απαιτήσεις θωρακίζοντας την τράπεζα έναντι μελλοντικών απωλειών.

Τα μέλη της τράπεζας στο τέλος του 2014 έγιναν 6.300 αυξημένα κατά 1.000 περίπου σε σχέση με το 2013.

Το 2014 τα μεγέθη της οικονομίας έδειξαν να βελτιώνονται, αλλά αυτό δεν φάνηκε να περνάει και στην πραγματική οικονομία. Τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια αυξήθηκαν με αποτέλεσμα στο τέλος του χρόνου να φτάνουν στο 40% σε όλο το τραπεζικό σύστημα. Η τράπεζα της Καρδίτσας κινείται στον  μέσο όρο του συστήματος χωρίς αυτό να επηρεάζει τους βασικούς δείκτες.

Ο δείκτης ρευστότητας έφτασε στο 55%, ο υψηλότερος μεταξύ όλων των τραπεζών.  Η τράπεζα δεν χρειάστηκε ποτέ να προσφύγει στον ELA για παροχή άμεσης ρευστότητας ή σε άλλα πακέτα στήριξης και έτσι σήμερα δεν οφείλει τίποτε στους μηχανισμούς στήριξης».

 

 

Προηγούμενο άρθρο Έβγαλαν υπουργοί και βουλευτές της συγκυβέρνησης χρήματα στο εξωτερικό;
Επόμενο άρθρο Ομιλία Χαρακόπουλου στην Καρδίτσα