«Οι Παιδικές Βιβλιοθήκες του Δήμου Καρδίτσας, γιόρτασαν την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου»


 Ένα πολύ ευχάριστο και δημιουργικό πρωινό απόλαυσαν οι μικροί τσιγγανόπαιδες που φοιτούν στο 19ο Δημοτικό Σχολείο Καρδίτσας τη Δευτέρα  4 Απρίλη στην παιδική βιβλιοθήκη του Δήμου Καρδίτσας που βρίσκεται στη συνοικία Σεισμόπληκτα Καμινάδων.

 Την εκδήλωση οργάνωσαν οι Παιδικές Βιβλιοθήκες του Δήμου Καρδίτσας σε συνεργασία με το Διευθυντή και τους εκπαιδευτικούς του σχολείου, στο πλαίσιο του εορτασμού της Παγκόσμια Ημέρας Παιδικού Βιβλίου (2 Απρίλη).

          Τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν τη νεαρή συγγραφέα-παραμυθού Αγγελική Φλώρου – αγαπημένη φίλη των παιδικών βιβλιοθηκών – η οποία με το δικό της ξεχωριστό τρόπο παρουσίασε το βιβλίο της «Κέλη, η μικρή Σφήκα».

          Οι μικροί μαθητές συμμετείχαν στη συνέχεια με ενθουσιασμό στη δραματοποίηση του παραμυθιού και στην ομαδική ζωγραφική. Η επαφή τους με τα βιβλία, τα εκπαιδευτικά παιχνίδια και το υλικό της βιβλιοθήκης τα έδωσε πολύ μεγάλη χαρά.

Από τη λαχτάρα των παιδιών αυτών, όταν έφτασαν στη βιβλιοθήκη, να ξεφυλλίσουν τα παιδικά βιβλία που έβλεπαν στα ράφια, να παίξουν με τα επιτραπέζια παιχνίδια, να ζωγραφίσουν και να δημιουργήσουν με τη φαντασία τους, ήταν ολοφάνερη η μεγάλη ανάγκη  για επικοινωνία, πληροφόρηση, δημιουργική απασχόληση και αξιοποίηση του ελεύθερου χρόνου τους.

Σε μια προσπάθεια ώστε αυτά τα παιδιά να έχουν το παιδικό βιβλίο καθημερινά δίπλα τους, οι παιδικές βιβλιοθήκες του Δήμου Καρδίτσας, προτείνουν, όσοι επιθυμούν να προσφέρουν παιδικά βιβλία αλλά και επιτραπέζια παιχνίδια & παζλ που δεν τους είναι πλέον απαραίτητα, να τα φέρουν στις παιδικές βιβλιοθήκες, ώστε να δημιουργήσουμε μια παιδική δανειστική βιβλιοθήκη – παιχνιδιοθήκη στο χώρο του 19ου Δημοτικού Σχολείου.  

Προηγούμενο άρθρο Αιτήσεις υποβάλλονται για την θέση του καθηγητή Μουσικής
Επόμενο άρθρο Φώτης Κουβέλης: Αντιπλημμυρική θωράκιση του κάμπου του Ν. Καρδίτσας