«Το γάρ πολύ της θλίψεως»… κ. Αλεξάκο


 Είναι γεγονός ότι προβληματιστήκαμε αν θα πρέπει να δώσουμε εκ νέου απάντηση στην απαράδεκτη επιστολή του κ Αλεξάκου, επειδή εκτιμούμε πως υπάρχουν σοβαρότερα θέματα που απασχολούν τους πολίτες και όχι οι εμπαθείς και μισαλλόδοξες απόψεις του. Πεποίθηση μας είναι ότι στο δημόσιο διάλογο πρέπει να διακατέχεσαι από αρχές και αξίες. Ωστόσο έχουμε να επισημάνουμε για (τελευταία φορά) τα εξής: Ο ίδιος στην επιστολή του, παραδέχεται σχετικά με το έργο των παρακάμψεων πως παρέδωσε ένα ναρκοθετημένο έργο. Η αιρετή περιφέρεια με συνέπεια και αποφασιστικότητα προσπαθεί να ξεπεράσει τα προβλήματα που μας παρέδωσε, για να φτάσουμε στην κατασκευή του έργου.

Σε ότι αφορά τις πιστώσεις που λιμνάζουν είναι ένας μύθος και τίποτα περισσότερο. Το «λεφτά υπάρχουν» του ο κ. Αλεξάκου ειλικρινά μας θλίβει, γιατί είναι ένα μεγάλο ψέμα. Και ο λιγότερο ενημερωμένος πολίτης αυτής της χώρας γνωρίζει πόσο δύσκολη είναι η οικονομική πραγματικότητα για όλους μας και βέβαια πόσο δύσκολα είναι τα οικονομικά δεδομένα για την Αυτοδιοίκηση.

Σχετικά με τις τελευταίες παραγράφους του κειμένου, έχουμε να επισημάνουμε πως σε αυτές ο κ Αλεξάκος αποκαλύπτει τον πραγματικό του χαρακτήρα. Χρησιμοποιεί απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς, για όσους ο ίδιος θεωρεί αντιπάλους του, εκτιμώντας ότι ίσως καταφέρει να ξεπεράσει την ήττα που υπέστη στις εκλογές. Αυτοί όμως οι απαξιωτικοί χαρακτηρισμοί, δείχνουν το ποιόν του ανθρώπου που τους χρησιμοποιεί.

Το μόνο που έχουμε να του πούμε είναι: «Το γάρ πολύ της θλίψεως…».

Προηγούμενο άρθρο «Η απόφαση για Δημοψήφισμα αποθέωση της ανευθυνότητας»
Επόμενο άρθρο «Διασφαλίστηκε η συγχρηματοδότηση των δράσεων κατ’ οίκον βοήθειας, Βοήθεια στο Σπίτι και Μονάδες Κοινωνικής Μέριμνας για το 2011, ενώ για το 2012 αυτή θα επιτευχθεί εφόσον διαμορφωθεί ένα νέο βιώσιμο σύστημα»