Εγκαινιάστηκε το νέο Δημαρχείο του Δ. Πλαστήρα στο Μορφοβούνι


Ένα ακόμη στολίδι προστέθηκε στο Δήμο Πλαστήρα. Το νέο Δημαρχείο που εγκαινιάστηκε αποτελεί ένα σύγχρονο και σε κομβικό σημείο κτίριο, το οποίο ικανοποιεί απόλυτα τις ανάγκες για παροχή ποιοτικών υπηρεσιών προς τους δημότες και τους συναλλασσόμενους με τις υπηρεσίες του Δήμου Πλαστήρα.

Τα εγκαίνια

Στα εγκαίνια του νέου Δημαρχείου του Δήμου Πλαστήρα παρευρέθηκαν οι Βουλευτές του Νομού κ.κ. Τσιάρας και Ρόβλιας, ο Δήμαρχος Λάρισας και Αντιπρόεδρος του Δ.Σ. της ΚΕΔΚΕ κ. Κώστας Τζανακούλης, ο Δήμαρχος Κοζάνης και πρώην Πρόεδρος του Δ.Σ. της ΚΕΔΚΕ κ. Κουκουλόπουλος, ο Νομάρχης Καρδίτσας κ. Αλεξάκος, ο Δήμαρχος Καρδίτσας κ. Βερίλλης, Νομαρχιακοί και Δημοτικοί Σύμβουλοι, σχεδόν στην πλειοψηφία τους οι Δήμαρχοι του Νομού, πολιτευτές, Προέδρου Συλλόγων και Οργανώσεων καθώς και πλήθος κόσμου, ενώ την κορδέλα των εγκαινίων έκοψε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Κύριλλος, ο οποίος ευλόγησε και την τελετή.

Ο κ. Τσιαντής

Στην τελετή των εγκαινίων του νέου δημαρχείου Πλαστήρα χαιρετισμούς απέστειλαν ο Πρόεδρος της Βουλής κ. Σιούφας, ο Υφυπουργός Παιδείας κ. Ταλιαδούρος, ενώ χαιρέτησαν οι Βουλευτές κ.κ. Τσιάρας και Ρόβλιας, ο Πρόεδρος της ΤΕΔΚ και Δήμαρχος Μουζακίου κ. Κωτσός, ο Νομάρχης Καρδίτσας κ. Αλεξάκος, ο Δήμαρχος Κοζάνης κ. Κουκουλόπουλος, ο Δήμαρχος Λαρισαίων κ. Τζανακούλης, ο Πρόεδρος των Εργαζομένων ΟΤΑ Ν. Καρδίτσας κ. Ταξιάρχης και τέλος ο Δήμαρχος Πλαστήρα και μέλος του Δ.Σ. της ΚΕΔΚΕ κ. Δημήτρης Τσιαντής, ο οποίος αναλυτικά ανέφερε: «Βρισκόμαστε σήμερα στην ευχάριστη θέση να πραγματοποιούμε τα εγκαίνια του Δημαρχείου του Δήμου μας, του ιστορικού Δήμου Πλαστήρα. Εκτιμήσαμε ως δημοτική αρχή, ότι για να λειτουργήσουμε ως αυτοδύναμη λειτουργική, αυτοδιοικητική μονάδα, έπρεπε να έχουμε έναν κτιριακό χώρο, σύγχρονο και σε κομβικό σημείο, ώστε να ικανοποιεί απόλυτα τις ανάγκες για παροχή ποιοτικών υπηρεσιών προς τους δημότες μας και τους συναλλασσόμενους με τις υπηρεσίες του Δήμου μας. Επίσης ένα εργασιακό χώρο ικανό να ανταποκρίνεται στις εργασιακές απαιτήσεις τόσο σε σχέση με το υπηρεσιακό όσο και με το πολιτικό προσωπικό. Ένα χώρο με υπερσύγχρονη ψηφιακή τεχνολογία σε όλες τις θέσεις εργασίας, με απόλυτη δικτυακή σύνδεση σε όλα τα επίπεδα. Ταγμένοι αθεράπευτα στους λεγόμενους φιλοΚαποδιστριακούς, με διαχρονική συνέπεια λόγων και έργων και με βάση τα δεδομένα της αλλαγής του αυτοδιοικητικού σκηνικού αποφασίσαμε να διαθέσουμε ένα ιδιαίτερα σημαντικό ποσό από το ΕΠΤΑ και τον ΘΗΣΕΑ ώστε αυτό το κτίριο να αποτελέσει τον πυρήνα των δράσεών μας, την αυτοδιοικητική καρδιά του Καποδιστριακού μας Δήμου, το στρατηγείο μας, το σύμβολο ενότητας του αυτοδιοικητικού μας οργανισμού και της τοπικής κοινωνίας που το αποτελεί. Το κτίριο λοιπόν κόστισε με τη μελέτη κοντά στο 1 εκ. ευρώ. Ανάδοχος η εταιρεία Τζώρτζης ΑΤΕΒΕ και μελετητές οι κ.κ. Στέφανος Χαφειρόπουλος, Βάιος Βαρελάς και Αναστάσιος Χριστοφορίδης. Για τη σύνταξη της μελέτης λήφθηκαν υπόψηγ τα εδαφολογικά και κλιματολογικά δεδομένα και κυρίως ο αρχιτεκτονικός χαρακτήρας της περιοχής.

  • Στο ισόγειο τμήμα προβλέφθηκαν οι βασικοί εργασιακοί χώροι άμεσης επικοινωνίας και εξυπηρέτησης των δημοτών και επισκεπτών, η αίθουσα συνεδριάσεων του Δ.Σ., το αρχείο και οι βοηθητικοί χώροι.
  • Στον όροφο προβλέφθηκαν οι επιτελικές διοικητικές υπηρεσίες (Δήμαρχος, Αντιδήμαρχοι, Πρόεδρος Δ.Σ., Τεχνική Υπηρεσία, Γραμματείς Δ.Σ. και Δ.Ε., Υπηρεσίες ΝΠΔΔ και βοηθητικός χώρος)
  • Στο υπόγειο προβλέφθηκαν χώροι μηχανολογικού εξοπλισμού, αποθήκες, χώρος γκαράζ κλπ

Θέλω να ευχαριστήσω όλους όσους συνέβαλαν πολιτικά και υπηρεσιακά στην κατασκευή του κτιρίου. Να ευχαριστήσω το σύνολο των επικεφαλής των συνδυασμών και των δημοτικών μας συμβούλων των θητειών που συμμετείχαν στη λήψη των πολιτικών αποφάσεων. Τους υπαλλήλους του Δήμου μας που συνέβαλαν καθοριστικά στη διεκπεραίωση της γραφειοκρατίας. Ιδιαίτερα να ευχαριστήσω την επιβλέπουσα υπηρεσία, την ΤΥΔΚ Ν. Καρδίτσας μέσω του Προϊσταμένου κ. Στεργιούλη Παναγιώτη. Τον επιβλέποντα μηχανικό κ. Λάππα Αλέξανδρο Μηχανολόγο, την επιβλέπουσα κ. Αθάνατου Σταυρούλα Αρχιτέκτονα του Δήμου Πλαστήρα, επίσης την κ. Γιαννακού Πολιτικό Μηχανικό του Δήμου μας και τέλος τον ανάδοχο του έργου καθώς και τους μελετητές».

Προηγούμενο άρθρο Πολλές & ποικίλες οι επόμενες εκδηλώσεις Δήμου & ΔΕΤΑΚ
Επόμενο άρθρο ΛΙΜΝΗ ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΠΛΑΣΤΗΡΑ