Σβήνουν πυρκαγιές και περιπολούν με δικά τους έξοδα – Τα μέλη της Ραδιολέσχης Καρδίτσας


 

 

Η προστασία της ανθρώπινης ζωής, της υγείας και της περιουσίας των πολιτών αποτελεί μια από τις βασικές προτεραιότητες της πολιτείας στο πλαίσιο της κοινωνικής της αποστολής, αλλά και υποχρέωσή της ως δύναμη πολιτικής προστασίας. Οι καταστάσεις έκτακτης ανάγκης, κρίσεις και καταστροφές – είτε φυσικές είτε προκαλούμενες από τον άνθρωπο – μπορούν να λάβουν πολλές μορφές (πλημμύρες μεγάλης κλίμακας, πυρκαγιές, σεισμός, βιομηχανικά/τεχνολογικά ατυχήματα κ.α.) και παρουσιάζουν έξαρση, ακόμη και στη χώρα μας, τα τελευταία χρόνια. Ωστόσο η πολιτεία στο θέμα της πολιτικής προστασίας παρουσιάζει κενά σε πολλά σημεία. Αυτά τα κενά έρχονται να καλύψουν οι εθελοντικές οργανώσεις που δραστηριοποιούνται σε κάθε νομό χωριστά. Μια εθελοντική οργάνωση για το Νομό Καρδίτσας είναι η Ραδιολέσχη Καρδίτσας με πλούσια δράση από την ίδρυσή της έως σήμερα, η οποία υποστηρίζει την Πυροσβεστική Υπηρεσία Καρδίτσας στις επιχειρήσεις της, ενώ διενεργεί περιπολίες σε όλο το νομό, συμμετέχοντας με αυτό τον τρόπο στην πρόληψη -κυρίως τις ημέρες του καύσωνα- πυρκαγιών, ενώ το χειμώνα που πέρασε συμμετείχε σε όλες τις επιχειρήσεις διάδωσεις συμπολιτών μας που είχαν αποκλειστεί από το χιόνι.

 

 

 

Ο Πρόεδρος κ. Βογιατζής

 

 

Μιλώντας στη «Γνώμη» ο Πρόεδρος της Ραδιολέσχης Καρδίτσας κ. Δημήτρης Βογιατζής τόνισε οτι η συμμετοχή των μελών της Ραδιολέσχης στις επιχειρήσεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας ή της Περιφερειακής Ενότητας Καρδίτσας είναι εθελοντική και ανιδιοτελής. «Με δικά μας μεταφορικά μέσα και μηχανήματα συμμετέχουμε σε όποια δράση μας χρειαστούν, βάζοντας χρήματα απότην τσέπη μας, αφού η Πολιτική Προστασία εδώ και περίπου 4 χρόνια έχει σταματήσει κάθε είδους επιχορήγηση». Στην παρούσα περίοδο όπου οι θερμοκρασίες είναι πολύ υψηλές, τα μέλη της Ραδιολέσχης Καρδίτσας πραγματοποιούν περιπολίες σε όλο το Νομό και κυρίως στις λίμνες Σμοκόβου και Πλαστήρα από άτομα που μένουν στις εν λόγω περιοχές, συμβάλλοντας με κάθε τρόπο στην πρόληψη και την αντιμετώπιση πυρκαγιών. Όπως επεσήμανε ο Πρόεδρος, η δράση της Ραδιολέσχης Καρδίτσας εκτείνεται σε όλο το Νομό και μάλιστα οι αναμεταδότες της βρίσκονται στο όρος Βουτσικάκι σε υψόμετρο 2.152 μ. ώστε να υπάρχει δυνατό σήμα επικοινωνίας.

 

 

Λίγα λόγια για τη Ραδιολέσχη Καρδίτσας

 

 

Η Ραδιολέσχη Καρδίτσας, είναι ο ραδιοερασιτεχνικός σύλλογος του νομού Καρδίτσας που ιδρύθηκε το έτος 1999 και εκπροσωπεί επίσημα τους ραδιοερασιτέχνες του νομού.
Στους σκοπούς του συλλόγου περιλαμβάνονται η διάδοση της ραδιοερασιτεχνικής ιδέας, η προβολή του νομού Καρδίτσας σε πανελλήνιο και διεθνές επίπεδο και η εθελοντική προσφορά των μελών του σε καταστάσεις εκτάκτου ανάγκης σε συνεργασία με τους αρμόδιους φορείς της Πολιτείας. Ο σύλλογος είναι πιστοποιημένη εθελοντική οργάνωση στην Γεν. Γραμ. Πολιτικής Προστασίας και εντάχθηκε το 2001 στο Συντονιστικό Νομαρχιακό Όργανο του νομού Καρδίτσας.
Σήμερα η Ραδιολέσχη Καρδίτσας στεγάζεται σε αίθουσα στις εργατικές κατοικίες της οδού Επτανήσου, όπου έχουν αναπτυχθεί οι σταθμοί ασύρματης ραδιοεπικοινωνίας και το Επιχειρησιακό Κέντρο Εκτάκτων Αναγκών. Ο Σύλλογος ανέπτυξε και υποστηρίζει, μετά από τις σχετικές άδειες και εγκρίσεις των αρμοδίων υπηρεσιών, δίκτυο επαναληπτών φωνής.

Συχνότητες λειτουργίας: ( R4 ) 145.700Khz / -600Khz / T 82.5 και
( RU4 ) 434.700Khz/-1600Khz / T 88.5
.
Το στίγμα της Ραδιολέσχης είναι: 3921Ν-02154Ε ή ΚΜ09wi.

Τα γραφεία του συλλόγου λειτουργούν Τρίτη & Πέμπτη μετά τις 20:30
Για επικοινωνία: Τ.Θ. 87, 43100 ΚΑΡΔΙΤΣΑ, ΤΗΛ. & FAX 24410-74828
Mail Adress: P.O. BOX 87, 43100 KARDITSA-GREECE

 

Προηγούμενο άρθρο Διευκρινήσεις του Συλλόγου Καταστηματαρχών Καρδίτσας για τη μείωση του ΦΠΑ
Επόμενο άρθρο Ιστορική ημερίδα στο Πετρίλο